smth
 
28th-Mar-2010 09:41 am
vakar izmetu nelielu loku. pirmais pieturpunkts - kauguru neste. iepirku tradicionaalo karsto shokolaadi, burkaanus, maiziiti un sasmaidiijos par pljaapiigo paardeveeju :) zinu, ka tas ir siikums, bet, ja godiigi, tad visiem vienmeer ir bijis vienalga, ka es lielajaa kruuzee leju mazo karsto shokolaadi :) meiteens pazinjkaaroja, vai tas taa nejaushi, vai speciaali :) un taa taa saruna saakaas. kauguru nestee vienmeer atceros to staastu par sigii un riepu :>
taalaak braucu un domaaju - laist uz tukumu un tad uz jelgavas pusi apskatiit palus un pluudus, vai tomeer uz priekshu. noleemu, ka juura svariigaaka. ierastais marshruts liidz meersraga baakai. nezinu, ar ko taa vieta mani ir pievilinaajusi, bet braucu turp ljoti biezhi. patiik taas piejuuras pljavas, patiik meersraga kapinji, patiik meersraga baaka un juuras mala pie baakas. izstaigaajos pie juuras taa pamatiigi. centos izveedinaat galvu no tiem visiem notikumiem darbaa. centos izdabuut no sevis aaraa to ieprieksheejaa vakara ieraushanos diivaana stuurii un seedeeshanu visu vakaru tumsaa un domaashanu, domaashanu, domaashanu. varbuut labi, ka no riita, kad biju aizbraukusi liidz sanitas sanitai savaakt smuki smarzhojoshaass lietas, tomeer dazhus vaardus paarmiju ar sanitu arii par sho. tas tomeer nedaudz nomierinaaja. bet vienalga, pie juuras esot, visu laiku galvaa tinu filmu turp un atpakalj, lai saprastu, vai tieshaam esmu paaraak prasiiga un piekasiiga, un terorizeeju darbiniekus. ja saliidzinu ar citiem cilveekiem, par kuriem man shkjiet, ka vinji nedaudz par daudz atljaujas attieciibaa pret darbiniekiem, tad pashai shkjiet, ka es neko daudz neprasu. viss, kas man vajadziigs - ieveero darba laiku, informee mani par nepiecieshamajaam korekcijaam darba laikaa un dari savu darbu. pirmajam var buut lielaakas atlaides, ja otrais tiek izdariits perfekti, ja man peec tevis regulaari nav jaapaarlabo viss, bet tikai pielieku nedaudz savu roku, lai labaak, preciizaak viss izskataas/izklausaas. tas ir sdelal dela, guljaj smelo . tas vienmeer man ir bijis galvenais. nedomaaju, ka paaraak daudz prasiits tas ir. jaa, var jau buut, ka taa ir bosinga paziime, tomeer atljaujos domaat, ka man, straadaajot tieshi shajaa jomaa un tieshi shajaa vietaa vairaak nekaa 8,5 gadus, tomeer ir lielaaka zinaashanu un pieredzes bagaazha par to, kaa dokumentam jaaizskataas, kaadam ir jaabuut taa saturam, saliidzinoshi ar cilveeku, kas straadaa shajaa nodaljaa tikai pusgadu.
vaardu sakot, krustaam shkjeersaam shkjetinaaju pusgada periodu savaa darba muuzhaa, meegjinaaju saprast, kaapeec lietas notiek tieshi taa, kaa notiek.. atbildi iisti neatradu, toties pamatiigi izstaigaajos.. visa cita starpaa, staigaajot gar juuru, piefikseeju, cik janciigi ledus krakshkj, kad juura zem taa skalojas, mezha piiles un zosis turpu shurpu lidinaajaas un noveerteeju situaaciju ar priezhu pumpuriem :) lien paleenaam aaraa :) taa ka jaasaak gatavoties aarstniecisko augu ievaakshanas sezonai :)
pie baakas esot, gribeejaas nolauzt paaris puupolu zarus, bet atbrauca kaut kaadi vieteeji ar divaam mashiinaam un saaka intensiivi kraameet aaraa liidzi atvestaas mantas.. shaadas aktivitaates klaatbuutnee kaut kaa sakautreejos lauzt tos zarus. iekaapu auto un devos taalaak. liidz rojai. saaka liinjaat, liidz ar to ar to izkaapshanu un vazaashanos apkaart sanaaca neliels aplauziens. toties labums ir taads, ka puupolzarus tomeer no viena, pie celja augosha, puupola noshkjinu :) atpakaljceljsh. dziivniekbagaats un lietus bagaats :) nezinu, kaapeec, bet dikti prieceeja tas pamatiigais lietus :) kaut kaa uzreiz taa pavasariigi ap sirdi palika. braucot pamaniiju, ka koku zari jau saak iekraasoties dazhaadaas kraasaas - man vienmeer paticis ir shis mirklis, kad peekshnji viss saak atguut un ieguut kraasas. vairs nav tikai balts un melns, un peleeks. naak klaat gan ruusganiigais, gan saartais, gan bruunais. lai arii peedeejo gadu laikaa ljoti biezhi braucu pa sho celju, tomeer liidz shim nebija satikshanaas ne ar vienu zveeru. vakar - zakjis aizcilpoja paari celjam un divas stirnas. viena taa zhigli aizleca veel krietnu briidi pirms manis, bet otra apstaajas celjmalaa un nevareeja saprast - paguus vai nepaguus. piebremzeeju, lai vinjai ir paarlieciiba, ka nekas ljauns nebuus :) un smalkos lecienos vinja man deguna priekshaa aizdevaas paari.. jau ieprieksheejaa lob brauciena laikaa kaari noskatiijos uz shiem skaistajiem dziivniekiem.. nu, dikti gribeetos nobildeet tos :)) bet nesanaak.. vinji ir aatraaki par mani :)
peec tam ierastais marshruts tukuma virzienaa, benziintanks, karstaa shokolaade un maajup. maajupceljaa nedaudz aiz pagrieziena uz jelgavu, pamaniiju staarkji. nabags vientuliigi staaveeja ziemaaju laukaa pie peljkjes.
kaa parasti, atpakaljceljsh vienmeer ir aatraaks nekaa celjsh prom. jaa, atgriezos jau peec seshiem, kreesla metaas. no vienas puses ieksheeji kaut kaads miers bija iestaajies, jo vnk esi ticis aaraa no ierastaas vides, no otras puses saproti, ka taas visas domas vienalga kaut kur dzilji iekshaa ir..
nakts shonakt atkal slikti guleeta. pirmkaart, vnk nespeeju aizkasiities guleet normaali. bet vismaz viens labums no taa - pabeidzu skatiities arbata beernus. kaut kaa dikti skumjas beigas sanaaca. jaa, gribeejaas skaistas un laimiigas beigas, bet.. nekaa. tomeer jebkuraa gadiijumaa, tieshaam bija to veerts. un graamatu joprojaam gribu izlasiit. naktii visaadi murgi, un kaut kaads tramiigums. liidz ar to rezultaataa guleejusi esmu kaadas stundas chetras kopsummaa. jaameegjina veel paguleet, citaadi loki zem aciim kljuus aizvien tumshaaki un maishelji - aizvien lielaaki. vakar pie spogulja tieshaam bija paarsteigums, ieraugot tos zilos lokus. vienu briidii jau saaku aizdomaaties, vai naktii gadiijumaa pati sev neesmu uzsitusi aci.. nu, nav nekas patiikams taa situaacija darbaa. jaa, zinu, ka vajadzeetu meegjinaat nedaudz distanceeties un tvert mieriigaak to visu.. varbuut nevajadzeetu sevi tik ljoti pa diedzinjam kjidaat un mekleet vainu tikai sevii. bet nevaru. bet tajaa pat laikaa ir nepareizi sevi taa nomociit. laikam vakaros buus jaasaak dzert miera teejas. jo praata gaishums ir jaasasaglabaa. bet praatam vajadziigs miegs. duksis buus paarlaimiigs, jo miera teejaa tachu ir vinju pievelokshs augs ;))
Comments 
28th-Mar-2010 12:06 pm
visi kas ar mani ir braukuši līdz šim beznīntankam, arī šo stāstu ir dzirdējuši un kad atkal braucu garām un stāstu, es dzirdu atbildu, ka Tu jau to esi stāstījusi :)
29th-Mar-2010 09:39 am
mana pirmaa sadauziitaa riepa kaa nekaa. visu muuzhu atcereeshos :)
This page was loaded Oct 12th 2024, 1:20 am GMT.