smth
September 12th, 2009 
07:08 am
tomeer patiik man arii briivdienu riitos pamosties tikpat agri ka darba dienaas. tad ir sajuuta, ka diena veel gara. var arii ilgaak padziivoties pa gultu, palasot vai paskatoties kaadu filmu. nekur nesteigties.
pa dienu gan buus jaasavaacaas un kaut kur jaaizbrauc - izskataas, ka diena buus pietiekami jauka un silta. bet tas buus veelaak. shobriid - filmas laiks :)
08:03 am - City of Angels (1998)
sajuutu restauraacijai vakar saaku skatiities (bet nu paaraak jau uzmaaciigs bija tas miegs un taapeec likos uz auss un guleeju) un tagad no riita pebidzu skatiities City of Angels (1998). toreiz, kad skatiijos to uz lielaa ekraana, likaa - ak un vai.. bet shobriid. nezinu. laikam ir pagaajis tas briidis, kad kaut kas taads speej notvert sirdi un praatu. noskatiijos, jaa, ir siekalaini-miilji-skaistaa, bet.. ne maneejaa.
jaa, it kaa peedeejaa laikaa aizvien vairaak rodas veelreiz noskatities filmas, kas kaadreiz patika, paarlasiit graamatas, kas savulaik aizraava.. lai saprastu, kas ir bijis tas, kas pievilka. bet.. peec shiis filmas noskatiishanaas saaka likties, ka varbuut necensties sajust to, ko juti ieprieksh. nemeegjinaat nokjert ieprieksheejaas domas, juutas. jo nenotversi. jo esi pats kljuvis savaadaaks un dziivi redzi jau nedaudz savaadaakos tonjos. kas ir pagaajis - pagaajis. un viss ir un buus savaadaak.
11:24 am - The Secret (2006)
peedeejaa laikaa kaut kaa sanaacis no diezgan daudziem dzirdeet sajuusminaatas atsauksmes par filmu The Secret (2006) un graamatinju. par to, cik patiesiibaa taas domas, kas ir ieksh filmas un graamatinjas ir reeali labas. jaa, tas viss esot vienkaarshi, bet tas tieshaam ir lieliski.
noskatiijos filmu. hmz. pashpaliidziibas filma. ja godiigi, tad visa taa bija par daudz. nogurdinaaja visi tie teksti. zinu un saprotu tikai vienu, ja galvaa tev tas pozitiivais pasham atnaak, ja pats savu dziivi saac uztvert un veidot savaadaak, tad arii var kaut kas mainiities. visas paarmainjas jaasaak pasham ar sevi. un taadas pashpaliidziibas graamatas un filmas.. nee, nesaku, ka taas nepaliidzees, bet lielaakai daljai ar taam ir taa - pa vienu ausi iekshaa, pa otru aaraa. neaizkjeras uz ilgu laiku. nee, nu noteikti ir dalja cilveeku, kas nonaak liidz sevis pilnveidoshanai tieshi ar graamatu un filmu paliidzibu. varbuut tas ir iisaakais celjsh, kaa nonaakt liidz tam. nez. pasham paleenaam to visu likt kopaa, analizeet, domaat, izdariit secinaajums, protams, ir garaaks un varbuut arii mokoshaaks celjsh, bet.. kad pats esi nonaacis liidz kaut kam, tad zini, kaapeec taa ir. un ja zini, kur tu esi bijis un ko tu esi piedziivojis, zini, ko tu negribeetu un gribeetu un kaa tu gribeetu.
vaardu sakot - katram savs. vienam vajadziiga paliidziiba no malas, cits pats tiek ar sevi galaa, bet treshajam labi ir taa, kaa ir un neko vinjsh negrasaas mainiit.
11:40 am
magjiskaa acs )
11:45 am
saldi rozaa zakjiic )
11:59 am - bet vispaar. hokejs ir atpakalj.
02:16 pm
Taas pashas kaapnes, kas ved uz augshu, iet arii uz leju.
02:36 pm
noleemu, ka braukshu pie saulrieta ciemos. veel paaris stundas un tad doshos juuras virzienaa.
09:02 pm
Saulkrasti smarzho pec dumiem un rudens.
10:27 pm
Lidostas nakti joprojam ir mana vajiba.
11:35 pm
beidzot maajaas.
loks uz 250 km izmests. juura pie salacgriivas. taada tuksha un raama.lai gan divus pilsonjus pamaniiju veel peldoties :) palasiiju graamatinju liidz saulrietam. tiesa, aatri peec saulrieta gan paliek auksti.20 minuushu laikaa, kameer runaaju ar mammu un gaaju, knagji nosala :(
nedaudz nelaagi notikumi laukos. vecaasmammas maajaa izdauziiti logi, sapleesti trauki (izskataas, ka tos dauziijushi pret uz sienaam esoshaam sveetbildeem),izvandiiti visi skapji un kumode, izvilkts kreesls (laikam bija noleemushi ljautinji atpuusties) un... dedzinaats galdauts (bet, njemot veeraa to, ka maaja ir veca un tur ir pietiekami liels mitrums, tad galdauts tikai liidz galda malai dedzis un viss). nekaa jau tur nebija, ko njemt, jo jau gandriiz 6,5 gadus vecaamamma mirusi un tajaa maajaa neviens nedziivo. lielaako dalju mantu uzreiz peec beereem toreiz panjeemaam mees un teeta braalis. lielaakoties taa maaja staav viena...tik daudz, ka saaakot ar pavasari liidz rudenim mees tur vairaak apgrozamies daarza deelj un liidz ar to arii paveedinam maaju. nez, braalis domaa, ka visdriizaak kaut kaadi jaunieshi bijushi. vvz. labi, ka to maaju nenodedzinaaja. bet skumji, ka shitaa izdemolee. trakaakais jau ir tas, ka tajaa maajaa uz griidas lielajaa istabaa bija izbeerti zhaaveeshanai kaadi 5-6 maisi graudu.. tagad tie pilni ar stikliem.. mamma teicaas gan, ka vinja visu ar sietu izsijaas, jo neljaus tachu mantai iet zudumaa... prieceeja, ka mamma tomeer saliidzinoshi mieriigi to uztveera. liidz ar to man taada arii diezgan mieriiga sirds, cik nu taa mieriiga vispaar var buut taados mirkljos...
labi, ka izmetu lielaaku loku... galvu peec shaadaam zinjaam izveedinaaju.. tomeer, atgriezhoties riigaa, nepietika man jauko sajuutu, taapeec aizbraucu liidz skultei lidmashiinas paskatiities. nez, kas tur noticis, bet kaut kaa nelaagi oda :( bet vispaar - kaarteejo reizi konstateeju, ka tur mashiinu vakaros ka biezs.
vaardu sakot. galva paveedinaata. var palasiit graamatinju un iet guleet.
This page was loaded Oct 12th 2024, 11:28 am GMT.