smth
Commenting To 
11th-Aug-2009 08:48 am - Varoņdarbi Kuldīgā un gatavošanās pēdējiem 2 posmiem ! :)
Sveiki sportiskā gara apņemtie kolēģi un draugi !

Priekš, priekš pēdējais SPORTLAT balvas posms (13-tais), kas notika Kuldīgā un vienlaicīgi bija Latvijas čempionāts pusmaratonā ir godam aizvadīts un mums ir jauni varoņdarbi, ko pieminēt un zelta burtiem iegravēt sporta annālēs ! :)
No cerētā skrējēju vagona pamazām viens pa vienam izlēca vairāki potenciālie skriešanas meistari un meistare, un Kuldīgā uz lielo startu beigās bija gatavi stāties vien tikai trīs muskatieri ! Kā ierasts, divi no tiem ir nemainīgi - Imants un sporta menedžeris, bet trešo vakanto vietu šoreiz ieņēma Uģis. Komandai startēt kuplākā skaitā kādā gadījumā patraucēja zaļais pūķis, citā pārliecības trūkums par saviem spēkiem, tā kā - kā nu bija, tā bija jāiztiek !
Pirmā uz starta apmēram 500 m garajā distancē izgāja mūsu komandas jaunākā dalībniece - Gabriela un pelnīti saņēma savu pirmo medaļu šosezon ! :) Tas viņai jau ceturtais starts un cerams, ka arī atlikušajos divos sezonas startos mūsu komanda tiks pārstāvēta arī jaunāko censoņu vidū !
Pl.14:00 Divkārtējās Ņujorkas maratona uzvarētājas uzmundrināti trasē kopā ar gandrīz 600 citiem skrietmīļiem devās arī mūsu labākie gargabalnieki. Pati Prokopčuka šoreiz izvēlējās skatītājas lomu, jo acīmredzot laikapstākļi neatbilda viņas plāniem par to, kas ir veselīgs un priekš Ņujorkas maratona noderīgs treniņš. Laiciņš tiešām nebij pārāk labs sabiedrotais, jo gaiši zilās debesis un karstie saules stari piemērotāki ir atpūtai pludmalē, nevis skriešanai pa pilsētas asfaltētajiem un bruģētajiem celiņiem ... No paša pieredzes gan atceros, ka pirms pāris gadiem laiciņš bij vēl tveicīgāks, bet nu arī šoreiz skrējējiem bij ko turēt ...
Jau pašā startā darba rūķi nedaudz izretojas proporcionāli vecuma cenzam - Uģis pa priekšu, sporta menedžeris pa vidu un Imans noslēdz pasākumu ar pirmās palīdzības aptieciņu rokā, lai "izručītu" karstgalvjus, kas skrien pa priekšu ! :) Tādā secībā tiek aizvadīts arī otrais aplis un uzsākts trešais (kopā pusmaratonā bija jāveic 4 apļi, katrs drusku garāks par 5 km). Trešais aplis parasti ir visgrūtākais, jo it kā esi noskrējis jau pusi, bet saproti arī, ka vēl puse ir jāskrien ... Tad pa galvu sāk sisties visādas domas - vai man to vajag, vai es tiešām to varu, ja jau tagad ir tik grūti, kā gan es varu noskriet 21 km vai arī divtik garu distanci vēlā rudenī ... utt. Bez šādiem psiholoģiskiem rēbusiem neiztika arī mūsu musketieri, bet viņiem par uzslavu jāteic, ka viņi nesalūza un turpināja iesākto ! Trešajā aplī straujo tempu nedaudz nometa tābrīža darba rūķu līderis Uģis un ļāva sporta menedžerim vispirms sevi noķert un tad arī pārņemt skrējiena zaķa lomu :) Imants skrēja stabili un necentās raustīt lauvu aiz ūsām, proti - kāpināt tempu. Savstarpējais vietu sadalījums nemainījās arī finiša taisnē, kur sporta menedžerim tomēr izdevās pērn neiespētais - "izskriet" no 2 h. Finiša laiks 1:54:53 un pērn sasniegtais rekords ir labots par 5 minūtēm ! :) Bet ne jau tas bija dienas apbrīnojamākais sniegums, jo Uģa paveikto var salīdzināt varbūt vienīgi ar Kurbada vai Lāčplēša varoņdarbiem - startējis savā pirmajā pusmaratona distancē, nekad iepriekš nebūdams skrējis vairāk par 15 km, spītējot saulei un tveicei, Uģis arī izskrien no 2 h un tikai nepilnas 3 minūtes zaudē sporta menedžerim ar visu viņa gatavošanos un garo skrejgabalu pieredzi ... !!! Fantastiskākā debija pusmaratonā kāda jebkad kādam darba rūķim ir izdevusies !!! Nākamais varoņdarbs gan bija jāgaida gandrīz pusstundu, bet kas lēni nāk, tas labi nāk ... un šinī gadījumā - labi, ka vispār nāk !
IMANTS ! Pēdējiem spēkiem un smagu soli viņš tomēr nepadevās nedz kārdinājumam izstāties, nedz pāriet uz soļošanu, bet varonīgi pieveica visu 21 km garo distanci !!! Kaut arī Imants sevi šausta par to, ka neizdevās uzlabot paša rekordu, kā sporta menedžeris varu teikt, pēc šāda skrējiena konkrētajos laikapstākļos un finiša līnijas sasniegšanas jebkuri pārmetumi ir nevietā !!! Gandrīz 20 dalībnieki vispār netika līdz finišam un izstājās pēc pieveiktiem 2 vai 3 apļiem, tā kā katrs, kas sasniedza finišu ir aplausus cienīgs !!!
4x īsākā distancē tomēr uz Kuldīgu atbrauca noskriet arī Kaspars ! Dikti jau gribējām viņu redzēt pilnajā distancē, bet nu arī šāda veida komandas gara uzturēšana ir tikai apsveicama ! Arī sasniegtais rezultāts (25 minūtes) ir ļoooooti neslikts, kaut arī Kaspars pats par savu skrējienu izteicās diezgan pieticīgi ... Fakts, ka Kaspars ierindojās rezultātu pirmajā trešdaļā domāju pats par sevi ir apliecinājums tam, ka gauzties par sliktu skrējienu nav pamata !
Nu ko dāmas un kungi, šosezon SPORTLAT balvas izcīņā palikuši vairs tikai divi posmi un vajadzētu mums tomēr godam nostartēt tajos, lai sezonas noslēguma pasākumā varam baudīt kā garšo padarīta darba sajūta ! :) Protams par medaļām cīņa mums nedraud, bet pacīnīties par pēc iespējas augstāku vietu mūsu komandām, bet Aijas, Agneses un Lindas gadījumā par augstu vietu arī individuālajā ieskaitē, mēs vēl varam un uz to tad es arī jūs visus aicinu ! Ja ne savas, tad komandas interesēs, ja ne vietas, tad punktu ziņā, ja ne punktu, tad labas un veselīgas laika pavadīšanas vārdā !!! Nu izvēlaties katrs sev īsto motivāciju, bet visi ir aicināti šai pēdējai finiša taisnei pielikt savu plecu ! :)
Laika sagatavoties nākošajiem diviem posmiem vēl ir atliku likām, jo 14.posms, kas būs MTB riteņbraukšanas sacensības Sējā notiks tikai pēc mēneša - 05.09. (Sestdien), kur dāmām būs jāveic 27 km distance, bet kungiem 40 km. Trases segums - zemes ceļi. Trase grūtības pakāpes ziņā varētu līdzināties Dikļiem, ar to atšķirību, ka asfalta būs ļoti maz. Pamatā - labi izbraucami grantēti zemes ceļi. Šobrīd sacensībām jau pieteikušies 3 dalībnieki - Uģis, Renārs un Gabriela. Aicinām arī pārējos velosipēdu īpašniekus sarosīties pēdējai "velogonkai" un pieteikties startam ! Par transportu kā jau vienmēr kaut ko izdomāsim ! :) Reģistrēšanās Sējas MTB maksā 9 Ls, bet reģistrējoties uz vietas - 12 Ls.
Online reģistrācija: http://www.sportlat.lv/sacensibas/?id=2&sacID=160&step=2&count=1
Savukārt pats pēdējais SPORTLAT balvas posms šogad 27.09. (Svētdiena) notiks Valmierā, kur notiks trešais Valmieras maratons ! Tiek piedāvātas arī trīs dažādas distances (42 km, 21 km un 5,7 km) un katrs var izraudzīties saviem spēkiem piemērotāko ! Visas distances ies arī SPORTLAT balvas ieskaitē ar to atšķirību, ka maratonā uzvarētājam tiks 1200 punkti, pusmaratonā - 1100, bet satelītskrējienā - 1000 (kā visos citos SPORTLAT posmos).Pagaidām kā vienīgais dalībnieks, kas jau ir piereģistrējies 21 km distancei, ir sporta menedžeris, bet nu ļooooti ceru, ka mēs startēsim ļoti kuplā skaitā un parādīsim pārējām komandām, ka ar Darba rūķiem un Darba rūķiem un draugiem ir jārēķinās arī kā ar komandas spēku, nevis atsevišķu indivīdu iespēto ! Vairāk informācijas par pasākumu, kā arī reģistrēšanos var atrast mājas lapā: http://www.valmieras-maratons.lv/
Jo ātrāk reģiastrējamies jo vairāk ietaupām ! :)
Sportojam un lai veicas !

Jūsu sporta menedžeris
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Mar 29th 2024, 3:55 am GMT.