smth
April 22nd, 2008 
06:56 am
nervozeeju.
tomeer ljoti ceru, ka pretii buus cilveeks, kas spees nedaudz to mandraazhu nonjemt. ceru, ka tikliidz atveershu muti, viss buus labi. vieniigais baidos no paraziitvaardiem. buus ljoti japaseko liidzi.
ceru, ka taa stunda nebuus briesmiigaakaa stunda shajaa dienaa.
10:55 am
radio riits beidzaas labi :)
smaidaamriits :) bija dazhi neerti jautaajumi, tomeer tiku (man shkjiet) ar to diezgan veiksmiigi galaa :)
draugu esemesi peec raidiijuma lika pasmaidiit veel vairaak :)
12:41 pm - Botāniskajā dārzā sācies magnoliju ziedēšanas laiks
Publicēta: 10:09 22.04.2008.

Rīga, 22.apr., LETA. Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā ir sācies magnoliju ziedēšanas laiks, aģentūrai LETA pastāstīja LU Preses centrā.
Botāniskajā dārzā ir lielākā magnoliju kolekcija Latvijā - tur apskatāmas 12 sugas un šķirnes. Tā ir ievērojama bagātība, jo Latvija ir galējā ziemeļu robeža magnoliju augšanai. Tie ir ļoti senas izcelsmes augi, kas veidojušies apmēram pirms 200 miljoniem gadu, uz ko norāda zieda vienkāršā uzbūve.
Izplaukuši ziedi ir lieli, to diametrs dažām magnolijām var būt pat līdz 20 centimetriem, piemēram, Sulanža magnolijai. Ziedu krāsas ir dažādas - no baltas līdz sarkanai. Liela sugu dažādība ir Ķīnas kalnu apvidos un Japānā. No šī apvidus kolekcijā aug tikai pašas salcietīgākās sugas, kas uzzied pirms lapu plaukšanas jau aprīļa beigās. Magnolijas, kas aug Ziemeļamerikā un Vidusamerikā, zied jūnija sākumā, kad tām ir izplaukušas lapas.
Pašlaik Botāniskajā dārzā ir izplaukuši arī agri ziedošie rododendri. Botāniskajā dārzā zied Ledebūra, Sihotinas, smaillapu un Daurijas rododendri, kā arī saulainās forsītijas.
Magnoliju ziedēšanas laikā LU Botāniskais dārzs rīko Pavasara svētkus. Svētki notiks sestdien, 26.aprīlī, LU Botāniskajā dārzā Kandavas ielā 2. Svētku svinēšana sāksies plkst.10. Apmeklētājiem tiks piedāvātas pastaigas dārza speciālistu pavadībā, iespējas iegādāties augu stādus, nodarbības bērniem un citas iespējas pavasarīgi atpūsties. Uz pasākumu aicināti visi dārza, ziedu un pavasara mīļotāji.
05:16 pm - Smoked salmon on rye with caper soured cream
vienkaarshi, bet ljoti gliiti ;)
05:35 pm - Mandarin Jam
a

receptiite )
05:47 pm - Prawn curry in a hurry
garneliites, garneliites, garneliites ;)
09:19 pm
uzrunaaja kraasa... ljoti, ljoti ;) nosperts pateicoties [info]vacatio :))
bilde )
This page was loaded Oct 13th 2024, 9:23 pm GMT.