| 300 gr ķirbja 1 paciņa sausa rauga 2 glāzes pilngraudu auzu miltu 2 glāzes pilngraudu kviešu miltu 1 ēdamkarote rudzu kliju 1 ēdamkarote auzu kliju Nedaudz vaniļas cukura 2 ēdamkarotes cukura pusglāze olīveļļas sauja rozīņu nedaudz žavētu dzērveņu vai citu ogu/augļu
Ķirbi sagriež mazos gabalos, liek katlā sautēties. Ūdeni pielej pavisam nedaudz - lai ķirbju gabaliņi nepiedegtu. Pievieno kanēļa standziņu. Kad izveidojas biezenis, ņem no uguns nost, lai atdziest. Kanēļa standziņu ņemam ārā arī :). Pārlej ķirbja biezeni lielā bļodā. Tas ir rauga mīklas pamats - citu šķidrumu nevajag. Pieber sauso raugu, klāt miltus, klijas, vaniļu, olīveļļu un cukuru un mīca, kamēr nelīp pie rokām. Ja mīkla ļoti lipīga, tad pieber vairāk miltu. Beigās pievieno žāvētos augļus, viegli samīca un ļauj mīklai uzrūgt. Tad atkal izmīca un ļauj uzrūgt otrreiz. No mīklas veido kukulīti un cep cepeškrāsī 200 grādos aptuveni 30-40 minūtes, kamēr paliek zeltaini dzeltens. Atdzesē un tad var ēst uzreiz vai sažāvēt sausiņos. |