smth
Šorīt Rīgas tramvajos valda neliels apjukums 
1st-Mar-2007 09:01 am
Publicēta: 08:14 01.03.2007.

Rīga, 1.marts, LETA. Šorīt Rīgas tramvajos valda neliels apjukums, mainoties biļešu tirdzniecības sistēmai, novēroja aģentūra LETA.
No šodienas Rīgas tramvajos vairs nav konduktoru. Tagad braukšanas biļetes jāiegādājas tirdzniecības vietās un tramvajā jākompostrē.
Šorīt daudzi pasažieri bija pārsteigti, tramvajos nesastopot konduktorus. Daļa izmantoja iespēju iegādāties biļetes pie tramvaju vadītājiem, arī pārkāpjot no otrā vagona pirmajā, daļa brauca kā "zaķi".
Kā novēroja aģentūra LETA, iedzīvotājiem neradās problēmas kompostrieru izmantošanā.
Kā ziņots, tramvaja biļetes tiek izplatītas 174 "Narvesen" un "Preses apvienības" tirdzniecības vietās, kā arī "Rīgas satiksmes" biļešu kasēs. Tirdzniecības vietas ir identificējamas pēc speciālas uzlīmes.
Tramvaju biļetēm ir atšķirīgs dizains. Iekāpjot tramvajā, tās jākompostrē vienā no trim salonā esošajiem elektroniskajiem kompostrētājiem.
Biļete būs derīga, ja uz tās uzdrukāts brauciena laiks, datums un tramvaja vagona numurs.
Elektroniskie kompostrētāji tika uzstādīti, lai atvieglotu norēķināšanās kārtību pasažieriem un ikdienas darbu "Rīgas satiksmes" darbiniekiem - galvenokārt transporta līdzekļu vadītājiem, kas veic arī biļešu pārdošanu. "Rīgas satiksmei" trūkst 500 konduktoru.
Līdz ar kompostrētāju ieviešanu tiks palielināts "Rīgas satiksmes" Kontroles dienesta pārbaužu skaits tramvajos. Kontrolieru skaits palielināsies par aptuveni 40 cilvēkiem.
Kompostrētāji ieviesti "Rīgas satiksmes" budžeta ietvaros. To iegāde un uzstādīšana izmaksājusi 365 000 latu. Plānots, ka minētā summa atmaksāsies šā gada laikā. "Ja nebūtu "zaķu", kompostieri atmaksātos triju mēnešu laikā," aģentūrai LETA norādīja uzņēmuma komercdirektors Igors Žagars.

nu, ko.. man laikam tramvaja iemeegjinaashana notiks sestdien :D
Comments 
1st-Mar-2007 09:22 am
Nu re, es gan vēl nebiju izdomājusi iemeslu kāpēc tik vēlu kompostrēju, bet tu man viņu iedevi :))) laipni lūgti braukt pa "zaķi" :))) ja ceļš ir īss - pāris pieturas
1st-Mar-2007 10:27 am
vien galva labi - divas labaak :D
2nd-Mar-2007 09:57 am - turpinājums vakardienas sarunai
"Stimulē tramvajos braukt par zaķi 2007.03.02 www.nra.lv
Kopš vakardienas tramvajos ieviesta kompostieru sistēma, kas pirmajā dienā pasažieriem radīja pamatīgus sarežģījumus.

Turklāt nav skaidrs, vai SIA Rīgas satiksme (RS) vispār var prasīt biļešu kompostrēšanu – sabiedriskā transporta lietošanas noteikumos par kompostieriem nav ne vārda.

Lai gan Rīgas sabiedriskā transporta lietošanas noteikumos norādīts uz pasažieru atbildību iegādāties biļeti par braucienu, līdz ar kompostieru ieviešanu tramvajos, Rīgas dome noteikumos nav veikusi grozījumus. Tātad kontrolieriem teorētiski nav tiesību piemērot sodu par braukšanu bez kompostrētas biļetes: ja pasažierim kabatā ir biļete, pienākums pret pakalpojuma sniedzēju ir izpildīts."
2nd-Mar-2007 10:00 am - Re: turpinājums vakardienas sarunai
ej tu nost :)) labs :) shitais toch labs ;) gramatiski tulkojam normas un viss rullee ;))
paarsmeejos :)
2nd-Mar-2007 10:12 am - Re: turpinājums vakardienas sarunai
Es gribētu redzēt, to konduktora seju, kad pasaku, ka par RD noteikumiem- zinu vienu tādu resnulīti, kurš man vienmēr pārbauda biļeti. Man jau pieredze ar viņiem ir ... Vienreiz tā nepajokam "saķērāmies" man uzsita TĀDAS dusmas, kad man pajautāja cik man naudas ir makā? (tā ļoti klusi, lai neviens cits nedzird- ar domu sapiķo un nekas nebūs) un uz kurieni es braucu? Nu, strādāja kā policists. Kad es sāku tā nepajokam klaigāt, tad ar lielu žestu un teātri izrakstīja soda talonu- tikai vairs neatceros samaksāju es viņu vai nē.
2nd-Mar-2007 10:18 am - Re: turpinājums vakardienas sarunai
nu skaidrs :)
nu, man ir bijusi sakjershanaas ar 22.autobusa konduktori taa ne pajokam. Man ir mazais koferiits, kas lidmashiinaa iet iekshaa kaa rokas bagaazha. Vienreiz speciaali izmeeriju, tjip, cik liela taa ir - secinaaju, ka mazaaka par RS noteiktajiem 20x40x60.Nu,vot.Vienreiz busa konduktore pieseejaas, lai peerku biljeti - es vinjai saku - nepirkshu. Vinja saaka celt skandalu - viss ko es vinjai pateicu - izmeers koferim nepaarsniedz atljauto un nepirkshu. Peec tam visu celju no lidostas liidz centram dzireeju vinjas neapmierinaatos pukstus ;))
This page was loaded Oct 15th 2024, 1:20 am GMT.