porcelāna lellīte [userpic]

atkal par šmorēšanu

23. Novembris 2017 (19:27)

kādi ir tie ēdieni, kurus ikdienā taisi? droši vien jau katram kkas cits. man: dārzeņu biezzupa (visbiežāk vegānā. garšvielas+dārzeņi kas mājās+tomāti savā sulā, šad tad lieku klāt buljonu, šad tad klāt gaļu), maltas gaļas mērce (gaļa+garšvielas+sīpoli, ļoti bieži arī ar dārzeņiem pašā mērcē), frikadeļu zupa (sen nav bijusi, jāizņem atkausēt gaļu), sautējums (šobrīd topā vista+paprika+baklažāns+sīpols+viss kas mājās dārzeņi), kapātie kāpostu tīteņi, diezgan bieži kaulu buljonā ievārīta dārzeņu vai makaronu zupa

Comments

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 23. Novembris 2017, 19:54

cepti puķkāposti ,ķirbju biezzupas varianti,rīsi ar lēcām,vai turku zirņiem.

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 23. Novembris 2017, 20:11

Cepti turku zirņi ar ķiplokiem, spinātiem un parmezānu - īpaši bieži, jo mājās izejvielas ir vienmēr, ātri gatavs un veselīgs
Visādi kariji, veģetāri vai ar zivi/garnelēm (pēdējā laikā puķkāpostu un brokoļu trakums uznācis)
Dārzeņu sautējumi (piem., tomāti+paprika+cukini+baklažāns+kaudze ar sīpoliem, ķiplokiem un zaļumiem) + brūnie rīsi
Lēcu salāti ar rudens saknēm un kazas sieru
Krāsnī cepta vista ar citronu dibinā un visādām saknēm apakšā
Cepts lasis + salāti + piedevas, kādas nu kārojas
Pasta visādās variācijās, pašlaik visbiežāk putanesca ar anšoviem un olīvām
Dārzeņu biezzupas visādās versijās
Salāti + cepta vai poučēta ola pa virsu



Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 24. Novembris 2017, 00:00

kā tu taisi tos turku zirņus?
ai, vispār viss tik garšīgs, ka atkal ēst sagribējās :D

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 24. Novembris 2017, 00:08

Nokāš divas bundžas zirņu (vai izmērcē, bet es slinka:D), apcep olīveļļā eļļā, kamēr sāk apbrūnēt, pieliek riktīgi daudz kapātu ķiploku, ļauj apcepties uz mazākas uguns, pēc tam pa virsu uzgāž lielu maisu svaigu spinātu un uzliek vāku, lai saplok, iemaisa. Man gan vienmēr mājās ir arī saldētie spināti, ja izmanto tos, iepriekš atlaidina un vienkārši iemaisa un ļauj savilkties. Sāls + pipari + pa virsu porcijai parmezāns. Var arī pielikt ķirštomātus vai kādus citus dārzeņus, bet man vislabāk patīk vienkāršā versija. Baigi labi sader arī ar vienkārši ceptu baltās zivs fileju.

Vai ne, man tagad gribas aizjozt pēc selerijas un gailenēm. Bet labi pašpikot idejas, citādi regulārā rotācija mēdz apnikt.

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: 23. Novembris 2017, 20:11
majsaimniece

kad ir jātaisa kkas uz ļoti ātru roku, tad: 1) saldētie dārzeņi+garšvielas+sarkanās lēcas+bulgurs, var uzvārīt kā zupu, var uzvārīt pļurē, 2) ķipa čili no dažādiem konservētiem pākšaugiem, apceptiem ar sīpoliem, ķiplokiem, ingveru, čili pārslām+sojas granulas, 3) griķi ar jebko. sensenos laikos vnk uzvārīju griķus, iejaucu bundžu ar smalcinātu tunci un bišk kkāda pesto hujesto.

Posted by: vai tad ([info]mansgan)
Posted at: 23. Novembris 2017, 20:16

zupas, zupas

Tom Yam pasta, sēnes, mērces, citrons, garneles.

Pupiņas, čili mērce, maltā gaļa/soja, parsti zupveidīga, kaut oriģinālā tas tā kā sautējums con carne.

Posted by: zan ([info]zan)
Posted at: 23. Novembris 2017, 20:29

Pēdējo nedēļu favorīts - lēcu un spinātu karijs. Var ēst ar rīsiem, tvaicētiem dārzeņiem vai naan maizi, gaļēdājs var pieēst gaļu pēc izvēles (lai ar nepieciešamības nav, lēcas to darbiņu izdara).

Jebkuri tvaicēti dārzeņi blenderī ar kaut kādu buljonu (man no kubiņa) un kokosriekstu pienu vai saldo krējumu.

Dārzeņu lazanja (to taisu nogalē, ja paveicās pirmajā dienā visu neizrīt, tad pietiek nākamajai nedēļai pusdienām kādām trīs dienām).

Viss-kas-mājās salāti.

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 23. Novembris 2017, 20:49

Lēcu-tomātu-kokospiena zupa (viss no konserviem), pupas ar kaut ko kas pa rokai, omletes, zupas visas pēc kārtas, ja īpaši gribas izpatikt K tad lazanja. Man personīgi mīļākais ēdiens ir pildīts spageti ķirbis, bet tas diemžēl nav ātri.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Novembris 2017, 23:49

par to zupu pastāsti sīkāk! mani gan drusku mulsina tas kokospiens

ja no ķirbjēdieniem, tad ideāli ir sviesta ķirbi sagriezt2cm biezās šķēlēs, var ieziest ar sviestu/eļļu un garšvielām un tad pa virsu liek vārītus makaronus+apceptu gaļiņu+sīpolus+papriku un pacep krāsnī kamēr ķirbis mīksts un makaroni zeltaini. esmu to cepurīti taisījusi arī ar 'viss, kas mājā palicis pāri', var arī sieru

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 24. Novembris 2017, 09:00

bundža lēcu, bundža tomātu gabaliņos, bundža kokospiena, pāris ēdamkarotes sojas mērces, daiviņa ķiploka un gatavs kādās 10 minūtēs.
pārējais improvizējams - var sākumā apcept sīpolus vai puravus utt apgreidot mūžīgi. tā ir Līvas Kļaviņas pavārgrāmatā, tur ir kaut kas arī par versiju bez kokospiena. ja vēlies pamēģināt, varu nofočēt recepti.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 24. Novembris 2017, 13:19

nofočē ja vari! izklausās garšīgi. kur tādas lēcas dabū? es parasti visiem konservu plauktiem eju garām, būs jāpievērš uzmanība

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 24. Novembris 2017, 14:12

konservu plauktos, kā tu saki :) pie pupām un zirņiem. Nofočēšu un aizsūtīšu uz FB.

Posted by: karmena ([info]karmena)
Posted at: 23. Novembris 2017, 21:15

biezzupas parasti, dārzeņi atkarībā no sezonas. šobrīd topā ķirbis+burkāns, saldais kartupelis+burkāns kopā ar muskatriekstu, kanēli, maltu ingveru u.c. garšvielām. pēdējā laikā esmu arī iecienījusi smūtijus brokastīs un vakariņās, jo tas nu reiz ir veids, kā sev iemānīt veseli kaudzi ar veselīgām lietām (piem., spinātus, dīgstus, brokoļus zaļajiem smūtijiem, saldētās ogas saldajiem smūtijiem). forši ir izcept veselīgos mafinus (no pilngraudiem un dārzeņiem) brokastīm vairākām dienām. ar ķirbju ražu šogad gan ir bēdīgi, bet parasti man patīk arī vienkārši cepeškrāsnī izcept muskatķirbja šķēles ar garšvielām (papriku, kajēnas pipariem, kaltētiem ķiplokiem), gurmānīgs paēdiens, kuru ir ekstremāli viegli pagatavot. kaut kā tā.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 23. Novembris 2017, 22:10
taisni kā es

veģetārais plovs
makaroni ar dārzeņiem vai sieru
biešu zupa, pupiņu zupa, franču sīpolzupa
krāsnī cepta selerija ar gaileņu mērci
ķirbju biezzupa
cepta karpa
sviestā cepts cālis
gan jau vēl kaut kas.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Novembris 2017, 23:45

selerija+gailenes un franču sīpolzupai recepti studijā! pirmais zinu, ka tiešām garšotu, otro nekad neesmu taisījusi un ārpus mājas ēdot arī nekad nav gadījies ēdienkartē kā opcija

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 23. Novembris 2017, 23:53

O, seleriju un gailenes es ar gribu :) Nebūtu ienācis prātā, bet izklausās lieliski.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 24. Novembris 2017, 10:31
taisni kā es

ir dievīgi - selerija saldums un gaileņu mērces treknais sēņainums osam komplektiņš :)

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 24. Novembris 2017, 10:44
taisni kā es

Seleriju sašķēlē pēc iespējas plāni, krāmē ripiņas tā kā mēdz krāmēt sacepumus pannā ar vāku, salaista ar garšvielotu eļļu un pārkaisa ar kādu cieto sieru, krāsnī cep minūtes 30. Gaileņu mērce parastā ar sīpoliņu un treknu lauku krējumu. Mums tās gaileņu sagataves stāv saldētavā, aiz kam ātri un ērti pagatavojams ēdiens. Man ne pārāk garšo kartupeļi aiz tam meklēju alternatīvas.
Sīpolzupā galvenais ir karamelizētie sīpoli un tas ir centrālais čakars, tālab tiek sagatavots vasarā un tad tik atliek ķeksēt no burkas, izkarsēt buljonā, aizdarīt ar cieto sieru un krutoniem. Ēd laizīdamies :)
Par cepeni - varbūt ir vērts paskatīties Vernerā kādu lietoto mazvariantu, tad kad tikko te ievācāmies mums tāda bija, pa lēto un ļoti ērti.

Posted by: unpy ([info]unpy)
Posted at: 23. Novembris 2017, 22:23

Cepti kartupeļi ar gaļu 80%, sautētas pupiņas ar gaļu 12%, makaroni ar saldo krējumu un vistu 6%, kaut kas plovveidīgs 2%.

Posted by: A ([info]klusums)
Posted at: 23. Novembris 2017, 23:16

Cepti dārzeņi ar tofu (jebko, ko esmu dabūjusi vai nu sezonāls, vai tā pat, vai saldēts)
Dažādi dārzeņi cepti maisiņā (nu tajā speciālajā, visu samočī iekšā, garšvielas, un aizmirsti uz brīdi, eļļu var likt var nelikt)
Kartupeļi ar dārzeņu mix cepti. Pēdējā laikā sīpols, ķirbis, šampinjons. Ir bijis posms ar bieti un kāli.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 24. Novembris 2017, 17:37

dārzeņi+tofu pastāsti sīkāk, es to tofu nemāku un man ik pa laikam patīk izmēģināt ko nebijušu

Posted by: A ([info]klusums)
Posted at: 25. Novembris 2017, 23:19

Tofu ir mans mīļēdiens, jo dod veg olbaltumvielas, vājprātā vienkārša sastāvdaļa, dod ēdienam gruntīgumu un nez kāpēc man arī vienkārši ļoti garšo. Kaut gan garša tam ir drīzāk nekāda. Lai garšu radītu - marinādes, garšvielas, mērces. Var ieskatīties te, kā lieto viens vegāns.

Kā daru es. Uz pannas eļļa, tofu gabaliņos (parastais, kas Rimi atrodams, pie sieriem), garšvielas un/vai mērces kādas ir pēc vēlmēm. Tofu ideāli iet kopā ar sojas mērci. Mazliet (pusminūti? minūti) apcepu, lieku dārzeņus pēc izvēles (kaut vai saldētos) un cepu līdz gatavs. Esmu slinka uz gatavošanu, šis ir ātri. :D Panna parastā, bet pieļauju ar wok varētu būt kruti. Var marinēt pirms tam (Dita esot teikusi, ka 20min esot pilnīgi gana), bet reti, kad to daru.

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 24. Novembris 2017, 17:08

Zupas visparastākās: biešu (bietes+kartupeļi+gaļa), frikadeļu (frikadeles+kartupeļi), dārzeņu (burkāni+kartupeļi+kāposti vai puķkāposti).
Pēdējā laikā bieži bija kotletes, jo cepu pati sev darbam līdzi.
Maltās gaļas mērce, vai nu viena pati vai ar tomātu mērci kopā. Malto gaļu vispār daudz izmantoju, apsvēru pat pirkt pati mašīnu, bet mazgāšana galīgi nevilina.
Pica ar tunci: tomātu mērce, mocarella, olīves, tuncis, dažriez arī sīpols
Vasarā biežāk sautējumi bez paprikas - cepts sīpols, kāposts, burkāns, kartupelis, cukini/kabacis. Un klāt maltā gaļa.
Plovs ar cūkgaļu vai vistas gaļu (retu reizi jērs). Slinkie tīteņi (maltā gaļa + rīsi + kāposts).
Putras: ar ūdeni aplietas pārslas, zilā vai oranžā paka no Herkulesa (kā kura meitene izvēlas). Mannā putra ar kanēli, cukuru un sviestu.
Pavisam slinkām dienām: RGK Bērnu cīsiņi (vienīgie, ko lietojam) vai pelmeņi (arī tikai vienus konkrētus) vai vienkārši makaroni (tos cenšos ikdienā netaisīt, jo pašai negaršo, bet ja nekā nav, tad ideālas pusdineas)
Launagā ļoti bieži ir vienkārši svaigs sagriezts: ābols, hurma, burkāns, kāposts, kkāds cits auglis (dārzeņus diez ko citus ne)
Vakariņās olu kultenis viens pats vai ar desu vai ceptiem kartupeļiem, kas nu palicis. Pa laikam vienkārši vārīti griķi ar sviestu.
Vēl pa laikam vāru lēcas ar ķiploku un koriandru, mums garšo.
Vasarā vairāk sanāk taisīt zaļos salātus - lapas+olīves+tomāti+kāda mērce + bulgurs vai kvīnoja.

23 Lasīt komentārus piebilst