smth
Commenting To 
12th-Apr-2015 07:08 pm - 3.aprīlis - 10.aprīlis

3.aprīlis.
Lielā piektdiena.
Nezinu, kāpēc tas tā ir, bet vienmēr Lielajā piektdienā ir lielie uzkopšanas darbi. Ja, ne lielie, tad vismaz ierastie - pirmssvētku sagatavošanās darbi.
0403
Ietestēju savu jauno spēļmantiņu. Secinājums - gludeklis ir gandrīz foršs. Viena poga gan šķiet nevajadzīga un turklāt nevietā novietota, bet citādi jau esmu paguvusi pierast pie jaunā gludekļa. Turklāt secinu, ka laikam esmu vecmodīga, jo man tiešām ļoti patīk smagi gludekļi. :)) Jā, roka nogurst varbūt arī ātrāk, bet vienalga nespēju pārkāpt pāri šim mazajam netikumiņam.
Un vēl saprotu, ka bez gludekļa tiešām nevaru dzīvot, jo joprojām gludinu visu. Nu, labi - zeķes un apenes negludinu, bet pārējo - gludinu! :))

4.aprīlis.
Klusā sestdiena un mīļotā jubilējums.
0404
No rīta ķēros klāt olu krāsošanai. Šogad atkal eksperimentu laiks - daļu olu kviešu dīgstos vārīju, daļu - kurkumā, daļu tradicionāli - sīpolu mizās un atlikušās - upenēs. Visforšākās sanāca kurkumā un sīpolmizās. Kviešu dīgstos - pārāk bālas. Upenēs krāsotājām laikam stirpums arī nedaudz par maz bija, jo krāsa nebija tik spilgta, kā cerēts. Toties tētim sanāca labulabās - smuki zilganlillā! :)
Pēcpusdienā aizbraucām atkal uz Jūrmalu - padzīvoties pa pirtīm un baseiniem. Nosmējāmies abi, ka pirmajā reizē tur pavadījām trīs stundas, bet tagad reti kad ir vairāk par divām. :) Joprojām abiem patīk trīs - turku, sāls un aromātiskā. Pēc kārtīgas pirts nedaudz pastaigājām pa patukšo Jomas ielu un iegriezāmies Tokyo City uzkost suši. Jāatzīst, ka tik ilgi gaidījuši suši nekad un nekur nebijām. Bet laikam jau "noveicās" mums ar to, ka atnācām tad, kad tur bija daudz cilvēku - knapi pie galdiņa tikām :D Igauņu divi pāri palika gaidot brīvo galdiņu.. :) Ak, jā! Runājot par igauņiem! Kā izskatās, viņi ir iemīļojuši braukt uz Jūrmalu. Ne vienu vien reizi Jūrmala Hotel Spa esmu manījusi diezgan lielus igauņu pieplūdumus, jo īpaši uz svētku brīvdienām. It kā viņiem pašiem ir gana daudz Spa, bet brauc pie mums.. ;)
Jebkurā gadījumā sanāca laba dzimšanas diena! :)

5.aprīlis.
Lieldienas.
0405
Vairāk pa mājām nodzīvojos. Un laikam diena ne-prieciņš, tas, ka atkal uzmetu lūpu uz vienu otru... Un zinu, ka pamatoti uzmetu.

6.aprīlis.
Otrās Lieldienas.
0406
Aizbraucām pie Ivara ar Annu uz Daugavpili. Tur gan mamma bija, gan Lueta ar Sergeju.
Patiesībā bija foršas otro Lieldienu pusdienas un pastaiga pa Daugavpili.
Tiesa, nedaudz noguru no stūrēšanas, bet prieks par to, ka jaunatklāju sev vēl vienu ceļu no Daugavpils līdz Rīgai - otrais krasts caur Neretu un Aknīsti. Viens posms gan tur tāds nejauks ir, bet toties pluss ir klusums un miers uz ceļa. :) Un daba, daba, daba apkārt! Un vardes, vardes, vardes uz ceļa! :)

7.aprīlis.
0407
Atpakaļ pie darbiem. Tas, kas šķita tikai kā iespējamība, piepildās pilnā mērā. Būs arī man pirmā sēdēšana darba grupas priekšā. Nedaudz gan raizējos par failu, bet tad jau redzēs, kā būs. Braucam abas kopā ar Līgu. Un tomēr nolēmām neizveikt trako skrējienu - vienā dienā turp un atpakaļ. Tomēr brauksim trešdien no rīta turp, bet ceturtdien no rīta atpakaļ, lai tiešām nekļūstam par maziem zombijiem. turklāt varbūt vakarā būs vēl spēks izmest mazu lociņu par Briseles ielām. ;)
Papildus atnāca arī uzaicinājums uz Luksmeburgu. Nu, ko var sākt rosīties šajā jautājumā - sākt plānot braucienu, pasūtīt viesnīcu.. Būs man garāka nedēļas nogale Luksemburgā. :) Prātoju par to, ka varbūt tomēr noīrēt auto un izmest kādu cilpu apkārt. Bet vienai apkārt vazāties tā īsti negribas.. Redzēs. Izdomās.

8.aprīlis.
0408
Un atkal darbs, darbs, darbs. Atgriešanās pie faila.. Būs vēl krietni jāiziet tam cauri, lai naktī pamostoties zinātu pamatlietas! :)

9.aprīlis.
No rīta darbs, bet vakarā - izklaide!
Aizgāju uz Sergeja Prokofjeva operu "Mīla uz trim apelsīniem"
0409
(foto ņemts no opera.lv mājas lapas)
Ja godīgi, pirms tam palasīju atsauksmes un nedaudz nobijos, ka izrāde nepatiks. Bet bija tieši otrādi. Jā, mūzika ne-vienkārša, bet patika šī ironija un varbūt nedaudz arī sarkasms, kas caurvija izrādi. :) Tik daudz pozitīvu emociju, ka vēl nākamajā rītā turpināju smaidīt. Lielais pluss - izrāde krievu valodā, līdz ar to titru mašīnu varēja nelasīt. :) Bet attiecībā uz lasīšanu, tomēr patika tie ekrāni ar dažādām frāzēm latviski un krieviski vienlaikus. Tiesa, jāsecina bija, ka tomēr latviešu valodā atsevišķus krievu teicienus ir grūti pārtulkot - pazūd tā odziņa.. :) Bet vienalga, man patika! Zinu gan, ka varbūt tiem cilvēkiem, kam patīk klasika klasikā, šāds traktējums liksies "slima suņa murgi", bet.. par gaumēm taču nestrīdas. :)
Un vēl varu teikt gluži kā mana mamma teica - uz operu ir forši iet, jo ieejot tur, sajūti tādu pacilātības un svētku sajūtu. Jā, ir cilvēki, kas nāk džinsos uz operu, bet bija dāmas cimdos un garās kleitās, meitenes un kundzes samta kleitās un kostīmos. Tiešām ir svētku sajūta! :)

10.aprīlis.
No rīta darbs, bet vakarā..atkal izklaide! :)Aleksandra Glazunova balets "Raimonda" (foto atkal no opera.lv mājas lapas)
0410
Kauns atzīties, bet šī ir tikai trešā baleta izrāde, ko esmu skatījusies teātrī. Pirmā bija Pēterburgā - Apburtā princese, tad Riekstodis Rīgā un tagad Raimonda. Ir cilvēki, kas saka, ka viņiem traucē tā puanšu "klaboņa", bet man - tieši otrādi, ļoti patīk. ;)
Bet par izrādi.. Elzai Leimanei gan nedaudz pašā sākumā samežgījās kājas, bet pēc tam viss gāja kā pa diedziņu! Skaita mūzika, skaisti tērpi, skaistas, emociju piepildītas kustības. Tās divarpus stundas paskrēja tik ātri.. Neticami ātri!
Un atkal mājaš nācu ar milzīgu smaidu! Atkal jāatsāk iet uz operas māju biežāk. Tās pozitīvās emocijas, ko gūsti, ir vienkārši fantastiskas. Vēl pāris dienam uz priekšu pietiek! :)
Un vēl, biju nedaudz pārsteigta par to, ka uz baleta izrādi gana daudz vīriešu nāk! :))

Vārdu sakot, kopumā nedēļa ir bijusi pozitīva! :)
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Apr 19th 2024, 7:11 pm GMT.