smth
Commenting To 
30th-Oct-2011 04:54 pm
25/10
ieraksts daļēji jau tapa, Horvātijā esot:

Šodien: Rijeka, Pula un Triesta.
+16 - +20. Tik silti..jau bija aizmirsies, ka tā var būt :)
Rijekā pelēcīgs laiks, bet nelija. Un šeit man nelika mieru, kā pastnieki šajā pilsētā spēj piegādāt pastu, jo pilsēta izmetusies tik plašā teritorijā kalnos un ielejā.. Bet mīlīgi.
Pula sagaidīja ar nelielu lietutiņu, kas ātri pārstāja līt, bet Triestā jau saulīte staigāja pa zemes virsu.
Pulā lielāko vērību visi tūristi pievērš kolizejam. Protams, pēc Romas šis nekādu „ak un vai” iespaidu neatstāja. Drīzāk pārdomas par to, ko tik šie akmeņi nav redzējuši.. un vēl iesmīnēju bārdā, kad kaut kāda krieviski runājošo tūristu grupa ap to kolizeju staigāja. Viena sieviete īpaši izcēlās. Balinātā blondīne, īsos džinsa svārkos un melnā ādas jakā un melnās zeķubiksēs pie kaut kāda ne pārāk izskatīga alfa romeo apstājās un fotografējoties skaļi visiem izziņoja, ka viņai ir obligāti jāuztaisa bilde pie auto, jo bērns ir pieprasījis bildi ar auto. Mjā.... īpaši piemērots apģērbs ceļošanai busā + vēl īpaši vērtīga bilde no ceļojuma. Nē, nu katrs dara tā, kā viņš uzskata par labu un pareizu esam. Es jau neko..man nav žēl.. bet tomēr tipiskie tūristi mani kaitina. Punkts un āmen baznīcā. Pēc tam paklīdām pa Pulu, uzrāpjoties kalnā augša pie cietokšņa, pavērot pilsētu no augšas.
Pastaiga pa Pulu, protams, rosināja ēstgribu, tādēļ ieklīdām vienā maizīsčeptuvē pakaļ burek`am ar sieru :) Smaržu un garšu nav iespējams aprakstīt ;) Laikam gan šī brauciena garšigākais ātrais ēdiens tas bija ;)
Pēc tam īsais pārbrauciens uz Triestu Itālijā. Kā smējām - ja brauc uz Itāliju, tad šī pilsētiņa pilnīgi noteikti paliek aiz borta - pārāk tālu tā ir no visām citām pilsētam. Bet, ja esi Horvātijā, tad nemaz nav tik traki turp aizšaut :) Protams, lielākais pārbaudījums bija pārvietošanās ar auto pa pilsētas šaurajām ieliņām. Un svarīgākais bija auto neapskādēt. Izdevās gan mums tas, lai gan esu emociju bija daudz :). Sākumā meklējām kādu noparkošanās vietu pašā pilsētā, bet galu galā sapratām, ka varam parkoties pie ostas - tur vietas vairāk un nav jādomā kā iespiesties un pēc tam - kā izbraukt. Neliela pastaiga pa Triestu un pēc tam pusdienas :) Īsta kafija! :) Lazanja tiem, kas vēlās lazanju un pasta carbonara tiem, kas vēlas pastu :) Un saldajā vēl viena kafija un strūdele ;) mmmm.... bija lieliskas pusdienas ;)
vēl nedaudz pastaigas un atpakaļ uz Horvātiju! :)
Negribas neko daudz rakstīt, jo patiesībā jau nevar aprakstīt smaržu, siltumu, sajūtas. Viss liksies ne tas. Bet pāris vārdos šo dienu var aprakstīt: smaržīgi, garšīgi, silti.
Ir bezgala labi. Un mierīgi.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Apr 19th 2024, 6:52 am GMT.