smth
 
14th-May-2008 11:50 am
nu, ko.. iisais aizleciens liidz viljnjai un atpakalj sanaaca savaads.
tas, ka nebija nekaadu rezervaacijas numuru, elektronisko biljeshu utt. tomeer nesagaadaaja probleemas turpceljaa..
kompaanija uz sho pasaakumu mums patiesiiba bija lieliska - braucu kopaa ar inetu, lieni un kristapu..visu, kas notika un nenotika brauciena laikaa visi draudziigi uztveeraam ar humoru ;)
lasiitaas zinjas presee par to, ka riigas lidostas veikalu plaukti kljuust aizvien tukshaaki un tukshaaki, izraadiijaas taisniiba.. tikai vienaa no veikalinjiem atradu paariiti pudeliishu manu miiljo valentino absolu v smarzhu :) vienu no taam, protams, kaari pakjeeru :)) negribas tachu palikt vienaa briidii bez taam :)
viljnjas lidosta..hmmz.. ja godiigi, tad sajuuta bija, ka esi vai nu lielaa autoostaa, vai arii dzelzcelja stacijaa.. nemaz, nemaz nebija ierastaas lidostas sajuutas :)padomju laika godiibas paliekas maajas vaibstos saglabuujushies veel bija..
jaatziist, ka shis laikam bija viens no pirmajiem komandeejumiem, kad tik nesagatavojusies braucu. parasti jau man ir iepirkta kaada graamatinja, kaada karte, zinu, kaa nokljuut no lidostas liidz pasaakuma vietai, viesniicai.. shoreiz tam visam nepietika laiks. un shoreiz arii atljaavos paljauties uz to, ka - ja jau mees braucam chetri, tad noteikti kaads buus kaut ko izpeetiijis ;) ak, es naivaa ;))) protams, neviens neko nebija skatiijies un visi bija taadi pashi kaa es :))) taapeec izmantojaam vieglaako - njeemaam taksi liidz viesniicai :)runaajot par takshiem, piefikseeju vienu lietu - pie lidostas druuzmeejaas vienas firmas takshi.. cena liidz muusu viesniicai (ar visu skaitiitaaju) bija 68 liti... viesniicaa, transfeers ar taksi liidz lidostai ir 50 liti...tomeer mees aizbraucaam pa 28 litiem uz lidostu atpakalj.. sanaaca patiesiibaa dumi. vakar peec pasaakuma mees paluudzaam meiteni viesniicaa rezerveet mums taksi uz 16:30.... pienaak 16:30... taksha nav.. gaidam pieklaajiigaas 5 minuutes.. nekaa nav.. ejam pie meitenes - vinja pazinjo, ka taksis ir sastreegumaa iestreedzis, taadeelj jaapagaida 10 minuutes... gaidam 10 minuutes... neka nav..jautajam veelreiz - kur ir? atbilde - driiz buushot... iisi pirms 17 jautajam veelreiz - meitene atbild - jau jaabuut... meesjau visi nedaudz nikni uzmetam luupu un pazinjojam - ja minutes laikaa nebuus, tad mees mekleejam citu taksi.. pagaidaam minuuti - nekas nemainaas.. turpat netaalu no viesniicas staav viens taads nedaudz noplucis taksis.. shams apsola pa nepilnaam 30 naudinjaam muus aizvest liidz lidostai ;) sakaapjam iekshaa un saakam braukt... un tad... ierodas muusu pasuutiitais taksis ;) ar vairaak kaa pusstundas nokaveeshanos ;)) ljauni visi nosmeejaamies par to, ka tagad recepcijas meitenei buus jaarisina probleema ar izsaukto taksi un devaamies lidostas virzienaa... tieshaam muus visus nedaudz izbriiniija shii diezgan palielaa atshkjiriiba takshu izmaksaas.. uz pilseetu braucaam divreiz daargaak, nekaa uz lidostu...
runaajot par viesniicaam, veel jaasaka, ka kopumaa it kaa nebija nemaz tik slikti tajaa best western tiikla viesniicaa... tomeer trauceeja tas, ka mums katram bija smeekjeetaaju istaba.. un tur tieshaam var just, ka ir piesmeekjeets... ir naacies nakshnjot citaas viesniicaas un arii smeekjeetaaju istabaas, bet nekad nav bijis jaasuudzas par duumu smacinjas esamiibu... turklaat nedaudz nepatiikami paarsteidza brokastis - nekaada milzu izveele nebija, bet tas nu nav nekas briesmiigs.. nepatiikamu mirkli sagaadaaja tas, ka dazhi daarzenji bija bojaati.. turklaat, probeelmas sagaadaaja arii taada lieta, kaa apseeshanaas pie galda... uz to brokastu laiku tik daudz cilveeku ieradaas, ka peekshnji vairs nebija nevienas pashas briivas vietas.. kliisti ar savu shkjiivi pa to zaali un izmisiigi meklee, kur nu pieseest... beigaas meitenees atveera zaali, kuru kaa shkjiet, parasti brokastiis nepiedaavaa izmantot..
par pasaakumu. jaatziist, ka kaarteejo reizi pieraadiijaas tas, ka prezenteshana ir liela maaksla. var, protams, salikt tekstus no normatiivaa akta un paarstaastiit tos... bet taadu prezentaaciju laikaa vienkaarshi miedz ciet. krietni interesantaaks ir tas veids, kaa prezenteeja kristaps situaaciju latvijaa - staasta par labiem piemeeriem, kaa kaadas lietas mums ir izdevushaas. buusim godiigi, paseedeet pagugleet un atrast normatiivo aktu tekstus un izlasiit tos, mees jebkursh varam.. bet taas praktiskaas lietas, pieredzi, ne tik aatri izdosies atrast... un veel viena lieta, kas nedaudz joprojaam kaitina - veco daliibvalstu attieksme pret jaunajaam.. nu, labi, pareizaak buutu teikt - paarstaavju no vecajaam daliibvalstiim attieksme pret jaunajaam... joprojaam dazhiem esam neandertaalieshi. "a vot meees...a vot mees.... bet juus pashi vainiigi, ka jums ir probleemas.." un nemaz neiedziljinaas, kaadeelj taas probleemas radushaas.
vispaar patiesiibaa, runaajot par pasaakumu ir jaapiemin veel paaris lietas.. paldies taiex par galvassaapeem attieciibaa uz dienas naudaam... es saveejo shkjiet veel vispaar neesmu sanjeemusi. jo man tikai paluudza manu konta numuru... paareejiem no trijotnes kjeepa bija veel lielaaka - jaameklee viljnjaa western union un jaasanjem tur nauda... murgs kaut kaads. ceru, ka man tagad peekshnji nepazinjos, ka man jaadodas uz lietuvu pakalj savai dienas naudai. bet, nu redzees... paldies taiex par to, ka lidojam ar flylal.. par to, ka vinji (taiex) nepazinjoja mums, ka patiesiibaa lidmashiinas plkst.18:40 nebuus, jo taa ir atcelta, bet buus 23:00.. seshas stundas niikaam lidostaa..protams, vareeja samaksaat 128 latus un jau 20:15 lidot uz riigu ar airbaltic.. bet kaut kaa tomeer tikai savas veelmes deelj aatraak tikt uz maajaam maksaat no savas kabatas shaadu naudinju.. nozhmogojos... toties shodien esmu ieguvusi garo riitu maajaas... peec paaris stundaam jaabuut tikai darbaa.. tas priecee.. lai gan miegs joprojaam nedaudz naak.. bet te laikam duuda vainiiga.. visu nakti bakstiija ar savu purnu manaa sejaa - noilgojies zveers...
viljnja kaa pilseeta... nedaudz izmetaam loku pa pilseetu visi.. aizgaajaam iekost vakarinjas nacionaalaa garaa ar cepeliiniem un alu un visaadaam citaadaam lietaam... nezinu, it kaa jau pilseetai nav ne vainas.. bet jutos tur pamatiigi kaa sveshiniece. nee, nu, protams, katraa pilseetaa juuties kaa sveshinieks, bet shoreiz bija pat sajuuta, ka ir nevis pievilkshanaas sajuuta, bet savstarpeejaa atgruushanaas.. kaut kaa sajuuta bija, ka pilseeta ir nelaipna... varbuut tas ir arii taapeec, ka sanaaca sastapties ar nelaipniiibu no cilveeku puses... mekleejaam to pashu western union... iegaajaam tirdznieciibas centraa pie info deska.. jautajam, vai vinji nezin, kur ir tuvaakaa hansene vai pasts.. nee - nezina un punkts. iegajaam bankaa, tur pajautaat, vai vinjiem nav info, kur vareetu buut - nee, nav un punkts. turklaat bankaa sanaaca taads nepatiikams starpgadiijums. viens diedelnieks iesliideeja liidz ar mums bankaa un saaka diedeleet naudu... kad shamais pamaniija apsargus - aatri taisiijaa pa durviim prom.. apsargi vinjam sekoja un tad saakaas traadiriidis aarpus bankas durvju priekshaa... diedelnieks tika krietnu briidi vazaats pa zemi.. pretiigi palika.. mees, izejot no bankas pienaacaam klaat tam apsargu barinjam, kas joprojaam njeemaas ar to diedelnieku un jautaajaam, kaapeec shamie to moka te publiskaa vietaa.. atbilde bija - nu, taa jau nav pirmaa reize, kad shams diedelee, turklaat, vinjam ir abas rokas, nevis taa kaa vinjsh izliekas, ka ir viena.. un vispar, mees te tuuliit vinju vediisim uz savu kambarjukai... nu, sasodiits, ja jau juus vinju vediisiet tur, tad kaada bija vajadziiba piecas minuutes taisiit to traadiriidi bankas durvju priekshaa?? triis veseliigi viriieshi nevar vienu savaakt pa kluso??? nepatiikama patiesiibaa peecgarsha peec taa visa bija...
eh... nez, kaa shodien juutas ineta... ielidojaam mees ap pusnakti.. kameer vinja uz maajaam, paarkraameeja koferi.. un no riita 5 vinjai atkal bija jaabuut lidostaa, lai dotos naakamajaa komandeejumaa... njaa, shitaadi nepaartrauktie lecieni diezgan pasmagi ir.. bet, nu, ko lai dara..
runaajot par inetu, sho dienu laikaa kaut kaa nedaudz parunaajaam arii par darbu un to, kas un kaa notiek.. izmetu vinjai, ka pamazaam saak rasties doma, ka jaatin makshkjeres.. jaa, ir shii sajuuta, ka negribas nodot savu lietu.. bet tajaa pat laikaa, vai shii lieta ir svariigaaka par ieksheejo liidzsvaru, mieru, sajuutu, ka tas, ko dari ir vajadziigs kaaadam veel, iznjemot tevi pashu.. vinjai jau pashai ir ljoti liidziigas taas sajuutas... nezinu, varbuut naakamnedeelj sanaaks satikt kariinu un visaam trijaam pabreinstormot par naakotnes jautaajumiem.. bet tad jau redzees..
nu, taa.. shkjiet, ka tas iisumaa par braucienu ir viss..
gan jau vakaraa, kad atnaakshu no darba un saakshu skatiities sabildeeto, buus veel kaadas lietas, ko atcereeshos... bet shobriid jaasaak jau posties darba virzienaa...
Comments 
14th-May-2008 12:11 pm - sb
Anonymous
raibi, raibi
14th-May-2008 12:19 pm - Re: sb
nu, jaa - shitaa sen nebija bijis ;)
This page was loaded Oct 13th 2024, 9:25 pm GMT.