smth
atkal renaara kopsavilkums par sveetdienu :) 
2nd-Mar-2009 11:32 am
Nu labrīt visiem Alūksnes varoņiem, lieliskajiem līdzjutējiem un pārējiem atbalstītājiem !

Vakar ar ceturto Sportlat posmu - tautas slēpojumu Alūksnē, noslēdzās arī ziemas sezonas slēpošanas maratons !
Droši vien, ka privātā kārtā kāds vēl slēpes uzvilks vai nu tepat Uzvaras parkā vai Biķernieku mežā vai savā lauku sētā, bet nu vismaz sacensību šoziem vairāk nebūs ! Domāju, ka daudziem vakardienas varoņiem tas ir zināmā mērā atvieglojums, jo vakardienas slēpojums prasīja nopietnu cīņu un spēkus, lai tiktu galā gan ar lielo sniega kaudzi, kas bija aplaimojusi alūksniešus, gan trasi, kuras stāvie kalni atkal sauca pēc alpīnistu piederumiem ...

Pēdējā cīņa par Knipsku atkal bija diezgan nežēlīga, jo pirms starta ierastās slēpojošo rūķu rindas paretināja kā slimības, tā sabiedriski pasākumi un gala rezultātā uz starta izgāja tikai 6 mūsējie (Agnese, Imants, Kaspars, Mārcis,Uģis un Mārtiņš). Mūsējie sāka braši, bet jau pirmie kalni un nobraucieni nesa pirmos kritienus un lauztas nūjas ! Tomēr darba rūķi rādīja raksturu un savstarpējo izpalīdzību, mūsu slēpošanas līderim Uģim vakar nebija īstā diena, ne pēc pašsajūtas, ne slēpju slīdamības, tādēļ pirmajā aplī viņu apsteidza gan Kaspars, gan Mārcis ... Likās jāmet miers pēc pirmā apļa, bet tad ceļmalā tika sastaps Mārcis ar bojātu nūju un Uģis daudz nedomādams aizdeva savējās, bet ar Mārča nūjām turpināja ceļu pats. Pauzīte un nedaudz samazinātais temps ļāva Uģim atpūsties un personīgā trenera mudināts Uģis tomēr atmeta domu par izstāšanos un aizbrauca arī otrajā aplī. Pēc dūšīgas cīņas ar sevi un trasi pirmo apli pabeidza visi seši rūķi, bet otrajam aplim spēka pietrūka gan Imantam, gan Agnesei, kas nolēma savējos atbalstīt no trases malas.

Smagajā trasē labākais atkal Kaspars, kuram smagās trasēs konkurenti nav (atceramies, ka viņš bija labākais arī Ērgļos) !!! Finišs gan bija prasījis visus spēkus un Kaspars vēl ilgi palika piekļāvies Alūksnes zemītei ... tikai pēc ziņas, ka ceļā jau ir nestuves, Kaspars tomēr uzslējās kājās ar saviem spēkiem. :) Otrais ar teicamu ātrumu - Mārcis. Nezin vai tikai nūjas liga viņam liedza iespēju apsteigt Kasparu, bet nu drusku tuvāk jau būtu bijis Kasparam gan. Trešais stabili finišē Mārtiņš, kurš kopā ar Uģi ir vienīgie, kas šogad startējuši un finišējuši visos četros slēpošanas posmos ! Finišētāju skaitu noslēdza Uģis, kurš tā arī faktiski visu trasi nobrauca ar Mārča bojāto nūju un finišs šādos apstākļos tiešām ir apbrīnas vērts !

Šoreiz atbalstītāju loks esot bijis vēl kuplāks un rūgtums par neveiksmēm trasē tika remdināts ar paštaisītajiem našķiem (šokolādes desas, biezpienkūkas utt.) un jau klasisko balzāmiņa kokteili :) Pēc kopīgas ieturēšanās esot bijusi arī kultūras programma pa Alūksnes skaistākajām vietām. Šoreiz pastāsts tāds īsāks, jo teicējs pats nebija klāt pasākumā un viss minētais ir tapis pēc klātienes dalībnieku stāstu apkopojuma ! :) Vēl jau cerams spilgtākie mirkļi kā parasti ir iemūžināti bildēs, ko mūsu štata fotogrāfs cerams drīz arī atsūtīs pārējiem.

Nu ko, ārā vēl ziema, bet pavasara mēnesi marts jau sācies un ja tic sinoptiķiem, tad jau pēc divām nedēļām Latvijā būšot riktīgi plusi, kas nozīmē zaļo gaismu velosipēdistiem un krosenēm ! :) Līdz nākamajam posmam vēl vairāk nekā mēnesis, bet nu morāli varam sākt jau gatavoties gan riteņbraukšanas posmam Tērvetē (11.04.), gan krosiņam Šmerļa mežiņā
tepat Rīgā (18.04.). Reģistrācija abiem posmiem jau sākusies un kā pirmie jau piereģistrējušies Uģis un Agnese !

Online reģistrācija Tērvetei (7 Ls): http://www.sportlat.lv/sacensibas/?id=2&sacID=136&step=2&count=1

Online reģistrācija krosiņam Šmerlī (5 Ls): http://www.sportlat.lv/sacensibas/?id=2&sacID=139&step=2&count=1

Tiem, kas nav šogad vēl startējuši nevienā posmā, lūgums pirms reģistrēšanās kādam no nākamajiem diviem posmiem sakontaktēties ar mani, lai saņemtu norādes un lai es varētu jūs iekļaut oficiālajā komandas pieteikumā.

Ar pavasara posmiem cerams aktivizēsies arī visi tie, kas līdz šim ir tikai lasījuši šo pastāstus un vienmēr klusi domājuši, ka īstenībā jau viņi arī varētu pasportot ! :) Nu kāpēc to nedarīt kopā ar darba rūķiem ?! :) Mēs neviens neesam profesionāļi, tāpēc par savu fizisko formu vai citām atrunām aizmirstam ! Kad sāksiet sportot un piedalīsities vismaz vienā posmā tad redzēsiet, ka visi ir normāli cilvēki un nav mums olimpisko kandidātu, bet tikai olimpiskās devīzes patrioti - galvenais nav uzvarēt, bet piedalīties !!! :)

Cerot uz jūsu atsaucību un aktivitāti, vēlu veselību un sportisku nedēļu !

Sporta menedžeris
Comments 
2nd-Mar-2009 01:37 pm
Apraksts kā parasti lielisks :) :))))
es arī gaidu ar nepacietību bildes :P tās divas neskaitās :P
This page was loaded May 2nd 2024, 2:39 am GMT.