smth
Commenting To 
13th-May-2014 10:28 pm - 133 no 365 jeb dārzā!

No rīta aiztraucos uz Depo, iepirkt gan vasarnīcai vajadzīgo, gan mammai aizvedamās lietas, gan kaut ko, ko pusdienās apēst. Tad cauri visai pilsētai pakaļ mīļotā mammai un..uz vasarnīcu! :)
Viss ir krietni paaudzies! Tikai vienā vietā pagaidām nekas nav izdīdzis, tomēr ceru, ka būs! Sīpoli smuki, redīsi vispār satrakojušies! Pupas uz zirņi smukās rindās sakārtojušies! :) Zemenes arī pagaidām visas ir visnotaļ smukas. Vispār ir nenormāls prieks uz to visu skatīties! ;)
Visu ātri izgāju ar kaplīti, un nolēmu, ka nav ko tos dažus metrus starp sīpoliem un zemenēm atstāt zālēm! Uzraku, izravēju, atnesu vairākus spaiņus no komposta kaudzes un sabakstīju gladiolas. :) Lai zied un priecē acis!
Vēl vienu dobi šodien uzraku un iestādīju beidzot dālijas un trīs dažādas lilijas. Saprotu, ka vēl jāizdomā, kur asteres un rudbekijas sasēt, un vēl kaut kādas vasaras puķes varbūt iebakstīšu, ja izdomāšu, kur! :)
Šobrīd ir divējādas sajūtas attiecībā uz raudeni.. It kā gribas iebakstīt, bet.. no otras puses bail, ka tās kā nezāles var palikt. Vispār man laikam paranoja attiecībā uz daudzām lietām ir, jo mammas dārzā mēs ar atsevišķām lietām esam sākuši cīnīties kā ar nezālēm. Bet nu, varbūt tiešām nav ko uztraukties pagaidām un jāiestāda vien tie pāris stādi.
Pašai prieks par to, ka komposta kaudzi nedaudz piekārtoju. Ja nelītu lietus, tad noteikti to pabeigtu.
Vispār lietus šodien divas reizes iztraucēja. Pirmajā reizēm laikam minūtes 30 gaidījām, kamēr lielie mākoņi aizskries tālāk bubinādami. Bet otrajā reizē.. pagaidīju un sapratu, ka jābrauc vien mājās. Tiesa, vienu lietu piefiksēju - lietus lija silts. Īsām piedurknēm staigāju, lasīdama visus štrumentus un veros vārtiņus un nemaz, nemaz, nemaz nesala! :) Tātad vasara tiešām ir pavisam tuvu!!
Tiesa, lietus ir izdarījis ne tikai labas lietas, liekot maniem sējumiem dīgt. Mamma jau vakar teica, bet šodien jau diezgan stingri piekodināja, šonedēļ pie viņas nebraukt, jo gāž un gāž, un gāž. Dārzā nevarot nemaz iekāpt. :( Viss ir tik slapjš... Jācer, ka nebūs izskalotas sēklas un nenāksies visu pārsēt. Bet tad jau redzēs, kā būs.
Bet vispār.. vispār ir ļoti laba sajūta. Tādas dienas dārzā pamatīgi uzlādē manas baterijas! :) Un milzīgs prieks ir redzēt to, kā viss dīgst, aug..! Prieks ir redzēt to, kā tas, kas aizaudzis pāris gadus stāvējis, tagad, pēc izravēšanas un mēslošanas, pamatīgi saņēmies! :)
Ai, vispār šopavasar ir liels prieks par pavasari! :)
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Jun 2nd 2024, 10:35 pm GMT.