smth
December 2nd, 2013 
12:30 am - nereālā sajūta
Logs vaļā.. zibina, bubina..
Ik stundu baznīcas tornī zvana pareizo stundu skaitu, ik pusstundu - viens zvans.
Absolūti nereāla sajūta... Nav decembris.. Noteikti nav!
Un vispār..glāze viesnīcas uzsauktā sarkanvīna šobrīd ir tieši laikā! :)
06:07 pm - jau kurā diena Atēnās!
Šī diena mani piebeidza. Divi muzeji un lielais kalns. Kājas nogurušas. Pati nogurusi. Tikko tikai ievēlos viesnīcā.
Nē, nu gandarījuma sajūta ir!
Bet vispirms jāiedzer grieķu skābpiena dzira (pēc vakrdienas sāku atzīt tās par labu esam arī šeit! :) ), jāuzkož hurma un kāds no vietējiem saldumiem (bahlava laikam šobrīd man ir vis, vis, vis :)) ) , duša.. un tad varēs rakstīt garāku atskaiti.
Esmu dzīva, vesela, apmierināta, bet.. nogurusi.
Un sāk gribēties mājās.
10:56 pm - otdiena Atēnās
Vakarnaktī mums te Zevs riktīgi paplosījās. Tā zibināja un bubināja! Pat no stirpāka grāviena pamodos. No rīta toties bija krietni dzestrāks gaiss. :)
Šodien nolēmu, ka būs muzeju dienu, neskatoties uz to, ka ir pirmdiena. Ir daži muzeji, kas strādā pirmdienās, bet tiem ir brīvdienas otrdienās.
Vispirms aizstaigāju līdz Kiklādu un Senās Grieķijas mākslas muzejam. Internetā biju lasījusi, ka abas ēkas nav savienotas savstarpēji, bet.. izrādās tās ir vecas ziņas. Abas muzeja ēkas tagad ir savienotas un var mierīgi izstaigāt visu ekspozīciju, neejot ārā.
Ja godīgi, šis muzejs man ļoti patika. Gan vizuāli smuki iekārtots, gan informācija tiek pasniegta ērtā un interesantā veidā - ir gan aktīvie ekrāni, kuros vari sēdēt un lasīt sevi interesējošo informāciju, ir video pastāsti, pie objektiem ir arī fotogrāfijas, ka kādus priekšmetus lietojuši.. Tiešām patika. Un laikam ne velti uz šo muzeju ved arī bērnus - vienu klasi satiku. ;) Bērniem arī šeit var būt interesanti. Attiecībā uz laika plānojumu - man sanāca teju 3 stundas pavadīt muzejā, bet, protams, var to arī ātrāk izskriet. Un vēl - pirmdienās muzejā ieeja ir uz pusi lētāk, nekā citās dienās, tas ir, 3,5o euro.
Nedaudz (hā-hā!) muzejā tapušo bilžu:
DSC_8258

Daudz bilžu skatīties šeit, un lasīt arī šeit. )
This page was loaded Oct 8th 2024, 12:20 am GMT.