Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Nāk pavasaris. Nāk 'sevis kopšanas' posti. 

crescendo (crescendo)
Un šis laikam ir pirmais pavasaris, kurā uzdrīkstos skaļi pateikt 'CAKE IS A LIE!'

Jo kaut kādā brīdī visi tie gelishi, belejāžas mati, sejas konturēšana, uzacu tetovēšana bleidinga tehnikā un jaunāko modes tendenču pārzināšana ir uztverama tikai kā dārgs hobijs. Jā, hobijs ar (ne vienmēr, bet reizēm) estētiski baudāmu rezultātu, bet - ne vairāk. Pilnīgi noteikti ne kas tāds, ar ko būtu jānodarbojas 'katrai sevi cienošai sievietei' (un vārdu savienojumiņš 'sevis kopšana' kā reiz paģēr 'ja tu šo nedari vismaz tikpat, cik esi, tu esi nekopta').

Hobijs ir tas, ar ko nodarbojas, kad laiku un naudu neprasa nekas būtiskāks un interesantāks. Attiecības parasti ir gan būtiskākas, gan interesantākas par genderspecifisku hobiju, kurā otru pusi nu nekādi neiesaistīt (lai gan, protams, ir pāri, kur katram ir savs, otru pusi pilnīgi neinteresējošs hobijs - and that's OK). Tiešie darba pienākumi - vismaz būtiskāki (šeit arī skaidrojums, kāpēc ir būtiska kategorija sieviešu, kam 'sevis kopšanas' pasākumi regulāri ir būtiskāki par pilna laika darbu. )

Comments 

27.-Apr-2016 02:40 pm
Sevis kopšana ir pasākums pilnīgi par sviestmaizi, ja salīdzina ar spēlēšanu :D
27.-Apr-2016 02:52 pm
Tev vienkārši nav attiecīgais levelis Sevis Kopšanas hobijā ;)
Ja tik ir nauda un laiks, jebkurā hobijā tos var izgāzt nelimitēti daudz.
27.-Apr-2016 09:13 pm
Vai ne? Es tikko izdarīju pilnīgi bezatbildīgu pirkumu, Make Up Forever tonālais krēms un pūdera/vaigu sārtuma ota. Divi priekšmeti. 80 EUR. Vajadzēja arī vaigu sārtumu, bet to pirkšu Drogās :D
27.-Apr-2016 09:20 pm
Kas te kaut ko par bērniem teica, kas atceļot prioritātes :D
Man kā reiz vaigu sārtums tik pēc pirmā bērna parādījās biežlietotàs kosmētikas somā. (A kad vēl ir tik daudz pie spoguļa pavadāmā laika).
27.-Apr-2016 11:17 pm
Man sestdien skolas salidojums, bet pirms tam tīrības lēkmē izmetu veco tonālo krēmu un galīgi bēdīgo pūdera otu :D
27.-Apr-2016 04:01 pm
Argh! Jā. Kā man šie koptās sievietes tēli ir apnikuši. Nē, nu, protams, katram savs hobijs, bet nu nevajag pataisīt par koptības un skaistuma standartu. Vārdsakot, esmu nekopta un neglīta.
27.-Apr-2016 04:55 pm
pievienojos nekoptajām. ir kaut kāds minimums, ko ir iespējams dabūt gatavu, apvienojot ar citām dzīves jomām un nepaliekot pavisam bez naudas, pie tā arī esmu palikusi.
27.-Apr-2016 08:25 pm
Stop, nepareizu valodu lieto!
Nekopta Tu esi tad, ja no mājas izej netīra. Pārējais ir hobijs, savam priekam, labsajūtai, laika nosišanai, ekonomiskā stāvokļa demonstrēšanai utml.
27.-Apr-2016 05:49 pm
Tādēļ es esmu ļoti laimīga, ka man paveicies ar profesiju, kurā latiņa sakoptībai ir patīkami zema, nekādi meikapi vai īpašie manikīri no sievietēm netiek gaidīti.
27.-Apr-2016 08:13 pm
Īpašie manikīri netiek sagaidīti nekur, ir tikai profesijas, kur pārāk īpaši nav atļauti.
Populāri tie ir profesijās ar garlaikotām kolēģītēm.
27.-Apr-2016 08:40 pm
Nāk prātā lidmašīnu stjuartes un banku apkalojošās darbinieces, bet, protams, nezinu, vai viņām prasība pēc manikīra ir oficiāla, vai vnk. nerakstīts likums.
27.-Apr-2016 06:14 pm
Es pieņemu, ka tad, kad ir bērns(vai vairāki), sevis kopšana šķiet absolūti nevajadzīga laika nomešana.
Tā kā man tādu nav, tad esmu apmierināta ar sevi, kad paspēju strādāt privātajā biznesā, darboties vairākās darba sfērās vienlaicīgi, spēju uztaisīt paēst, izgludināt veļu, aiziet uz teātri, palasīt grāmatu un reizē parūpēties par sevi - pasportot, sakopt nagus, uzacis un uzlikt kādu sejas masku. Vienkārši ir prieks, ja viss izdodas :) ne jau bieži tā ir.
Un noteikti atskaites punkts atkarīgs no draugu loka. Manas dāmas pat neiedomātos šādas tādas iziet no mājām :) pieminēšu, ka smadzenes ir īstajā vietā un naudu pelna pašas. BET! Arī ir bez bērniem :))
27.-Apr-2016 08:06 pm
Lūk bērni, vismaz maziņi, tur neko nemaina. Tās, kam ir prioritāte visu pārējo pakārtot savam hobijam 'būt sakoptām' mierīgi noorganizē sev 5h garus masāžas rituālus pirmajās pēcdzemdību nedēļās, pilnīgi štruntspadsmit kādus nervus tas prasa dezignētajam pieskatītājam. Šopavasar aktuāls vārdiņš ir 'sieviešu emocionālais, neapmaksātas darbs' - lūk šī ir viena no tā izpausmēm, tikai par to nerunā, jo ieguvējas gandrīz vienmēr ir sieviešu kārtas.

Prioritātes mainīt mēdz jaunas attiecības - ja ieviešas kopīgi, vai vismaz kopīgi pārrunājami hobiji ar augstāku prioritāti par pašdekorēšanos. Protams, gan jau reizēm arī attiecības ar bērniem pamaina prioritātes, vienkārši tādus izteiktus piemērus apkārt neesmu manījusi, un katrā ziņā darbs tamlīdzīgos tiek upurēts pirms pašdekorēšanās hobija.

Piekritīsi, ka laika ziņā ir būtiska atšķirība mājās apvīlēt nagus, izraustīt uzacis un uzzieķēt sejas masku, vs mākslīgo nagu likšana un regulāra, profilakse pie manikīra, uzaču regulāra krāsošana un sejas procedūru regulāra veikšana pie kosmetologa? (Arī uzaču raustīšana un sejas maskas vispār pieder pie hobija kategorijas - bet tas tāds, ņūbisks iesācēja līmenis, kas daudz upurus neprasa. Strpcitu hobijs - tas nav slikti! Kamēr patur prātā, ka tas ir hobijs. Nav glīti visu laiku pirkt inguldences, saucot šī hobija nepiekopējus par 'nekoptiem' vai 'šādiem-tādiem'. Ja vēl to dara sieviešu dzimtē, tad vispār baiss seksisms sanāk, nesmuki tā. Pazemojoši.

Jā, ir lēdijas, kas arī to otro dzīves stilu apvieno ar šķietami pilna laika darbu privātajā sektorā. Situācijas, kāpēc it kā pilnā laika darbs neprasa pilna laika commitment ir dažādas (ne visi 'pilna laika darbi' tiešām ir pilna laika darbi), bet tajās, ko redzu, tā ir veiksmīga iekārtošanās un izbraukšana uz citu kolēģu rēķina, ko šīs lēdijas bieži vien pat nepamana, vai vismaz neliekas manām.

28.-Apr-2016 12:04 am
Ok. Es tiešām nevaru spriest, kā bērni ietekmē sevis kopšanas manieres/līmeni (var saukt, kā gribi), taču mēģinu iedomāties, kādu ietekmi tas atstātu uz mani. Esmu absolūti pārliecināta, ka daudz mazāk pievērstos sev, jo mazais kā tāds ir liela vērtība, kam vajadzētu pievērst maksimālu uzmanības devu. Ātri aizskriet pie friziera vai pie manikīres - kāpēc ne. Bet tas būtu arī viss.
Par tādiem 5 stundu gariem rituāliem man ir tikai lielas acis, jo vienkārši nesaprotu, kā var par to vispār domāt un kur vēl nu nodarboties ar ko tādu attiecīgajā dzīves perioda (neilgi pēc dzemdībām).

Piekritīšu, ka iešana pie speciālistiem, kas veic attiecīgās procedūras, ir drīzāk neērta un arī maksā naudu, nekā vairāk patērē laiku. Man lielus nervus prasa gan uzacu krāsošana, gan smuku nagu nolakošana, tādēļ bieži pie sevis purpinu, ka labāk būtu aizgājusi pie profesionāļa un iztikusi bez problēmām. Tā vismaz es uztveru šīs procedūras.

Jā, noteikti ir atšķirība starp hobiju un obligāto aprīkojumu. Tikai jāpiemin, ka ir kategorija dāmu, kurām tas "obligātais" līmenis (bez kura nevar iziet no mājas) vienkārši ir komplicētāks nekā citām. Ar to arī bija domāts "šādas-tādas" - es izsakos, raugoties no viņu atskaites punkta. Nekā personīga. Jebkuram ir tiesības staigāt tā, kā vēlas, lai tikai netraucē apkārtējos.

Bet šeit tiešām ir jārunā par to, kā dāma pavada brīvo laiku. Ja ir nopietni hobiji, intereses, pat lērums ar pienākumiem, tad šī Tevis minētā "pašdekorēšanās" vienkārši nav iespējama, jo cilvēkam diennaktī dotas ir tikai 24h.
28.-Apr-2016 09:31 am
bet pašdekorēšanās ir būtisks elements, lai tiktu pie kopīgām attiecībām. ja pavisam godīgi. vai vismaz pie pārošanās partnera. vai vismaz nepazaudētu jau esošo.
28.-Apr-2016 10:00 am
Kopīgi hobiji ir būtiska attiecību sastāvdaļa. Šis ir viens no tiem, jo ir, protams, vīriešu kategorija, kas tajā (vismaz emocionāli) iesaistīsies.

Bet vairums nianšu&smalkumu tomēr ir, lai demonstrēti citām hobija adeptēm-sievietēm.

Es nerunāju par medicīniski rekomendētajām lietām (SPF, 30min fiziskas aktivitātes, '5aDay', 7-8h miega)....
27.-Apr-2016 07:20 pm
:) es domaju, ka es esmu briesmigi sakopta gan no iekspuses gan no arpuses, bet man nav profesionali taisita manikira, pedikira un rokas un kajas ari man spalvainas. ah, un savas kosmetologes un dermatologes man ari nav.
27.-Apr-2016 07:21 pm
bet es vismaz zinu absoluto minimumu.

oh, stilists ari.
27.-Apr-2016 08:09 pm
Absolūtais minimums šī hobija adeptu uzskatos ļoti, ļoti atšķiras.
27.-Apr-2016 07:24 pm
p.s. bet pasaki kur, man patik lasit, ka cilveki censas.
27.-Apr-2016 07:36 pm
nāk sezona, paskaties tik apkārt. Konkrētais trigeris aizatslēgas un ne gluži par tēmu.
27.-Apr-2016 09:16 pm
'ja tu šo nedari vismaz tikpat, cik esi, tu esi nekopta' Ļoti precīzi!
Mans manifests - vienīgā obligātā sevis kopšana civilizētajā pasaulē ir tik daudz, lai cilvēks ir tīrs, nesmird un ar nesapuvušiem zobiem. Viss! Pārējais ir brīva izvēle.
This page was loaded Apr 27. 2024, 2:32 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09