x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Pielikt roku, bikses, soli, māgu..

2005. gada 19. marts, 11:52 am, 41 atsauksme / pievienot vēl

“Latvijā no smēķēšanas mirst 12 cilvēki dienā. Taču smēķētājs iedomājas, ka starp tiem viņa noteikti nebūs.”
(Diena, 8.10.2004.)

Bet gluži loģiski. Vai atceraties, kā reiz izteicās Lennenbergas Emīla mazā māsiņa Līnas zobu sāpju / skorbuļa sakarā? “Nomirsi, tad redzēsi!” Tas mazais špicbuks tieši tā arī teica. Interesanti, ne? Interesanti, ka tā ir taisnība. Interesanti, kāpēc kaut ko sāk darīt tikai tad, kad kaut kas nelāgs jau noticis? Piemēram, sāk attīrīt jumtu no sniega tikai pēc tam, kad daļa tā kādam jau trāpījusi uz galvas. Nu, labi, lāsteka nokrita metru man priekšā peļķē un man trāpīja tikai ūdens, bet iespaids jau paliek.

Visā visumā tik (tik) traki jau nav. Šī bija gara un grūta nedēļa. Man sāp mugura, nāk miegs, gribu kunkstēt. :) Izrādījās, ka man bija jādzīvo pēc GMT laika. Mani izprašņāja, ceru, ka uz labu. Reiz arī galam būtu jābūt labam. Un vispār. Esmu pasācis katru rītu brokastīs un arī mīļu brītiņu ēst auzu pārslas. Tagad gaidu, kad ies labumā. Kad izaugšu liels un stiprs, tad gan jums visiem parādīšu! :)

Es varētu ko labu izdarīt priekš tā vai tās, kas man šodien parādīs vēl brīnišķīgāku džeza / acid jazz ierakstu par Mocean Worker – Right Now. Bet tikai šodien. Patiesībā tikai šajā pusdienā. Vispār tā varētu kļūt par tradīciju – es katru nedēļas nogali publicēju kādu dziesmu, kas man patīk, un otru kā bonusu nosūtu dažiem izredzētajiem uz meilu. :)

Pie reizes – draudzīgs paplikšķinājums pa [info]platinum plecu, ja tā ir taisnība. Ceru, ka visi grib dzīvot.

♪♬: Scott Mckenzie - San Francisco (Be Sure To Wear Some Flowers In Your Hair)
nenopietns cilvēks (pzrk)

nenopietns cilvēks: Ai, par tiem..

2005. gada 19. marts, 1:50 pm, 5 atbildes / atbildēt

Ai, par tiem lietotājvārdiem varētu ilgi prātot, piemēram, par to, ka ilgstoši kādu vai kaut ko dēvējot kādā vārdā, tas pamazām sāk pieņemt šajā vārdā ietvertās (papild)īpašības un man tas kaut kā gāja kā pret spalvu. Varbūt kļūstu vecs un vairs nav tik izteikta vēlēšanās būt izlecējam. Un arī ir vēlme mainītiet un mainīt attieksmi pret šo vietu. Jāpiebilst, ka Tev taču arī bija cits lietotājvārds, turklāt tāds, kas jau pirmajā mirklī rada asociācijas un gluži neviļus ievirza attieksmi jau kaut kādā gultnē....

"Tāpat" ir ar karoti, sausā veidā - vienīgi birst un tas tiešām ir pārāk sauss paēdiens, toties ir ilgi ēdams un nerodas tāds diskomforts, kāds parādās, piemēram, pēc "Kāruma" nolocīšanas 10 sekundēs (tad ir uzreiz vai nu jāiet pie ledusskapja pēc nākamā, vai arī jāpaliek gribot līdz nākamajam šopingam).
Es laikam citā secībā parasti tās ēdu - vispirms ieberu uzvārītā ūdenī un tad vāru maisot (ja saber pietiekami daudz, tad nekas staipīgs tur nesanāk :) ). Vēl arī jāpiebilst, ka ar pienu ir tā kā garšīgāk, bet arī to mans vēders necieš.
Tad pāris minūtes ļauj uzbriest un pasniedz ar ievārījumu. Voilà!
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Man patika, kā..

2005. gada 19. marts, 2:16 pm, 4 atbildes / atbildēt

Man patika, kā izskatījās "x-fool" un tas arī viss. Tam nebija nekādas nozīmes. Taču citiem patikās to tulkot, kas man nepatika. Tapē arī nācās mainīt. Tam bija sakars ar X-failiem, nevis muļķiem. (Ko sāka saistīt ar mani, protams.)

Ja es vispirms lietu ūdeni, tad pēcāk nezinātu, cik daudz tur pārējo vajag. Proporcijas nojuktu.
Īsāk sakot, iešu savās pēdās un teikšu - "jūs palieciet savās vietās, es palikšu savējā". Ēdienam tik un tā jābūt tādam, kā labāk pašam tīk.
Tiesa gan, es nevienam to nepasniedzu, tiesāju nost pats. Citādi jau nāktos mācīties.
nenopietns cilvēks (pzrk)

nenopietns cilvēks: Tur jau tā lieta, ka..

2005. gada 19. marts, 2:30 pm, 3 atbildes / atbildēt

Tur jau tā lieta, ka pieņemot kaut kādu vārdu, lai arī bez "nekādas nozīmes", tomēr tā nozīme tam vārdam saglabājas. No tā var izbēgt vienīgi, kļūstot "lielākam par vārdu", t.i. piespiežot vārdu mainīt savu nozīmi un likt citiem asociēties ar sevi. Bet vēl vienkāršāk tas ir izdarāms, radot jaunu unikālu lietotājvārdu. Tā, lai Google atrod tikai to...

Tā jau ir ar tām proporcijām un pārējo, vērtīga ir pieredzes apmaiņa ;) Un es jau arī tikai sev tās taisu.
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Bet vai Tu maz nojaut,..

2005. gada 19. marts, 2:39 pm, 2 atbildes / atbildēt

Bet vai Tu maz nojaut, cik sasodīti grūti ir izdomāt ko oriģinālu?
Lūk, piemēram. Meklējot kādam diskam piemērotu nosaukumu, paspēlējos ar password generator. Radās daži interesanti vārdi. Tagad es, piemēram, gribētu izmantot "peliuco", kas tika ģenerēts. Pārbaude ar Google. Sviests! 2005. gadā ir maz kas oriģināls.
nenopietns cilvēks (pzrk)

nenopietns cilvēks: Pēc teorijas - nekas..

2005. gada 19. marts, 5:13 pm, 1 atbilde / atbildēt

Pēc teorijas - nekas nav oriģināls, viss jau reiz ir pateikts, atliek tikai izdomāt, kurš ir autors. Bet password generator ir ļoti laba ideja! Nebiju domājis, ka tie mēdz ģenerēt arī civilizētus un puslīdz izrunājamus vārdus.
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Patiesībā paiet ļoti..

2005. gada 19. marts, 5:17 pm, atbildēt

Patiesībā paiet ļoti ilgs laiks, līdz var atrast kaut ko izrunājamu un puslīdz pēc jebkādas-izņemot-čehu valodas likumiem veidotu vārdu. :)
Nu, puslīdz sakarīgi savirknēti līdzskaņi un patskaņi.
Tas ir līdzīgi kā zelta meklēšana. Iekšā ir, bet ārā nenāk. Vai lielajā gūzmā atrast ko noderīgu.