smth
Mēģinot neitralizēt spridzekli, izraisa sprādzienu 
24th-Aug-2009 04:02 pm
Publicēta: 15:31 24.08.2009.

Daugavpils, 24.aug., LETA. Aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī pretterorisma vienības "Omega" darbinieki, mēģinot neitralizēt spridzekli, izraisījuši sprādzienu, kura dēļ bojātas vairākas ēkas un mikroautobuss.
Daugavpils domes speciālists civilās aizsardzības jautājumos Vladislavs Ruskuls aģentūru LETA informēja, ka 21.augustā Kauņas ielā pie kādas mājas pagraba ventilācijas lūkas kāda sieviete pamanījusi aizdomīgu paciņu, pacēlusi to, aiznesusi to tālāk no mājas un nolikusi, nevienam par to neziņojot. Vēlāk paciņu pamanījis un pie sevis mājās pārnesis kāds pusaudzis. Tēvam melnā polietilēna plēvē ievietotais ar līmlentu pārtītais priekšmets šķitis aizdomīgs, un viņš nolēmis par to ziņot policijai.
Kādu brīdi pagaidījis, vīrietis nolēmis atradumu pats nogādāt policijā. Iesēdies savā personīgajā mikroautobusā "Ford Transit" un novietojis spridzekli uz automašīnas priekšējā sēdekļa, vīrietis devies ceļā. Pa ceļam uz iecirkni blakus ielā vīrietis saticis iecirkņa inspektoru, kurš saistībā ar policijas nepietiekamo finansējumu uz izsaukumu bijis spiests doties kājām, kā dēļ arī aizkavējies. Apskatījis aizdomīgo priekšmetu, policijas darbinieks nolēmis pārtraukt tā transportēšanu un gaidīt ierodamies no Rīgas pretterorisma vienības "Omega" darbiniekus.
Nepilnas piecas stundas, kamēr tika gaidīti "Omegas" vīri, transporta un gājēju kustība notikuma vietā bija ierobežota, bet tuvējo māju iedzīvotāji – evakuēti.
Aplūkojuši spridzekli, "Omegas" darbinieki nolēmuši to netransportēt, bet iznīcināt uz vietas ar ūdens lielgabala palīdzību. Spēcīgajai ūdens strūklai, kad tā tika novirzīta uz spridzekli, tas bija jāsadragā, neizraisot sprādzienu. Diemžēl notika citādi - pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ spridzeklis eksplodēja.
Sprādziena dēļ vienai no dzīvojamām mājām, kurai blakus bija mēģināts neitralizēt spridzekli, tika iegāzta viena siena un bojāts jumts, bet otrai - izsisti gandrīz visi stikli. Sprādzienā tika nopietni bojāts arī spridzeklim otrā pusē novietotais mikroautobuss, kuru "Omegas" darbinieki tā īpašniekam bija aizlieguši padzīt malā. Cilvēki sprādzienā nav cietuši.
Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 20.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.
Policija skaidro spridzekļa izcelsmi un to, kādam nolūkam tas bijis domāts. Pagaidām nav noskaidrots, kāda sprāgstviela izmantota spridzekļa pagatavošanai, zināms vien tas, ka detonators bijis rūpnieciska ražojuma.
Pagaidām nav skaidrs arī tas, kas kompensēs cietušajiem sprādziena radītos materiālos zaudējumus.

zhetons zhurnaalistam :) zinja uzrakstiita tik saistoshaa valodaa :D iipashi sajuusminaaja taa atkaape par to, ka 'diemzheel viss notika citaadi" un ka tika izgaazta maajas siena un izsisti logi :D
Comments 
24th-Aug-2009 04:18 pm
oho, rūpnieciski ražots detonators. izklausās, ka kāds kādam smagi ir iezāģējis, ja reiz tik nopietna pieeja mūsu mazajā Dievzemītē
24th-Aug-2009 06:48 pm
pag... spridzekli atrada veca kundziite :D mosh vinjas maajas kaadam trauceeja? :D
This page was loaded Oct 12th 2024, 3:19 pm GMT.