smth
 
8th-Jul-2011 08:00 pm
kameer cepinu jaunos kartupeliishus ar visu mizinju, nedaudz par eedamlietaam. atvestie kjirshi saguula saldeetavaa. sapratu, ka nespeeshu apeest. vispar juutos paarsteigta - viena diena siltaa dziivoklii un shamie izsaka protestus.. nav jau pirmaa reize - pagaajushajaa gadaa bija liidziigi. zemenes gan njeema laagu galu pusdienu veidaa veel shodien pa dienu. nebija jau paaraak daudz, bet vienalga ;) taa teikt - peedeejaas zemenes shogad. laikam. eerkshkjogas tomeer noleemu nelikt saldeetavaa. ciiniishos ar apeeshanu :) vinjas arii labaak staav. khe, tagad, apskatot rokas, joprojaam atceros vakardienas lozhnju pa kruumu :) labi, ka tie eerkshkji ir saliidzinoshi maz, reti, bet slikti, ka gari. tomeer - labaak gari un maz, nekaa daudz un siiki. un arii ogas shiim sarkanajaam eerkshkjogaam ir saldas. pirmaas un vieniigaas eerkshkjogas, kuras eedu ar vizu mizu :) beerniibaa i zaljajaam, i sarkanjaam eerkshkjogaam izeedu tikai miikstuminju.
maaju piesmarzhojis ir medus raamiitii. vakar iesaakaam grauzt to nost..mmmmmm.... bezgala garshiigs. un smarzhiigs. mellenju-avenju medus... shodien tiku galaa arii ar piparmeetraam un citronmeetraam. vakar jau dalju mamma maajaas saseeju slotinjaas un uznesu beeninjos, bet dalja atceljoja man liidzi - lai pa ziemu nav jaavadaa. saaku domat, ka varbuut no pagaidaam pussvaigaam piparmeetru lapaam uztaisiit ledus teeju. redzees, kaads buus oms.
vispaar shodien taada diikdieniiga diena pa maaju. kaut ko nedaudz rosos, kaadas filmas paskatos. bez liekas aktivitaates. neierasti pat nedaudz. pusotru nedeelju katru dienu daarzaa, daarzaa, daarzaa, bet tagad.. tagad nekaa.
ak, jaa. priecinjsh ir laksti. vakar atvedu lilijas. visas veel bija pumpuros. shodien jau zied. i baltaas, i dazhaadu tonju un veidu dzeltenaas, i rozaa, i oranzhaas, i kreemkraasas ;) un pliivurpukje ir piesmarzhojusi maaju :)) nu, patiik man mammas apseestiiba ar lilijaam un iirisiem. shodien netaa gan jau paskatiijos, kas mums jauns iirisu jomaa. vispaar diezgan daudz viskautkas. arii datumi, kad kandavaa varees iepirkt iirisus ir diezgan tuvi. varbuut izveikt pasaakumu divos piegaajienos? pirmais buutu, ka es nopeerku tos iirisus, kas patiik man un aizvedu mammai. bet otrajaa tad paraadu mammai netaa katalogu, lai vinja iebaksta, ko vinja gribeetu.. khe.. it kaa ar taam padsmit shkjirneem jau buutu par maz :) labums gan viens - tagad es mammas daarzu varu nedaudz izdaaljaat - tie, kas ir, ir pietiekami labi saaugushi, lai vareetu saakt daliit un vest citiem :) shodien jau vienu maisu ar 20 saknenjiem un laikam 5 vai 6 dazhaadiem iirisiem jau atdevu :)) droshi zinu, ka tur bija triis lielziedu baardainie iirisi - pavisam baltie, bruunie un rozaa. paareejos raku uz dullo :)) kaa smeejaam ar mammu vakar - maisinja saturs patiesiibaa ir diezgan lielaa veertee. pat ja skaita peec minimuma - 2-2,50 par sakni :) bet shoreiz tam nav noziime - gribas, lai ir prieks :) taada daavana, kas katru gadu pavasarii priecees ;) es vismaz taa ljoti ceru. jaadomaa, ka jau riit iirisi aizceljos uz plakanciemu :) bet vispaar, atgriezhoties vispaar pie iirisu shkjirneem, shodien, kad skatiijos katalogu, pamaniiju, ka dazhi iirisi maksaa ne tikai jau ierastos 4-5 latus, par ko ieprieksh pirkaam, bet arii 7 lati. viena pa 7 lati man iekrita aciis apraksta deelj - augsheejaas ziedlapas baltas, apaksheejaas melnas (nu, visdriizaak buus tumshi, tumshi zilas) un baardinjas - oranzhas. pilniigi traks kraasu salikums, bet nu patiik :) baardu sakot, nedeeljas nogalee piesleegshos iirisu izpeetei, lai izdomaatu, kas man patiik un ko vareetu iepirkt veel.
bet duksis ko? duksis visu nakti noguleeja skapii. tad uz riita pusi izraapaas. un shodien visu dienu gultas apakshaa. stress nabagam :> nu, jaa - tikko bija atgriezies mans duksis, taa atkal celjojums :))
This page was loaded Oct 10th 2024, 5:19 pm GMT.