smth
Veselīgi sausiņi/maize 
14th-Jan-2013 05:45 pm
300 gr ķirbja
1 paciņa sausa rauga
2 glāzes pilngraudu auzu miltu
2 glāzes pilngraudu kviešu miltu
1 ēdamkarote rudzu kliju
1 ēdamkarote auzu kliju
Nedaudz vaniļas cukura
2 ēdamkarotes cukura
pusglāze olīveļļas
sauja rozīņu
nedaudz žavētu dzērveņu vai citu ogu/augļu

Ķirbi sagriež mazos gabalos, liek katlā sautēties. Ūdeni pielej pavisam nedaudz - lai ķirbju gabaliņi nepiedegtu. Pievieno kanēļa standziņu. Kad izveidojas biezenis, ņem no uguns nost, lai atdziest. Kanēļa standziņu ņemam ārā arī :). Pārlej ķirbja biezeni lielā bļodā. Tas ir rauga mīklas pamats - citu šķidrumu nevajag. Pieber sauso raugu, klāt miltus, klijas, vaniļu, olīveļļu un cukuru un mīca, kamēr nelīp pie rokām. Ja mīkla ļoti lipīga, tad pieber vairāk miltu. Beigās pievieno žāvētos augļus, viegli samīca un ļauj mīklai uzrūgt. Tad atkal izmīca un ļauj uzrūgt otrreiz. No mīklas veido kukulīti un cep cepeškrāsī 200 grādos aptuveni 30-40 minūtes, kamēr paliek zeltaini dzeltens. Atdzesē un tad var ēst uzreiz vai sažāvēt sausiņos.
Comments 
15th-Jan-2013 09:43 am
paldies, ļoti labs :))
15th-Jan-2013 08:21 pm
ņem par labu! :) Lai labi garšo :)
16th-Jan-2013 03:38 pm
vopšem, @MezhaOga pagatavoja šitos te. Tikko no krāsns izņemtus, es tos nobrākēju un savā rakstura karstumā nodēvēju par neēdamiem. BET! Šodien, kad tie "sazreļi", ir pat ļoti OK! Stipri līdzīgi bodēs nopērkamajiem sausiņiem ar sukādēm, bet protams, daudz nekaitīgāki! :)

So, paldies par recepti, prasīšu lai cep vēl! :)

P.S. @MezhaOga jau nebūtu @MezhaOga, ja receptē neveiktu nelielas izmaiņas pa savam prātam ;) tieši kādas, nepateikšu, bet neko traku :)
16th-Jan-2013 03:40 pm
P.P.S. bilžu te ielikt nemāku, tāpēc iemetīšu twitterī. :)
16th-Jan-2013 07:26 pm
:) Nu, bet man tak prieks, ka garšoja! :)) Šī ir laba iespēja tikt vaļā no ķirbja un ēst tādu tiešām veselīgu maizi :))
Un variacijas par tēmu tieši tāpēc ir vajadzīgas, lai būtu īstā attiecībā visas sastāvdaļas! :)
16th-Jan-2013 07:48 pm
Mūsmājās ķirbis iecienīts - jo vairāk, jo labāk.
Arī šī recepte, atklāti sakot, aizķēra lielā mērā dēļ tā, ka bija ķirbis pieminēts :)
Vispār, šoziem ķirbji kaukā nestāv :( ļoti daudzi sāka bojāties. Laikam palicis tikai viens gab, no pašu audzētajiem. Iepriekšējā ziemā gan, savus ķirbjus ēdām līdz vasarai ...
16th-Jan-2013 07:51 pm
Nu, mums ar tiem ķirbjiem ļoti līdzīgi. Šoruden bija mazāk nekā pagājušajā gadā un stāvēja sliktāk. Tadad ir tikai saldēti vai pirktie :( :)
16th-Jan-2013 07:58 pm
Značit, tas ir globali. Vajadzētu saņemties un iepirkt saldētavu, bet nav kur nolikt dzīvoklī. Laukos jau ir, bet ziemā reizi nedēļā aizbraucot daudz uz mājām tāpat nesavāksies tos kas var atkust :( tāka, mēs šobrīd spiežam uz konzerviem, bet protams, svaigs ir svaigs, lai arī saldēts.
This page was loaded Nov 26th 2024, 10:27 am GMT.