porcelāna lellīte [userpic]

atkal par šmorēšanu

23. Novembris 2017 (19:27)

kādi ir tie ēdieni, kurus ikdienā taisi? droši vien jau katram kkas cits. man: dārzeņu biezzupa (visbiežāk vegānā. garšvielas+dārzeņi kas mājās+tomāti savā sulā, šad tad lieku klāt buljonu, šad tad klāt gaļu), maltas gaļas mērce (gaļa+garšvielas+sīpoli, ļoti bieži arī ar dārzeņiem pašā mērcē), frikadeļu zupa (sen nav bijusi, jāizņem atkausēt gaļu), sautējums (šobrīd topā vista+paprika+baklažāns+sīpols+viss kas mājās dārzeņi), kapātie kāpostu tīteņi, diezgan bieži kaulu buljonā ievārīta dārzeņu vai makaronu zupa

Comments

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 23. Novembris 2017, 20:11

Cepti turku zirņi ar ķiplokiem, spinātiem un parmezānu - īpaši bieži, jo mājās izejvielas ir vienmēr, ātri gatavs un veselīgs
Visādi kariji, veģetāri vai ar zivi/garnelēm (pēdējā laikā puķkāpostu un brokoļu trakums uznācis)
Dārzeņu sautējumi (piem., tomāti+paprika+cukini+baklažāns+kaudze ar sīpoliem, ķiplokiem un zaļumiem) + brūnie rīsi
Lēcu salāti ar rudens saknēm un kazas sieru
Krāsnī cepta vista ar citronu dibinā un visādām saknēm apakšā
Cepts lasis + salāti + piedevas, kādas nu kārojas
Pasta visādās variācijās, pašlaik visbiežāk putanesca ar anšoviem un olīvām
Dārzeņu biezzupas visādās versijās
Salāti + cepta vai poučēta ola pa virsu



Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 24. Novembris 2017, 00:00

kā tu taisi tos turku zirņus?
ai, vispār viss tik garšīgs, ka atkal ēst sagribējās :D

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 24. Novembris 2017, 00:08

Nokāš divas bundžas zirņu (vai izmērcē, bet es slinka:D), apcep olīveļļā eļļā, kamēr sāk apbrūnēt, pieliek riktīgi daudz kapātu ķiploku, ļauj apcepties uz mazākas uguns, pēc tam pa virsu uzgāž lielu maisu svaigu spinātu un uzliek vāku, lai saplok, iemaisa. Man gan vienmēr mājās ir arī saldētie spināti, ja izmanto tos, iepriekš atlaidina un vienkārši iemaisa un ļauj savilkties. Sāls + pipari + pa virsu porcijai parmezāns. Var arī pielikt ķirštomātus vai kādus citus dārzeņus, bet man vislabāk patīk vienkāršā versija. Baigi labi sader arī ar vienkārši ceptu baltās zivs fileju.

Vai ne, man tagad gribas aizjozt pēc selerijas un gailenēm. Bet labi pašpikot idejas, citādi regulārā rotācija mēdz apnikt.

23 Lasīt komentārus piebilst