atkal par šmorēšanu
kādi ir tie ēdieni, kurus ikdienā taisi? droši vien jau katram kkas cits. man: dārzeņu biezzupa (visbiežāk vegānā. garšvielas+dārzeņi kas mājās+tomāti savā sulā, šad tad lieku klāt buljonu, šad tad klāt gaļu), maltas gaļas mērce (gaļa+garšvielas+sīpoli, ļoti bieži arī ar dārzeņiem pašā mērcē), frikadeļu zupa (sen nav bijusi, jāizņem atkausēt gaļu), sautējums (šobrīd topā vista+paprika+baklažāns+sīpols+viss kas mājās dārzeņi), kapātie kāpostu tīteņi, diezgan bieži kaulu buljonā ievārīta dārzeņu vai makaronu zupa
Cepti turku zirņi ar ķiplokiem, spinātiem un parmezānu - īpaši bieži, jo mājās izejvielas ir vienmēr, ātri gatavs un veselīgs
Visādi kariji, veģetāri vai ar zivi/garnelēm (pēdējā laikā puķkāpostu un brokoļu trakums uznācis)
Dārzeņu sautējumi (piem., tomāti+paprika+cukini+baklažāns+kaudze ar sīpoliem, ķiplokiem un zaļumiem) + brūnie rīsi
Lēcu salāti ar rudens saknēm un kazas sieru
Krāsnī cepta vista ar citronu dibinā un visādām saknēm apakšā
Cepts lasis + salāti + piedevas, kādas nu kārojas
Pasta visādās variācijās, pašlaik visbiežāk putanesca ar anšoviem un olīvām
Dārzeņu biezzupas visādās versijās
Salāti + cepta vai poučēta ola pa virsu