smth
Interneta lietotāji turpmāk varēs brīvi piekļūt informācijai par ceļu sastrēgumiem Rīgā 
17th-Sep-2009 02:33 pm
Publicēta: 13:44 17.09.2009.

Rīga, 17.sept., LETA. Karšu izdevniecība "Jāņa sēta" turpmāk visiem interneta lietotājiem piedāvās iespēju brīvi piekļūt informācijai par ceļu sastrēgumiem Rīgā, aģentūru LETA informēja izdevniecības reklāmas un ražošanas vadītājs Arvils Drēska.
Pienākot rudenim un palielinoties auto skaitam pilsētas ielās, aktuāls kļūst jautājums par to, kādu ceļu izvēlēties, lai nonāktu galamērķī, neiekļūstot sastrēgumā. Šai gadījumā palīdzību sniegs sastrēgumu analīzes sistēma, kas tikko kā izstrādāta "Jāņa sētas" interneta karšu pārlūkā un jau tagad ir brīvi pieejama mājaslapās "www.kartes.lv/sastregumi", "www.zl.lv", "www.1189.lv" un "www.celugids.lv".
Informācija par sastrēgumiem mainās reālā laikā un regulāri atjaunojas no sistēmā saņemtajiem datiem, tās atjaunošanas un pārrēķināšanas intervāls ir piecas minūtes, vizuāli atspoguļojot pieejamos datus par pēdējo stundu. Katrs interesents turpmāk internetā varēs uzzināt to, cik ilgā laikā ir veicams noteikts ceļa posms.
"Šis ir pirmais solis tehnoloģiskajam procesam, kas var sniegt pilnvērtīgāku informāciju par satiksmes noslogotību vai efektivitāti Rīgas ielās. Karšu izdevniecība "Jāņa sēta" pastāvīgi strādā pie inovatīvu ideju realizēšanas un jau realizēto projektu attīstīšanas, tādēļ arī šo pakalpojumu ir plānots attīstīt, uzlabojot analīzes algoritmus un datu kvalitāti, kā arī papildinot to ar jauniem sastrēgumu kontroles posmiem," sacīja Drēska.
Papildus satiksmes informācijai ir izveidota arī Rīgas ielu remontdarbu karte par vietām, kur ir satiksmes ierobežojumi. Šī informācija ir iegūta no Rīgas domes Satiksmes departamenta informatīviem materiāliem.
Comments 
17th-Sep-2009 02:40 pm
kur ta LETA tik leena?
citur shii zinja jau sen.
17th-Sep-2009 02:43 pm
ne leta, bet es leena :)) tagad, dzerot teeju un iekozhot aabolju ievaarijumaa, atveeru letu palasiit ;) un ieraudziiju sho zinju :)
17th-Sep-2009 02:41 pm
a vot zl kartē neatradu to štelli, bet kartes.lv/sastregumi šas pārbaudīšu vai nemelo:)
17th-Sep-2009 02:43 pm
:) es driizaak uz vakara pusi paraudziishos, kas tur notiek ;)
This page was loaded Oct 12th 2024, 1:21 pm GMT.