smth
gardie sainīši un salātlapas, un citas ēdamlietas mūsmājās 
26th-May-2012 09:21 pm
atbilde uz to, ko gatavot pusdien-launag-vakariņās nāca ļoti vienkārši. atcerējos, ka mājās ir kuskuss un žāvēti tomāti, līdz ar to nekas cits neatlika kā vien pagatavot jau kādreiz diezgan sen gatavotos laša-kuskusa sainīšus :). atkal viens ēdiens no sērijas - ātri un vienkārši. un gana sātīgi un garšīgi. lielākā stavēšana ir pie kuskusa, jo viss pārējais - saliec kopā un krāsnī iekšā. bet nu ar kuskusu man pirmajā reizē bija sarežģīti, tomēr tagad sanāk smuki drupans :) lai cik smieklīgi nebūtu, tad mīļotais pat vairāk uzmetās kuskusam virsū, nevis lasim :D bet man atkal otrādi :)
turklāt mūsu mājās pēdējās dienās topā ir salāti - šausmīgi gribas un kārojas zaļumi dažādās kombinācijās. sev taisu ar no astras savulaik pārņemto eļļās-citronu-garšvielu mērcīti, bet mīļotais pieturās pie krējuma, lai gan teicās, ka varbūt uz vasaru pāries uz mērci.
bet vispār, laikam tiešām dzīve mājās atver kaut kādas 'čakras'. gribas vairāk ķimerēties pa virtuvi, turklāt ļoti mierīgi varu gatavot kaut ko sev atsevišķi, kaut ko viņam atsevišķi - nešķiet ka tas prasa pārāk daudz laika, pārāk daudz pūļu. agrāk, kad strādāju, centos kaut ko universālu gatavot, lai abi ēstu. tagad atkal ir tā, ka gatavoju tā, lai abi būtu apmierināti, abiem garšotu, nevis abi vnk paēduši ;) līdz ar to biežāk šobrīd dzirdu, ka ir garšīgi, nevis vnk paldies ;)
turklāt ir viena smieklīgā lieta, kas ir notikusi - līdz šim es ēdu tikai "sāļu" biezpienu - vai nu vnk biezpienu, vai arī biezpienu ar zaļumiem, tomātiem. savukārt mīļotais ēd saldu - ar cukuriņu un rozīnēm :) tā nu es tagad arī reizēm panašķoju ar saldo biezpienu :D un līdz ar to lielais našķis - biezpiena plāceņi mājās parādās aizvien retāk :) un vispār ēšanas paradumi mūsmājās mainījušies šo gandrīz trīs mēnešu laikā, un laikam tā ir arī labāk.
This page was loaded Apr 20th 2024, 3:51 am GMT.