smth
Cēsu melno gulbju mazuli nogalinājusi maize 
5th-Nov-2008 09:49 am
Publicēta: 07:15 05.11.2008.

Rīga, 5.nov., LETA. Cēsu melno gulbju mazuļa bojāejas iemesls bijusi maize, kuru gulbjiem devuši apmeklētāji, šodien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".
Laikraksts ziņo, ka Cēsīs Maija parka dīķi šovasar greznoja melno gulbju pāris Odīlija un Zigfrīds. Apmeklētāji bieži barojuši putnus ar maizi. Izrādās, ka tieši dāsnu roku pasviestie maizes kumosi bijuši iemesls melno gulbju pirmā izperētā putnēna bojāejai.
Cēsu domes ainavu arhitekts Jānis Sirlaks pastāstīja, ka teorētiski gulbītim vajadzējis izdzīvot, tādēļ par viņa nāves cēloni lūguši skaidrojumu Rīgas zooloģiskā dārza speciālistiem: "Viņi veica putna sekciju, izrunājās ar kopējiem un secināja, ka vaina meklējama maizē. Kaut arī gulbji šobrīd ir "pilsētnieki" un ēd cilvēku pasniegto barību, gēnos viņi tomēr ir savvaļas putni. Tāpēc viņu organisma veselības un dzīvības funkciju uzturēšanai ir nepieciešams dabisks uzturs - graudi, zāle, ūdensaugi, dažādi mikroorganismi."
Ja Cēsīs vēlas sagaidīt arī melno gulbju mazuļus, tad Odīlija un Zigfrīds nekavējoties jāpārtrauc barot ar maizi, norādījuši zoodārza speciālisti. Tādēļ Sirlaks aicina visus pievienoties zoodārza ieteiktajai vitamīniem bagāta uztura programmai un melno, tāpat arī balto gulbju cienastam nest kāpostlapas, salātus, zaļu zālīti, bet par pārējo uzturu un tā bagātinātājiem rūpēsies profesionāli kopēji.
This page was loaded Oct 13th 2024, 9:22 am GMT.