smth
Gaidāma vētra, Rīga gatavojas plūdiem 
22nd-Nov-2008 12:02 pm
Publicēta: 11:49 22.11.2008.

Rīga, 22.nov., LETA. Šonakt un tuvākās dienas visā Latvijā pastiprināsies vēja stiprums, bet piekrastē gaidāma vētra, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā (LVĢMA).
Rīgā jau sākti gatavošanās darbi iespējamajiem plūdiem, kas var piemeklēt galvaspilsētu, vējam dzenot lielas ūdens masas Daugavā.
Šonakt visā Latvijas teritorijā pūtīs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš ar ātrumu 17-20 metri sekundē (m/s), bet piekrastē līdz pat 27-32 m/s. Šāds vēja stiprums saglabāsies arī svētdien, bet pirmdien stiprākās vēja brāzmas sagaidāmas Latgalē - līdz 15-19 m/s.
Sagaidāms, ka stiprais vējš pierims tikai otrdien.
Līdz ar stipro vēju, tuvākajās dienās visā Latvijā snigs, tādēļ ir sagaidāms arī putenis. Gaisa temperatūra šonakt piekrastē būs no 0 līdz +1 grādam pēc Celsija skalas, bet pārējā Latvijā no -1 līdz -4 grādiem.
Pamatojoties uz meteorologu brīdinājumu par stiprām vēja brāzmām, sniegu, puteni un gaidāmo ūdens līmeņa celšanos pāri viena metra atzīmei, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija civilās aizsardzības apakškomisijas ārkārtas sapulcē šodien nolemts organizēt palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem, kas dzīvo plūdu draudu zonā - Kanāla ielā.
Kanāla ielā, paaugstinoties ūdens līmenim Juglas ezerā un kanālā, tiek appludinātas privātmājās, dārzi, pagrabi un ceļi, aģentūru LETA informēja Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijā, šāds lēmums pieņemts izpilddirekcijas.
Lai nodrošinātu efektīvu aizsardzību no un kanāla ūdeņi nepārplūstu pāri Kanāla ielai un neappludinātu privātmāju teritoriju, vispirms izpilddirekcija ar smago mašīnu uz Kanāla ielu plāno aizvest četras kravas jeb 32 kubikmetru smilšu. Smiltis šodien uz vietas plānots iekraut vairākos simtos maisu, kurus izvietos gar Juglas kanāla krastu, lai nostiprinātu visas ielas zemākās vietas, kur plūdu laikā var rasties pārrāvumi.
Lai darbu veiktu operatīvāk, izpilddirekcija ņēmusi palīgā papildus darbaspēku - Zemessardzes Studentu bataljona karavīrus, kas palīdzēs piepildīt vairāk kā 600 maisus ar smiltīm un vairāku simtu metru garumā tos izvietot gar Juglas kanāla krastu. Nepieciešamības gadījumā atbalstu ir gatavi sniegt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji, kas plūdu gadījumā atsūknē ūdeni.
Pēc iepriekšējo gadu pieredzes izpilddirekcija iedzīvotājus aicina klausīties meteorologu brīdinājumus un pašiem sekot līdzi situācijai mājokļa tuvumā, pamanot iespējamās plūdu draudu pazīmes labāk laicīgi evakuēt savas automašīnas no sētām un garāžām, kā arī pārvietot pirmajā mājas stāvā esošā elektrotehnika, citādi pēc tam esot lielāki zaudējumi un problēmas.
Civilās aizsardzības likums ietver glābšanas pasākumu sistēmu, lai mazinātu zaudējumus, ko izraisījušas dabas katastrofas, tai skaitā vētras, viesuļi, lietusgāzes un plūdi. Pašvaldību uzdevums ir piedalīties civilās aizsardzības pasākumu nodrošināšanā.
Plūdu draudu gadījumā iedzīvotāji ir aicināti zvanīt pa tālruni 112 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.
Comments 
22nd-Nov-2008 12:18 pm
brrr... labi, ka rīt brīvdiena
btw - ieraudzīju un nodomāju, ka Tev varētu noderēt :)))http://www.zagatasbode.lv/caklas_rokas.htm
22nd-Nov-2008 12:24 pm
labi gan, ka briivdiena ;)
ja buus pusliidz normaals laiks, tad varees doties prom no riigas skatiit sniegu... bet, ja buus pretiigs laiks, seedeeshu adiishu zekjes :D
ai, ai, ai... par ko Tu taa mani kaardini??? :)))
jaa, shitaads man ljoti pat noderetu :) buus vien kaadu dienu jaasavaacaas liidz tai bodei vecriigaa :)))
klau... a vai Tu esi kaadreiz ieadiijusi peerliites? es te vienu shalles ideju atradu ar ieadiitaam perliiteem, nevis pieshuutaam... vot radaas jautaajums, kaa to peerliiti tehniski var ieadiit, aa?
22nd-Nov-2008 12:52 pm
veel nenodarbojos, bet plaanoju pieveersties ;))) nezinu, kaut kaa gribas rokas padarbinaat un tuvajiem un miiljajiem pashai tapinaa visaaadas smukumlietas ;)
oi... ar sho Tu mani arii saac novest no celja :)) shkjiet, ka kaadu vakaru arii man naaksies izveikt pasuutiijumu :D dikti jau gliiti tie spiidulji :)

paldies par linkiem :)) buus, ko papeetiit ;)

22nd-Nov-2008 12:31 pm
vienreiz cepurē ieadīju. Štuka tāda, ka visas paredzētās pērlītes uzreiz uzver uz dzijas un tad pakāpeniski ieada, nevajadzīgās tik pabīdot tālāk. Bet katram darbam droši vien savādāk. Reku daži noderīgi linki

http://www.knittersreview.com/article_how_to.asp?article=/review/profile/020502_a.asp

http://www.knitty.com/issuespring06/FEATseducedbybeads.html
22nd-Nov-2008 12:33 pm
oi, paldies ;)))
22nd-Nov-2008 12:49 pm
par laikapstaakljiem - brrrr...
nebiedee :(
22nd-Nov-2008 12:52 pm
es jau arii negribu tos briesmu laikapstaakljus... ;( bet laikzinji veesta un biedee.. a varbuut vinji arii shoreiz kljuudaas? :)))
22nd-Nov-2008 12:53 pm
man skjiet, ka vinji kljuudaas tikai tad, kad ko labu sola :(
22nd-Nov-2008 01:49 pm
Pēdējā laikā piesardzības dēļ pastiprināti biedē,ja kas aizdomīgs,jo 1x nepabrīdināja,un bija nepatikšanas.
22nd-Nov-2008 01:52 pm
tas gan tiesa. peec 2005.gada veetras skandaalinjsh bija ne pa jokam.
22nd-Nov-2008 01:52 pm
man shkjiet, ka vienreiz soliija veetru, bet beigaas chiks vien no taas veetras bija... lai gan vilksvinjuzin, kaa tas shoreiz beigsies. gribas, lai tomeer nepiepildiitos taas prognozes.
22nd-Nov-2008 01:56 pm
Jā,bija tā,ka solīja,bet nekā. Man mājās šoreiz barometrs arī ļoti zemu nokritis,un tas parasti nemelš. Mja,krīzes laikā derētu,ka nebūtu papildu postījumi
22nd-Nov-2008 02:13 pm
nu, jaa - barometri nemelo :) to kopsh agras beerniibas biju iemaaciijusies ;))
eh..atgaadinaaji, ka pashai dikti kaarojas maajaas taads riktiigi forshs barometrs, ko pie sienas karinaat. laikam jau taas beerniibas atminjas par barometru pie vecaasmammas maajas sienas ir paaraak spilgtas un gaishas :) vajadzees laikam pamekleet kaadu.

nu, jaa - postiijumi valsts salaapiitajam budzhetam buus atkal pamatiigs robs. nu, cereesim, cereesim, ka viss beigsies labi un bez lieliem postiijumiem. visi, kas gribees sleepot, varees doties sleepot, visi, kas gribees staigaat gar juuru, varees doties pie juuras utt. :)
22nd-Nov-2008 02:18 pm
Mhm,barometri ir forši. Man šis no Latvijas 1. Republikas laikiem,viss teksts barometrā latiski. Lūk,bija sendienās ražošana. Bet par slēpošanu šodien iedomājos,ja zinātu,ka ziema būs ziemīga,nopirktu distančslēpes. Jau kuro gadu gribu,bet ziemu nav
22nd-Nov-2008 04:44 pm
nu, jaa - tagad jau latvieshu valodaa atrast kaadu buutu problemaatiski, ja vien pa antikvariaatiem nepavazaatos. var gadiities, ka arii tur nekaa.

par sleepeem. nu, man tieshi shodien radaas doma, ka vareetu beidzot varbuut saakt braukt uz kalniem un iemaaciities no kalniem braukt :D

This page was loaded Oct 13th 2024, 7:21 am GMT.