smth
Pilnveidos satiksmes organizāciju Dzirnavu ielas un Skolas ielas krustojumā 
15th-Oct-2009 05:24 pm
Publicēta: 16:55 15.10.2009.

Rīga, 15.okt., LETA. Lai paaugstinātu satiksmes drošību Dzirnavu ielas un Skolas ielas krustojumā, šīs nedēļas nogalē tur paredzēts pilnveidot satiksmes organizāciju. Darbi tiks veikti, kad tiem būs labvēlīgi laika apstākļi un sauss brauktuves segums, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldība.
Skolas ielā tiks uzklāta papildus stoplīnija ar ceļa apzīmējumu "Stop", kas informē autovadītājus par tuvošanos ceļa zīmei "Neapstājoties tālāk braukt aizliegts". Krustojumā tiks uzstādīts arī satiksmes spogulis, lai transportlīdzekļu vadītāji labāk pārredzētu situāciju blakus ielā.
Lai pievērstu pastiprinātu transportlīdzekļu vadītāju uzmanību Skolas ielā pirms Dzirnavu ielas esošajām ceļa zīmēm "Neapstājoties tālāk braukt aizliegts", tās tiks uzstādītas ar kontrastu veidojošu citrondzeltenu apmali.
Savukārt Dzirnavu ielā pirms Skolas ielas tiks noteikts maksimālais braukšanas ātrums 40 kilometriem stundā, lai ierobežotajā redzamības brīvlaukā autovadītājs nepieciešamības gadījumā spētu apstāties un nenotiktu sadursme.
Ceļu horizontālā apzīmējuma uzklāšanai ir nepieciešams sauss ielas segums. Tāpēc šobrīd nav iespējams noteikt precīzu laiku, tieši kurā no tuvākajām dienām būs iespējams ieviest šos satiksmes organizācijas papildinājumus. Taču jebkurā gadījumā atbilstoši departamenta prasībām to laikā darbu veicējiem ir jānodrošina satiksmes plūsma krustojumā, uzskata Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizēšanas un kustības drošības nodaļas vadītājs Tālivaldis Vectirāns.
Satiksmes drošības paaugstināšanai Dzirnavu ielas un Skolas ielas krustojumā Rīgas domes Satiksmes departaments ir paredzējis arī luksoforu izbūvi. "Luksoforu objekta projektēšanas un būvniecības realizācija ir atkarīga no tā, kad šim mērķim pašvaldības budžetā tiks piešķirts nepieciešamais finansējums, Satiksmes departaments pasūtīja Ceļu satiksmes drošības direkcijai veikt šī krustojuma ceļu drošības auditu, lai noteiktu risinājumus satiksmes drošības paaugstināšanai, ko varētu realizēt līdz luksoforu izbūvei bez būtiskām pārbūvēm un pēc iespējas ātrāk," informēja Vectirāns.
Šīs nedēļas nogalē tiks realizēti lielākā daļa ceļu drošības audita ieteikumu. Atbilstoši audita ieteikumiem reizē ar veloceliņa Centrs-Berģi Skolas ielas posma būvniecību ir paredzēts arī pārskatīt Skolas ielas malā esošās maksas autostāvvietas, lai uzlabotu krustojuma pārredzamību.
Saskaņā ar Ceļu policijas datiem 2006.gadā Dzirnavu ielas un Skolas ielas krustojumā ir reģistrēti deviņi ceļu satiksmes negadījumi ar trīs cietušajiem, 2007.gadā - 16 ceļu satiksmes negadījumi ar septiņiem cietušajiem, bet pērn 17 ceļu satiksmes negadījumi ar septiņiem cietušajiem.
Comments 
15th-Oct-2009 05:32 pm
Nu ta beidzot!
15th-Oct-2009 05:33 pm
tieshi ar taadu domu arii ieliku sho zinju.
tas krustojums dikti nelaags ir. gan no vienas puses braucot, gan no otras.
15th-Oct-2009 08:01 pm
Labi, ka ne mazfunkcionāls aplis kā Dzirnvu/Strēlnieku, kas avārijas situācijas rada, nevis novērš.
15th-Oct-2009 08:31 pm
arii tiesa....
This page was loaded Oct 12th 2024, 9:26 am GMT.