smth
 
22nd-Sep-2008 07:59 am
shodien darba diena maajaas. ir plaans piebeigt lielo darbu, lai riit vareetu suutiit prom. peec rita sajuutam shkjiet, ka tas vareetu izdoties. cereeshu.
miegs atkal taads nedaudz tramiigs bija. tomeer tagad miegs nenaak, taapeec labaak ir pastraadaat. ja uznaaks miegs dienasviduu, tad pasnaudiis tad.
taatad iisumaa par vakardienu.
arsenaals. noleemu neko nelasiit, pirms filmaam. iet, skatiities un ieguut viedokli.
ar ruutu vakar aizgaajaam uz animaacijas filmu Pēdējā sapulce / Lopuohtu. vaardi, kas pirmie ienaak praataa, raksturojot redzeeto - nedaudz ironiska, pamaacosha. khe, tikko izlasiiju, ko raksta arsenaala maajas lapaa par to - "Kādā negaisa naktī atdzīvojas dažādu kultūru, reliģiju un laikmetu dievu kulta figūras, lai sapulcētos Kaukāza kalna virsotnē. Tai pašā laikā pilsētā kāds printeris drukā materiālus visās pasaules valodās. Tibetiešu leģenda vēsta, ka tad, kad tiks uzrakstīti visi Dieva nosaukumi, iestāsies pasaules gals. Bet pirms tam Radītājs nolemj dievu tēlus savā starpā sapazīstināt. Sapulcē izceļas strīds par to, kurš no viņiem ir īstākais un patiesākais. Filma ironiskā un filozofiskā veidā skatās uz daudzveidīgo reliģiju pasauli, kurā ir milzums atšķirību un interpretāciju. Un varbūt vienīgais tās vienojošais elements ir Cilvēks…". nu, jaa atsleegvaardi liidziigi :D

taalaak sekoja My Winnipeg (2007). nez, man taadas diveejaas sajuutas radaas - no vienas puses - negribas nekad, nekad, nekad doties uz to pilseetu. no otras puses - tikai cilveeks, kas patieshaam miil savu pilseetu, var taa paraadiit savu pilseetu. taads juutu sajaukums izveidojaas. bet filma tieshaam patika. laikam tieshaam pamatiigi to izlaidu sev cauri. ak, jaa - nepatika viena lieta - tas, ka visi kaajaas leca, tikliidz paraadiijaas filmas titri..ja ir laba filma, tad titri man rada pabeigtiibas sajuutu - peedeejie kadri un tu izbaudi veel filmas magjiju un peecgarshu.
bet ko tad mums par filmu saka arsenaala maajas lapaa?: "Vai esat kādreiz vēlējušies vēlreiz piedzīvot savu bērnību, lai rīkotos mazliet citādāk? Režisors Gajs Madins uz šo jautājumu atbild filmā par savu dzimto pilsētu. Paša izgudrotā dokumentālās fantāzijas žanra filmā saplūst pilsētas faktiskā vēsture un režisora personiskā pieredze. Sirreālistisks, melnbalts attēls atspoguļo pilsētas lokālo mitoloģiju. Ezerā iesalušo zirgu galvas, kas iznirst no apsnigušā ledus virsmas, ir viens no Vinipegas mītiem. Režisora personiskākā filma ir reizē smieklīga un aizkustinoša. Tā ieguvusi galveno balvu Toronto filmu festivālā un kā konkursa filma rādīta Berlīnes filmu festivāla atklāšanā."

pilniigi necereeti vakara radaas iespeeja aiziet uz Be Kind Rewind (2008). paldies Tomam par to, ka piedaavaaja man sho iespeeju! :)) tieshaam bija laba izklaide ;) peec filmas sapratu, ka acu kaktinjus nedaudz velk, jo visu filmas laiku esmu smaidijusi ;) patiesi sirsniiga ;)tieshaam nedeeljas nosleegumam dereeja perfekti :)

varbuut tieshi taapeec, ka tik daudz smaidiijaas filmas laikaa, brauciens uz juuru nenesa to, ko pa dienu biju izdomaajusi. pastaaveeju pie juuras, paklausiijos viljnjos un naktii un braucu maajaas. skumjais veel kaut kur iekshaa dzilji nedaudz ir, bet nenaak aaraa (jo vinjam shobriid nemaz vairs nav jaanaak aaraa). gan jau. buus labi. ievelkam elpu un leeni izelpojam. viss notiek tieshi taa, kaa tam jaanotiek. un nevajag kaarot skriet notijumiem pa priekshu. jo no taas veelmes tieshaam nekas nemainiisies ;)
un galu galaa - shodien tachu ir briinishkjiiga diena! sauliite aiz loga spiid, jumti nedaudz norasojushi, maajaas ir silti, tuuliit uztaisiishu kafiju un vareeshu mieriigaa atmosfeeraa pastraadaat :)
viss tachu ir labi.
This page was loaded Oct 13th 2024, 1:25 pm GMT.