smth
October 11th, 2007 
07:15 am - labu apetiiti, Garfield! :)
a
08:41 am - Daudze neizslēdz iespēju, ka valsts budžetu varētu nepieņemt
Publicēta: 07:27 11.10.2007.

Rīga, 11.okt., LETA. Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) neizslēdz iespēju, ka Saeima Valsts budžetu varētu nepieņemt.
Kā šodien intervijā Latvijas Radio teica Daudze, vienmēr pastāv iespēja, ka deputāti var neatbalstīt budžeta pieņemšanu. Tomēr Saeimas priekšsēdētājs cer, ka nepieciešamības gadījumā tiks izstrādāti nepieciešamie labojumi un budžetu pieņems.
Kā ziņots, šodien Saeima lems par 2008.gada valsts budžeta projekta nodošanu komisijām.
Daudze atbalstīs budžeta nodošanu izskatīšanai komisijām, jo komisijas ir tās, kas vērtēs Valsts budžetu.
Saeimas priekšsēdētājs piebilda, ka, viņaprāt, arī parlamentam vajadzētu ievērot taupības politiku un nepaaugstināt deputātu un Saeimas darbinieku algas vairāk par 10%, sedzot inflācijas pieaugumu.
Kā ziņots, valdībā akceptētais 2008.gada valsts budžeta projekts paredz pārpalikumu 1% apmērā no iekšzemes kopprodukta jeb aptuveni 163 miljonu latu apmērā.
Nākamā gada valsts budžeta nodošanu komisijām atbalstīs visas valdību veidojošās partijas, savukārt pret to solījuši balsot pozīcijas deputāti.
2008.gadā valsts budžeta ieņēmumi plānoti 5,5 miljardu latu apmērā, izdevumi - 5,3 miljardu latu apmērā.
Valsts budžeta ieņēmumi 2008.gadā plānoti par 30% lielāki nekā šogad, savukārt izdevumi - par 21% lielāki.


nezin kaadeelj shis mani neparsteidz. paaraak jau nu daudz gaisaa virmo idejas par kaut kaadaam paarmainjaam valdiibaa ;) kaa zinaams viena valdiiba tachu mums ir pieredzeejusi "krishanu" budzheta neapstiprinaasahanas deelj :) kad vajag paardaliit amatus - jebkurhs liidzelkis attaisno meerkji :D
02:06 pm
mainaas tomeer lietas, mainaas ;)
kreeslu saaku novietot pavisam savaadaak :) relakseetaaka sajuuta iet plashumaa un dziljumaa :) aizvien vairaak ir shii sajuuta, ka ej izbraukt, lai atsaabtu nedaudz, izveedinaatu galvu. shodien 'garaazha' padevaas visnotalj labi. edgars laikam atrada iisto veidu, kaa man to paraadiit un iemaaciit ;) shodien aizbraucaam arii uztankoties :) un mieriigaa garaa sanaaca arii iedzert kolju :D
vaardu sakot, viss bija labi :)
sarunaajaam ar edgaru, ka jaaliek tam visam punkts taa kaa ;) nu, ko jaazvana kaut kad shodien - riit ;) un jaameegjina :)
02:27 pm - Baltijas valstīs ir visbīstamākā ceļu satiksme Eiropas Savienībā
Publicēta: 12:43 11.10.2007.

Brisele, 11.okt., LETA. Vissliktākie ceļu satiksmes drošības rādītāji Eiropas Savienībā (ES) pagājušajā gadā bijuši Baltijas valstīs Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, atsaucoties uz Eiropas Transporta drošības padomes datiem, raksta "Business Week".
Baltijas valstīs ir visaugstākais ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo īpatsvars uz vienu miljonu iedzīvotāju un vissliktākais šis rādītājs ir Lietuvā - 223 bojā gājušie uz vienu miljonu iedzīvotāju.
Savukārt vismazākais bojā gājušo skaits pērn bijis Maltā un Nīderlandē - attiecīgi 27 un 45 cilvēki uz vienu miljonu iedzīvotāju.
Jaunākie statistikas dati rāda, ka ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo skaits Igaunijā, Bulgārijā, Rumānijā, Ungārijā un Lietuvā laikā no 2001.gada līdz 2006.gadam ir pieaudzis. Savukārt vislielākais progress ceļu satiksmes drošības jomā sasniegts Luksemburgā, Francijā un Portugālē, kur jaunu drošības pasākumu un kampaņu rezultātā avārijās bojā gājušo skaits ir samazinājies par 42%-47%.
Ziņojuma autori norāda, ka valstīs ar labākajiem drošības rādītājiem tiek īstenota veiksmīgāka dzeršanas un ātruma pārsniegšanas apkarošanas politika, kā arī ir stingrāki noteikumi attiecībā uz drošības jostu lietošanu. Viens no galvenajiem faktoriem, kas uzlabojis drošības situāciju Francijā, ir automātisko ātruma kontroles kameru uzstādīšana uz autoceļiem.
Pavisam Eiropas Savienībā avārijās pērn gāja bojā 39 200 cilvēki. ES ir izvirzījusi mērķi samazināt autoavārijās bojā gājušo skaitu no aptuveni 50 000 2000.gadā līdz 25 000 2010.gadā.
04:05 pm
ap 14 sanaaca buut centraa.. vai tieshaam nevienam nav jaastraadaa, ja var tajaa laikaa vazaaties ap stockmann`u ar tiem dzeltenajiem maisiem rokaas?
vai tieshaam ir pamats taadai panikai, un kaa apseestiem sirot pa veikalu "trako dienu laikaa"? neticu, ka tieshaam tas ir taa veerts.
05:04 pm
iedvesmojos no dimantinja ;)
saaku nokopt savu galdu - ieshuut un arii izniicinaat papiirus ;) lai vairaak svaiga gaisa :)
tomeer tie papiiri, kas kaadaa mirklii ir bijushi vajadziigi un veelaak nav izmesti, vai ielikti tur, kur buutu tos jaaieliek, nomaac. taapaat nomaac arii taas visaadu graamatu, bukletu utt, kaudzes.. jaa, var jau gribeet to visu izlasiit.. bet.. nu, nav tam laiks.. un turpinaat kraat kaudzes uz galda un veidot muuri ap sevi toch nav jeegas ;)
briiviibu galdam! :)
06:37 pm - baaaadies, baaadies! :)
a
08:28 pm
nedaudz paciiniijos ar visu lieko. krietnu kaudziiti lietu izmetu. citu kaudziiti lietu sakaartoju taa, lai buutu aatraak, eertaak atrodams un panjemams. vienu lakstu palodzi arii parevideeju.
visu, protams, nevar izdariit viena vakara laikaa, bet aakjis ir luupaa ;) galu galaa - peedeejo meeneshu laikaa ljoti maz esmu bijusi maajaas - tik, cik darba dienu vakaros. bet vakaraa jau neko negribas lielu uzsaakt :) (shis vakars ir iznjeemums :) )
nju, ko - nedeeljas nogalee buus maajas izmeeshanas pasaakums :)
11:17 pm
jau otro vakaru, gulet ejot, gribas ieslegt un atstat lampu uz nakti.. pie gaismas gulot ir tada ka drosibas sajuta..duksene joprojam iekartojas lepni uz mana spilvena (man uz galvas).. un veel.. jau otro vakaru debesis pilsetas ugunjos spid ta, it ka pec kada mirkla snigs...
This page was loaded Oct 14th 2024, 9:17 am GMT.