smth
nedaudz par vakardienu 
19th-Jan-2014 11:04 am
Kā ierasts pēdējā laikā - brīvdienās guļu ilgāk. Pati smejos, ka to, ka darba dienās sanāk gulēt vidēji 6 stundas, izguļu brīvdienu rītu gulēšanā līdz 10-11 rītā. :)
Kā jau ierasts ziemas sezonā - sestdienu un svētdienu rīti ir bobsleja, kamaniņu un skeletona zīmē. ;)
Pēc tam nolēmu tomē, ka ir jāaiziet apskatīties tās uguns skulptūras, ja jau tepat "aiz pakša" tāš šogad ir. :)Saulainais laiks vēl vairāk aicināja doties ielās. ;)
Nedaudz sanāca izmest loku pa promenādi. Nu, smuka tā ir saulainā laika! :)
Tāpat sanāca satikt arī pēdējo grāmatu, ko no vecās bibliotēkas cilvēki no rokas rokā nodeva līdz pat jaunajai bibliotēkai. Tā sajūsma un prieks, ka tomēr arī pēdējo grāmatu ir sagaidījuši, bija vienkārši aizkustinoši. Tajā mirklī tajā vietā uz akmens tilta bija jūtams tāāāāds pozitīvs enerģijas lādiņš! Tiešām aiz sajūsmas un aizkustinājuma izspiedās prieka asara. ;) Jā, jā, esmu emocionāla bez gala. :>
Tie, kas savlaicīgi izveļās no mājām, tie savlaicīgi ierodas arī Ķīpsalā. Sākumā bija doma palikt uz Vanšu tilta, lai vērotu visu, tomēr, apskatot figūras, sapratu, ka tilts būt par tālu un neko, izņemot liesmojošu objektu, neredzēsi. Tāpēc bija jādodas tuvāk figūrām.
Jāatzīst, ka, lai arī izdevās ieņemt pirmās rindas pie drošības lentes, tomēr.. redzēt un novērtēt tik labi neizdevās visu. Kādēļ? Tādēļ, ka skatītāji pārāk tālu aizbīdīti bija. Tāpēc, ka vesels bars cilvēku (nezinu - tiesnešu, pašu komandu pārstāvju, vai kas vēl) pa priekšu grozījās. Radās sajūta, ka pasākums ir viņiem, nevis skatītājiem. Pirms trīs gadiem bijām Tallinā un tieši tas man tur patika vislabāk - tu vari redzēt tās īpašās detaļas, kas atklājas degšanas procesā. Jā, pluss bija, ka bija daudz figūru - uz pusi vairāk nekā Tallinā. Bet.. tas, ka nevari visu pa īstam novērtēt, mazina to prieku.
Līdz ar to varu teikt, ka, protams, tiem, kas neko tādu nav iepriekš redzējuši, pasākums varētu patikt. Bet man.. man bija neliela vilšanās.
Pēc tam neliela pastaiga pa centru un.. uz mājām! Sildīties! Daugavas tuvums tomēr pamatīgi lika nosalt. :(
Mājās nosmējāmies, ka 50 grami balzāma ar tēju mani dīvaini ietekmē. Esmu cālis, kas apreibst no maza daudzuma alkohola. Tomēr pēc tādas nosalšanas kaut kas stiprāks bija vajadzīgs. Jācer, ka šī salšana neradīs kādas negatīvas sekas. Šobrīd domāju pozitīvi un ceru, ka viss būs labi! :)
Comments 
19th-Jan-2014 12:55 pm
es gan uzspēju tikai uz pēdējām skulptūrām, bet man arī tieši, tieši tāda pat doma radās - par tālu, un par to, ka domāts žūrijai, ne skatītājiem.

Ja viņi būtu taisījuši vienā rindā, varēja skatītājus likt tuvāk. A tagad sanāca, ka 2-3 skulptūras bija paralēli Daugavai, un, ja skatītāji būtu tuvāk, tad no tām pēdējām visas dzirksteles un dūmi ietu tieši virsū skatītājiem - un tas laikam no ugunsdrošības vairs nebūtu īsti lāgā (no salmiesm galu galā dzirksteles tādas nevājas sanāk)..
19th-Jan-2014 01:01 pm
Redz, kur bildes no Tallinas:
http://klab.lv/users/f_g/2923625.html#cutid1

Tur visas figūras arī bija rindiņā, tāpēc nācās izvēlēties, kurai pretī labāk stāvēt. Bet vienalga - biji tuvāk.
Un Tallinā tomēr ilgāk gaidīja, kamēr nākamo dedzināt.
Bet nu... kā bija, tā bija. ;>
Publikai bija izklaide. :D
19th-Jan-2014 11:02 pm
rihtīgi tuvāk :)))
This page was loaded Oct 8th 2024, 2:26 am GMT.