smth
nedēļa bildēs jeb 245.-251.gada diena 
9th-Sep-2014 11:19 am

2.septembris.
20140902

Šogad atkal esmu aizrāvusies ar konservēšanu. Kādu nedēļu tirinājos un domāju par to, ka varbūt vajadzētu pagatavot tomātus želejā. Mamma kādu brīdi jau negatavoja tos, bet garšot ta tie joprojām garšo! :) Nopirkām vairākus kilogramus tomātu un... uztapa tomāti želejā! :) Pāris dienas atpakaļ mīļotais atvēra vienu no burciņām un atzina par labu esam! :) Nu, ko.. būs vien jāuztaisa vēl kāds strēķītis šī garduma. ;)

3.septembris
20140903

Tā kā pabeigta ir sedzina mazulim, tad miera nav rokām. :)Tā kā nolēmu paņemt mazu pārtraukumu konservēšanā, tad visua diena tika pavadīta iedvesmas meklēšanā un.. jaunā projekta izvēlei! :) Gala rezultātā viss ir izlems! Būs man mans magoņu lauks! :)

4.septembris
20140904
Tā kā nolemts bija izmantot labos laika apstākļus,tad devos uz laukiem. Pa ceļam apmeklējot vairākus veikalus un nopērkot vecākiem visādus našķus. :) Viņi jau nosmēja par to, ka tik daudz visādu labumu-gardumu atvedusi esmu, it kā svētki būtu! Nu, ko lai es viņiem citu atbildu - viņi gana daudz ir devuši man, tagad ir mans laiks viņus palutināt un parūpēties par viņiem.
Bet vispār.. laukos bija dikti labi! Tāda silta saulīte, lai arī var redzēt, ka rudenīga tā ir. Un flokši smaržo tā it kā vēl būtu vasara. Vispār - bezgala laba sajūta bija.

5.septembris
20140905
Aizbraucām uz laukiem un iekritām kartupeļu vagās. Sākumā jau viss bija viegli, bet.. dienas beigās jau krietns nogurums. Un saulīte bija gana karsta, ka sapratu, ka apdegusi nedaudz arī esmu. :) Nosmēju vecākiem, ka esmu ieguvusi patīkami svaigu iedegumu - uz darbu atgriezīšos brūna. :D
Vakarā uztapa dažas magones, bet nogurums darīja savu un līdz ar to ļoti agri aizkasījos gulēt. Tas pat nedaudz neparasti bija, jo pēdējā laikā biju pieradusi iet gulēt ne agrāk kā vienos-divos..

6.septembris
20140906
Joprojām kartupeļu vagas. Un pupiņu vagas. Šodien jau bija krietni grūtāk, tomēr diezgan daudz norakām un daudz pupiņu novācām. Vakarā pat vairs spēka nebija tamborēt, tomēr izmetu nelielu loku pa putekļainajiem pagasta un novada ceļiem. Caur Silajāņiem aizvēlos līdz pat Rēzeknes novada robežai. Secināju, ka kādreiz vajadzētu izbraukāt savu novadu, kad būs labi laika apstākļi.

7.septembis
20140907
Vēl viena diena kartupeļu laukā. Tiesa, šoreiz ar nelielu talku - brālis ar Annu atbrauca, paņēmuši līdzi arī Vitāliju ar Ingu. Līdz ar to diezgan ātri norakām kartupeļus, paguvām milzīgus maisus ābolu salasīt visi. Vecāsmammas dārzā, lai arī nekoptā un vecā, joprojām ir lieliski āboli! Nedaudz plūmes arī izdevās salasīt. Vecāku dārzā šogad ir tukšais gads, bet vecāsmammas dārzs šogad neapsala pavasarī, tāpēc raža ir labulabā!
Ak, jā! Nosmējos ar Ilvera un Armanda kartupeļu rakšanu. Abiem puišeļiem (7 gadus veci) bija dots uzdevums - no katras vagas salasīt 10 spaiņus kartupeļu. Mazie gudrinieki nolasīja tikai lielākos kartupeļus, bet mazos iemina iekša. :))) Mazie viltnieki! :D Bet vispār viņi abi bija laimīgi palēkāt pa šķūnī esošo sienu un padarboties ar visādiem dzelžiem, kas salikti turpat šķūnī. :) Nu, grūti viņi piedabūjami pie lieliem un nopietniem darbiem. :)
Pēc dārza nokopšanas, aizbraucām uz mājām un nosvinējām kartupeļu norakšanu. Patiesībā sanāca tāda laba un sirsnīga pasēdēšana.

8.septembris
20140908
No rīta uztaisīju 14 kompota burkas. Pēc tam.. pēc tam lieliskas stundas Joker kluba pirtīs un baseinos. Laikam arī šajā vietā manas mīļākās pirtis ir tvaika un sāls pirtis. Bija forši, ka aizbraucām pa dienu, kad cilvēku maz. Tiešām bija labi! Viss kartupeļu rakšanas nogurums prom!
Toties pēc pirts bija grūti saņemties vēl vienai konservēšanas tūrei. Tomēr saņēmos. Tā kā atvedu daudz ābolu, tad nolēmu kaut nedaudz ziemai sagatavot ābolu sulu. Redzēs, kā stāvēs - ceru, ka izdevās gana labi visu pagatavot.

9.septembris.
Domā bija, ka šodien braukšu ar mīļotā mammu uz vasarnīcu, bet.. lietus ienesa savas korekcijas dienas plānos.
Nu, ko.. laikam atkal kāds konservs jāuztaisa, jo atvests no laukiem ir gana daudz viskautkā! :)
This page was loaded Oct 7th 2024, 8:14 am GMT.