smth
Commenting To 
29th-Apr-2008 09:20 am - Ministrs Broks padomnieka amatā pieņēmis savu šoferi
Publicēta: 08:42 29.04.2008.

Rīga, 29.apr., LETA. Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības (ES) līdzekļu apguves lietās Normunds Broks (TB/LNNK) padomnieka amatā pieņēmis savu šoferi, raksta laikraksts "Neatkarīgā".
Broks aptuveni pirms mēneša darbā par padomnieku pieņēmis savu šoferi Daini Portnovu, kurš, gluži kā pats ministrs, esot no Madonas apkaimes.
No Portnova amatpersonas deklarācijas, kas iesniegta, stājoties amatā šā gada 3.martā, redzams, ka papildus ministra padomnieka darbam viņš ieņem arī šofera amatu valsts sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Nams FM", kas Finanšu ministrijai nodrošina dažādus, tostarp autotransporta pakalpojumus.
Finanšu ministrijas ES fondu departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale skaidrojusi, ka Portnovs pieņemts darbā par padomnieku uz ceturtdaļslodzi un padomnieka atalgojums mēnesī esot 225 lati pirms nodokļu nomaksas plus piemaksa 45 lati.
Portnova kompetencē esot sniegt ministram padomus par pašvaldību infrastruktūras uzlabošanu un plānošanu, kā arī par vides attīstības jautājumiem. Kokale skaidrojusi, ka Portnovam šādu padomu sniegšanā esot gan atbilstoša pieredze, gan arī izglītība. Viņš esot absolvējis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas Agronomijas fakultāti.
Vaicāta, kādēļ Portnovs noformēts tikai uz ceturtdaļslodzi, Kokale sacījusi: "Portnova darba slodze ir sabalansēta starp šofera un padomnieka pienākumiem."
"Viņš man sniedz padomus teritorijas plānošanas jautājumos, kas šobrīd valdībā ir ļoti aktuāli. Viņš ar šiem jautājumiem ir iepriekš strādājis. Viņš ir cilvēks, kurš ar šiem jautājumiem saskāries ne tikai teorētiski, bet arī praksē. Pilna darba likme viņam nav nepieciešama, jo šie jautājumi nav pamattēma, ar ko nodarbojos," sacījis Broks.
Vaicāts, kādēļ Portnovs nav ņemts par padomnieku uzreiz, Brokam uzsākot ministra gaitas, Broks teicis: "Tādēļ, ka šie jautājumi kļuva aktuāli tikai šā gada pavasarī, piemēram, aizsargjoslu likuma kontekstā, Rīgas brīvostas teritorijas maiņas, arī Ķekavas gadījumos." Savukārt taujāts, vai padomnieks dod padomus, arī sēžot pie stūres sastrēgumos, Broks teicis: "Protams, mēs debatējam par situāciju, arī tā, protams."
Arī iepriekš - līdz pagājušā gada 30.janvārim - Portnovs ir bijis valsts darbā, pildījis vides inspektora un pat daļas vadītāja vietnieka pienākumus Madonā.


smiekliigi. lai gan patiesiibaa - driizaak ir skumji....
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 13th 2024, 11:30 pm GMT.