smth
PVO: Gada laikā ar vīrusu A(H1N1) var inficēties viena trešdaļa Zemes iedzīvotāju 
30th-Jul-2009 12:03 pm
Publicēta: 11:36 30.07.2009.

Maskava, 30.jūl., LETA--NEWSRU. Ar jauno gripas vīrusu A(H1N1) gada laikā var inficēties vairāk nekā viena trešdaļa Zemes iedzīvotāju, Ženēvā paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektora palīgs Keidzi Fukuda.
"Kā liecina iepriekšējo pandēmiju pieredze, gada laikā saslimst aptuveni viena trešdaļa vai pat vairāk iedzīvotāju," viņš teica intervijā Japānas aģentūrai "Kyodo", piebilstot, ka precīzāku novērtējumu pagaidām nav iespējams sniegt.
"Galarezultātā inficēto skaits valstīs, visticamāk, būs atšķirīgs, taču es nedomāju, ka būs nozīme tam, cik cilvēku inficēsies - 20%, 30% vai 40%," turpināja PVO pārstāvis. "Jebkurā gadījumā tie ir ļoti lieli skaitļi, kuri mums saka, ka runa ir par pandēmiju, un mums jāgaida saslimušo skaita palielināšanās."
Kā vērtē Fukuda, turpmākajos dažos mēnešos "vīruss turpinās izplatīties ne vien no valsts uz valsti, bet arī valstu iekšienē". Viņš norādīja, ka Ziemeļamerika un Dienvidamerika nopietnāk par citiem pasaules reģioniem cietušas no jaunās gripas un "šī tendence saglabāsies".
Šā gada jūnijā PVO paaugstināja draudus inficēties ar jauno gripas vīrusu līdz maksimālajam (sestajam) līmenim. Pēc Eiropas Slimību kontroles un profilakses centra datiem, pasaulē ar to inficējušies 175 785 cilvēki, no kuriem 1116 ir miruši.


naaks rudens, ziema.. un saaksies gripas pljaujas laiks... :> bet veel gadu pusotru atpakalj (varbuut divus), liela dalja smiiknjaaja par to, ka jaagatavojas pandeemijai...
Comments 
30th-Jul-2009 01:11 pm
Da nekādas problēmas! Līdz rudenim slēgsim slimnīcas, atlaidīsim ārstus un tā pandēmija mums bijuse-nebijuse!
30th-Jul-2009 01:18 pm
visi mirs shaa vai taa :>
This page was loaded Oct 12th 2024, 7:31 pm GMT.