smth
Commenting To 
14th-Mar-2007 10:43 am - Vakar Rīgā pārspēts gaisa temperatūras rekords
Publicēta: 10:42 14.03.2007.

Rīga, 14.marts, LETA. Vakar Rīgā gaisa temperatūra sasniedza plus 14 grādus, kas ir augstākā galvaspilsētā 13.martā novērotā temperatūra, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā (LVĢMA).
Iepriekšējais 13.marta gaisa temperatūras rekords Rīgā uzstādīts 1972.gadā, kad tā sasniedza plus 11,3 grādus.
Gaisa temperatūra visaugstākā vakar bija Mērsragā un Jelgavā - plus 15 grādi. Rīgā, Bauskā un Dobelē tā sasniedza plus 14 grādus, Saldū, Stendē un Skultē - plus 13 grādus, bet Alūksnē un Daugavpilī - plus 12 grādus.
Šorīt vissiltākais ir Daugavpilī, kur plkst.8 gaisa temperatūra sasniedza plus 4 grādus. Rīgā tajā laikā bija plus 2,5 grādi.
Sinoptiķi prognozēja, ka šodien gaisa temperatūra Latvijā sasniegs plus 3, plus 8 grādus. Naktī gaidāmi mīnus 2, plus 3 grādi, bet rīt dienā - plus 4, plus 9 grādi.
LETA jau ziņoja, ka šogad meteoroloģiskais pavasaris iestājies gandrīz mēnesi agrāk nekā parasti, liecina LVĢMA informācija.
Par meteoroloģiskā pavasara iestāšanos uzskata brīdi, kad vidējā diennakts temperatūra stabili paaugstinās virs nulles. Šogad vidējā gaisa temperatūra virs nulles ir kopš 28.februāra.
Marta pirmajā dekādē diennakts vidējā gaisa temperatūra bija virs normas un pārsniedza to par 4-7 grādiem. Vissiltākajā dekādes dienā - 8.martā - diennakts maksimālā gaisa temperatūra sasniedza plus 6, plus 11 grādus, bet vietām tika uzstādīti jauni dienas maksimālās gaisa temperatūras rekordi.
Ziema savukārt ar vidējo gaisa temperatūru mīnus 1,2 grādi bijusi sešpadsmitā siltākā ziema Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē.
Ar mēneša vidējo gaisa temperatūru Latvijā 4,3 grādi 2006.gada decembris bijis vissiltākais gada pēdējais mēnesis Latvijā pēdējos 83 gados, bet, pēc atsevišķu visilgāk darbojošos staciju datiem, - vissiltākais decembris Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē.
Ar mēneša vidējo gaisa temperatūru Latvijā plus 0,3 grādi šī gada janvāris bijis piektais vissiltākais gada pirmais mēnesis Latvijā pēdējos 84 gados.
Šī gada februāris ar vidējo gaisa temperatūra Latvijā mīnus 8,2 grādi bijis piecpadsmitais aukstākais februāris pēdējo 84 gadu laikā.
Februāra vidējā gaisa temperatūra Latvijā bijusi trīs grādus zem normas.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 15th 2024, 1:16 am GMT.