x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Patiess stāsts #727

2012. gada 28. decembris, 12:32 am, 10 atsauksmes / pievienot vēl

Nina Pēršone ar 3:45 mani dzen gulēt, bet šovakar atcerējos, ka pirms dažām nedēļām ar Iemeslu gāju pa Galerijas "Rīga" augšstāvu, ieraudzīju izstādi un iedomājos, nez, kā būtu, ja tajā pēkšņi, ne čiku, ne grabu, ieraudzītu kādu savu fotogrāfiju. Šodien, savukārt, ievazājos grāmatnīcā padirnēt un gandrīz uzkāpu grāmatai, kurā visdrīzāk tiešām ir kāda mana fotogrāfija, lai gan man nebija jaudas par to pārliecināties. Trū, anverifaid stōrī, brou.

Pirms dažām naktīm sapņoju, ka dzīvoju citu iespējamo dzīvi – skatījos milzīgu bilžu grāmatu, par kuru zināju, ka tā ir mana dzīve, un es tajā redzēju tikai kreisās puses lappuses, labajām vienmēr bija kaut kas uzlikts pa virsu. Redzamās bija krāsainas un tīri smukas bildes. Beigās ieraudzīju arī grāmatas labās puses lappuses – bildes bija pavisam savādākas, citas krāsas, tumšākas, tādas siltas, citi notikumi. Neviena puse nebija labāka, vienkārši viena bija mana, otra varēja būt mana, bet pamodos, pirms uzzināju, kādi tur nosacījumi, lai izvēlētos puses. Trū, imedžined stōrī, sis.

Mani nomoka jautājums – kas ir tie cilvēki, kas tic horoskopiem? Es zinu, kāpēc, bet – kāpēc?

(dzēsts komentārs)
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Ak tās ir..

2012. gada 28. decembris, 11:59 am, 3 atbildes / atbildēt

Ak tās ir likumsakarības..?
Ja tev iet labi, tad kaut kad ies sliktāk. Ja ir slikti, tad kaut kad būs labāk. Gads ir pietiekami garš laika posms, lai viss notiktu, galvenais ir pietiekami vispārīgi to aprakstīt un paļauties uz lētticību.

Kur ir horoskopu avots? Kas nosaka, ka, kad šitā zvaigznīte būs redzama tur, bet Saule būs tieši tik augstu virs horizonta, tad pirms daždesmit gadiem novembrī dzimušajam cilvēkam nākamajā februārī ir neliela iespēja laimēt loterijā, iepazīties ar kādu un sakašķēties ar kolēģiem, kā arī vēlams ieturēt mērenību gastronomijā, lai nepieaudzētu liekos kilogramus?

Kur ir horoskopu avots? Kā kafijas biezumi var noteikt, ko tu rīt darīsi? Kā kārtis to var?
Kur ir uzticami dati, uz kuriem tiek balstītas visdažādākās interpetācijas, kam jātic bez jautājumiem?
 
(dzēsts komentārs)
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Šķiet pavisam ļoti..

2013. gada 2. janvāris, 3:54 pm, atbildēt

Šķiet pavisam ļoti neticami, ka kāda zvaigzne miljardiem, miljardiem kilometru attālumā var ietekmēt kāda cilvēka raksturu un likteni dzimšanas brīdī. Tas viss atkarīgs (un mainās dzīves laikā!) no apkārtējās vides, sabiedrības, audzināšanas un vēl daudz kā te un tagad. No ģenētikas arī. Bet viss ir te un paša rokās.

Tava doma par veiksmi un signāliem gan man patika. Ne tā, ka es tai uzreiz ticētu, bet patika. :)
 
lavendera (lavendera, aizliegts murkelis)

lavendera: starp citu, es arī..

2013. gada 2. janvāris, 4:04 pm, atbildēt

starp citu, es arī nezinu, kā kārtis to var!! BET manā pašas pieredzē ir, ka divi cilvēki, kas mani redz pirmo reizi, ar pusgada starpību turklāt, izliek Taro kārtis un pasaka nu gandrīz vārds vārdā vienu un to pašu.
Un ne jau par kaut kādu nākotnes prognozi vien, bet arī par pagātni, ļoti konkrētas lietas, un plaši.

Un man pašai šogad iedeva Taro kārtis izlikt. Tās tika jauktas, maisītas un pilnīgi pēc nejaušības principa (katrreiz citādi) izvēlēta maza daļiņa no kavas, un VISAS reizes izlikumos ietilpa viena un tā pati divu kāršu kombinācija (pēc tam noskaidroju, ko tā nozīmē, un jāatzīst, ka tā manā tobrīdējā situācijā bija pamatīgs un neatlaidīgs mājiens ar mietu).

Ja par astroloģiju, fenotipoloģiju un hiromantiju man ir skaidrs, kas ir sistēmas pamatā, un visi cilvēki ar vienām un tām pašām zināšanām var iegūt vienu un to pašu rezultātu, tad kā var kārtīs izkrist viens un tas pats, man nav ne mazākās nojausmas; es priecātos, ja man to kāds paskaidrotu...
Lasi starp rindiņām: aizliegts murkelis
 
lavendera (lavendera)

lavendera: Tad tevi interesē kas..

2012. gada 28. decembris, 9:06 am, 6 atbildes / atbildēt

Tad tevi interesē kas vai kāpēc, vai tomēr varbūt - ar kādiem priekšnoteikumiem?
kas - es (nevis "ticu", bet ar tiem darbojos - vai tu tici matemātikai? vai tu tici psiholoģijai? vai tu tici kulinārijai kaut vai?)
kāpēc - esmu izpētījusi personiski mehānismu, kā tas strādā.
un par tiem priekšnoteikumiem - derētu visiem atcerēties, ka astrologus ne velti dēvē par "zvaigžņu tulkiem" - un tulki mēdz būt visādi, gan ģeniāli, gan tādi, kas tik vien spēj kā stiķēt kopā kalkotus parindeņus. Tāpēc jau nav oriģināldarba autors par nejēgu jāuzskata.
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Es gribu uzzināt..

2012. gada 28. decembris, 12:10 pm, 5 atbildes / atbildēt

Es gribu uzzināt sīkāk, kā tas strādā.

Kā tieši debess ķermeņu kustība ietekmē cilvēkus uz Zemes? Kāda tam nozīme, ka Zeme, kustoties pa savu orbītu, apsteidz, piemēram, Saturnu, līdz ar to, no Zemes skatoties, Saturns it kā sāk kustēties uz austrumiem? Kāda tam nozīme, ka kāda cita planēta uz vienu vakaru tiek aizklāta ar Mēnesi, no Zemes skatoties? Kāda tam nozīme, ka vēl kāda planēta pietuvojas noteiktai zvaigznei, no Zemes skatoties? Vai astrologi ņem vērā visas atklātās pundurplanētas, no kurām dažas ir lielākas par Plutonu? Kā ar asteroīdiem?
Vai ir kāda statistika par prognožu piepildīšanos?
 
lavendera (lavendera)

lavendera: Uztver to vienkārši..

2012. gada 28. decembris, 4:26 pm, 4 atbildes / atbildēt

Uztver to vienkārši kā gigantisku pulksteni, kas rāda laiku, un astrologus - kā cilvēkus, kas māk laiku nolasīt. Pilnīgi droši, ka viņi nepārzina pilnīgi visus rādītājus, bet kādu daļu pazīst. Un laiku mēs arī ikdienā mērām ne tikai ar pulksteni vai kalendāru, bet arī notikumos, uz jautājumu "kad" atbildot "tad, kad es iestājos universitātē", "toreiz, kad bija tā skarbā ziema", "tajā dienā, kad lidmašīnas ietriecās Dvīņu torņos". Līdz ar to laiks mums katram ir citādāks. Tāpat arī astrologi laiku grafē notikumos.
Pundurplanētas un asteroīdus prognozēs iesaista, gan ne visus.
Šaubos, vai statistikas dati šai gadījumā varētu būt objektīvi, jo ne mazāk svarīga ir cilvēku brīvā griba. Piemēram, ja sievietei pareģo, ka šogad viņai ir izredzes satikt savu īsto mīlu, bet viņa vispār neiet ārā no mājas, tad diez vai tā mīla pie viņas ielauzīsies...
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Tad es tomēr nesaprotu,..

2013. gada 2. janvāris, 3:41 pm, 3 atbildes / atbildēt

Tad es tomēr nesaprotu, kāda jēga astroloģijai un horoskopiem, ja nevar teikt, kas būs, jo tas var nebūt [, ja sēdēs mājās], bet nevar jau nebūt, jo "zvaigznēs ierakstīts". Kā tā var būt? Zvaigznes un Visums ir kaut kas tik grandiozs, ka cilvēks taču to nekādi nevar ietekmēt, bet.. Zvaigžņu raksti tiek pārrakstīti?
Ja statistikas nav, tad var stāstīt visu ko, kas varētu būt, faktus nevajag, jo, nu, tā vienkārši jābūt un viss, bet, ja nebūs, tad – brīvā griba visu izjauca?

Vai ir iespējams, ka tu sastādi man horoskopu nākamajam mēnesim, par kura saturu es neko nezinu, un tad februāra sākumā mēs salīdzinām rezultātus – kā vajadzēja būt un kā bija? Vai arī man jāzina horoskops jau iepriekš, lai zinātu, ko darīt, lai tu varētu ar mani manipulēt, un horoskops piepildītos? :)

Man tik un tā neiet kopā "ierakstīts zvaigznēs" un '"brīvā griba".
 
lavendera (lavendera, eņģelis)

lavendera: Es nestādu horoskopus..

2013. gada 2. janvāris, 3:55 pm, atbildēt

Es nestādu horoskopus par to, kas būs un kad. Mani interesē dzimšanas brīža horoskopi, kas rāda cilvēka iedzimto potenciālu, un sinastrijas, kas rāda attiecības starp dažādiem cilvēkiem; abi šie var efektīvi papildināt vai pat lieliski aizstāt un dažās jomās nepārprotami pārspēt psiholoģiju. Tieši tur arī ir jēga, nevis tajās stulbībās, ko avīzes un interneta lapas publicē kā dienas prognozi.
Ierakstīti zvaigznēs var būt tavas dzīves un personības pamatelementi, bet tieši no tavas brīvās gribas atkarīgs, kādā spirāles lokā tu tos pacel - zemā vai augstā (horoskops ir tikai aplis - šīs spirāles projekcija). Piemēram, ja horoskopā uzrādās tendence uz cīkstiņu partnerattiecībās, tā vieniem var būt dūru vicināšana, bet citiem - intelektuālas sacensības vai kurš kuru prasmīgāk sasmīdinās.
Astrologs tev iedod orientierus un kompasu, bet teritorijā tu dodies un ceļu izvēlies pats.
Lasi starp rindiņām: eņģelis
 
lavendera (lavendera)

lavendera: ak, es atcerējos, kā..

2013. gada 2. janvāris, 7:12 pm, atbildēt

ak, es atcerējos, kā ir ar tām prognozēm un brīvo gribu. Parasti nemēdz prasīt "sastādi man prognozi nākamajam mēnesim". Prognozi taisa jautājumiem "ko man darīt" un "vai man to darīt". Un diemžēl tie, kuriem būtu vajadzējis ņemt astrologa padomu vērā, uzskata to visu par stulbumu un kā prātīgi cilvēki ar visu sparu metas iekšā bankrotā vai nāvē.
vai uzskata, ka "būs vēl citas iespējas" un neizmanto to unikālo, kura viņiem tiek sniegta.

Un vēl es atcerējos, ka arī katra individuālais izmantojamās brīvās gribas daudzums ir horoskopā redzams. Ir tādi, kuriem ir kārtīgs rāmis, kura ietvaros var paspert vien mazus solīšus sāņus, un ir tādi, kas lido itin brīvi...
 
lavendera (lavendera, aizliegts murkelis)

lavendera: lieliska ilustrācija..

2013. gada 3. janvāris, 6:35 am, atbildēt

lieliska ilustrācija par tēmu "ierakstīts zvaigznēs" un "brīvā griba" ir Austrumu līdzība par diviem mācekļiem, no kuriem slinkais un izvirtīgais atrada monētu, bet uzcītīgajam iekoda lapsene.
Lasi starp rindiņām: aizliegts murkelis