smth
Commenting To 
13th-Jul-2008 09:51 am
Tuuliit nedeelja buus apkaart..jaa, no vienas puses galvu veedinu, no otras puses daudz arii domaaju par darbiem. Tomeer shiis domas ir jau krietni globaalaakaa liimenii – par to, ko gribeetos paveikt, par to, kas tuvaakajaa laikaa buutu jaaizdara. Neiesliigstu siikumos par day-to-day-work. Paraleeli, protams, domaaju arii par to, kaa un kad izmantot atlikushaas 4 atvaljinaajuma nedeeljas. Kaa labaak saplaanot darbus, kaa labaak izveeleeties mieriigaako briidi, lai manaam meiteneem nebuutu nepaartrauktaa galvas kratiishaanaas.. lai gan.. tad, kad ziemaa piespiedu kaartaa triis nedeeljas biju atvaljinaajumaa, liigai bija paguvusi nokratiities galva.. un ineta teica, ka ne bez pamata... shoreiz, kad likaas, ka varbuut taads nedaudz mieriigaaks briidis buus, atkal jampadracis saacies... atkal meiteneem krataas galva... un manii ir neliela vainas sajuuta.. ja man pashai krataas galva, tad tas shkjiet kaut kaa pashsaprotami un neuztveru to kaa kaut ko TAADU... tomeer, ja meiteneem ir gruuti, tad saap man par to sirds.. jaa, es zinu, ka neviens nav neaizstaajams, ka es nevaru vienmeer visaa buut iekshaa, tomeer man gribas, lai manaam meiteneem tajaa briidii, kad manis nav, buutu vieglaak, lai darbi viens peec otra nekristu aapraatiigaa tempaa virsuu...gribas pasargaat vinjas...
Bet atgriezhoties pie atpuutas teemas... vakar, ieraapusies pukju dobee, raveeju un domaaju par beerniibu... cik sevi atceros, tik vienmeer vasara ir pagaajusi taadaa ritmaa – siens-daarzs-ogas-maaju sakaartot-maltiiti pagatavot-siens-daarzs...utt. darbs darbu dzen... ne tev ir laiks aizbraukt vakaraa kaut kur nopeldeeties, ne aizbraukt ciemos.. rocies, njemies, darbojies.. un pats trakaakais ir tas, ka nekad nebija taa, ka visi darbi padariiti.. kad biju jaunaaka, ar zinaamu skaudiibu skatiijos uz kaiminjbeerniem, kas vasaraa bez maajas darbiem veel visaadas citaadas lietas paguvu izbaudiit.. bet tu...eh... pat tagad nedaudz skumji par sho visu..vakar par sho arii saakaam runaat ar mammu.. un es pirmo reizi muuzhaa atzinos vinjai, kaa e tobriid jutos... vinja gan saakumaa meegjinaaja iebilst – bet mees tachu uz nedeelju-divaam agraak braucaam celjojumos.. uz ko es pasmaidiiju un teicu, jaa, tas bija veel padomju laikos un es veel biju maza... bet tad, kad bija tie pusaudzha gadi, kad gribas skriet un iet, tad – rezhiims – pa maaju vien.. var jau buut, ka taapeec man tagad ir taa, ka esmu kljuvusi egoistiskaaka un daru to, ko tieshaam gribu dariit. Ja juutu, ka kaarojas uz laukiem atbraukt padarboties, tad braucu.. ja negribu, tad taa arii pasaku, ka to es negribu. Es gribu iemaaciities ne tikai straadaat, straadaat, straadaat mellu muti, bet arii atpuusties.. savs laiks vienam, savs – otram.. jaa, protams, kad redzi padariito darbu, tad ir prieks, par to, ka viss ir izdevies, tomeer... labas atpuutas mirkljus (par laimi vai diemzheel) tu vienmeer labaak atcereesies, nekaa padariitos darbus..shie atpuutas mirklji liks tev pasmaidiit veel krietnu briidi peec tam...
Patiesiibaa, tikko aizdomaajos, ka man atpuuta dalaas divaas daljaas – taada, kad diikdienjoju pa maaju un skatos filmas, lasu graamatas un zhurnaalus, un taada, kad kaut kur dodos viena vai kompaanijaa.. peedeejaa laikaa gan taa pirmaa vairaak ir, jo ikdienaa juutos nogurusi no cilveekiem un taadeelj gribas pabuut vienai pashai ar sevi.. tad izdodas izguleeties tik, cik sirds kaaro, dariit to, ko tieshaam gribas... saprotu, ka daudzi mani draugi saak mest luupu, jo esmu it kaa nozudusi no vinju aktiivaas aprites, bet es tur neko nevaru dariit... jaa, pienaakuma vadiita es vareetu ar vinjiem tikties, bet tas, manupraat, nebuutu iisti... nu, negribas man tikties tikai taapeec – ka-taa-buutu-pareizi. Man gribas tikties ar cilveekiem taapeec, ka tieshaam gribas.. un ir vienalga, vai tas ir taapeec, ka ir labi ap sirdi, vai taapeec, ka ir smagi... laikam esmu maksimaaliste. Bet varbuut vienkaarshi neprotu draudzeeties? Varbuut vienkaarshi esmu – plohoi chelovek – rediska?
Khe.. tikko pasmaidiiju... katru reizi, kad saku sho – plohoi chelovek – rediska, atceros beerniibu... shkjiet, ka maaciijos tobriid kaadaa otrajaa vai treshajaa klasee... netaalu no maajas ir smuks taisnstuura veida diikjis.. vasaraas tur muuzhiigi visi peldeejaas, bet ziemaa puikas speeleeja hokeju... taa kaa man arii bija nopirktas slidas (joprojaam atceros, ka taas bija sarkanas ar baltu :) ), arii es ziemaa devos uz to diikji :) Tomeer man vienmeer bija viena probleema – nemaaceeju taa slidas pietiekami stingri sasiet, taapeec kaaja ljodziijaas.. nu, ko – visu savu kautriigumu meegjinaaju atmest un parasti prasiiju kaiminjpuishiem, lai vinji sasien man taas slidas.. bet, nu, cik var visu laiku viens vai otrs siet man taas slidas :) taapeec, tika iesaistiiti arii vinju draugi un klasesbiedri :) Taa nu laika gaitaa sanaaca, ka kaut kaa viens no kaiminjpuishu klasesbiedriem saaka biezhaak siet man taas slidas, regulaari njeema aiz rokaam un maaciija slidot :) un, ja nemaldos, tad tieshi vinjsh manu sala samiiljotot sarkano vaigu deelj nosauca mani par – redisku :))
Patiesiibaa, taa saaaku domaat, tad tas jaunietis savulaik mani riktiigi samulsinaaja arii.. peec shaadas ikvakara dauziishanaas pa ledu, bija patiikami, ka krietni vecaaks puisis, tomeer arii skolaa siiko knarinju (tas ir, mani) sveicina :) bet tas viss taa.. samulsums iestaajies vienaa citaa reizee.. ja nemaldos, tad kaut kaa sanaaca taa, ka mums stunda nenotika.. klusi dauziijaamies klasee..tas puisis paveera durvis un paluudza, lai es iznaaku.. es, protams, bailiigaa pele, baidiijos iet aaraa no klases un tikai degungalu pabaazu pa durviim aaraa.. vinjsh sanjeema manu roku un noskuupstiija to, un aizgaaja.. es samulsu... un patiesiibaa juutos samulsusi nedaudz arii tagad.. :)) ui, cik gadi jau ir pagaajushi, bet es to visu joprojaam atceros ar siltu smaidu :) galu galaa – taa bija pirmaa reize, kad kaads jaunietis man skuupstiija roku :) nekaa jau cita nebija peec tam... jaunietis kaadu iisu briidi bija paarceelies dziivot muusu ielaa, un tad vinji paarceelaas dziivot kaut kur citur... nu, ja gadi divdesmit buus pagaajushi kopsh tiem notikumiem, bet redz, tomeer reizeem atminja izvelk no saviem kambariem labi noglabaatas lietas ;)
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 13th 2024, 7:31 pm GMT.