porcelāna lellīte [userpic]

atkal par šmorēšanu

23. Novembris 2017 (19:27)

kādi ir tie ēdieni, kurus ikdienā taisi? droši vien jau katram kkas cits. man: dārzeņu biezzupa (visbiežāk vegānā. garšvielas+dārzeņi kas mājās+tomāti savā sulā, šad tad lieku klāt buljonu, šad tad klāt gaļu), maltas gaļas mērce (gaļa+garšvielas+sīpoli, ļoti bieži arī ar dārzeņiem pašā mērcē), frikadeļu zupa (sen nav bijusi, jāizņem atkausēt gaļu), sautējums (šobrīd topā vista+paprika+baklažāns+sīpols+viss kas mājās dārzeņi), kapātie kāpostu tīteņi, diezgan bieži kaulu buljonā ievārīta dārzeņu vai makaronu zupa

Comments

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 24. Novembris 2017, 00:08

Nokāš divas bundžas zirņu (vai izmērcē, bet es slinka:D), apcep olīveļļā eļļā, kamēr sāk apbrūnēt, pieliek riktīgi daudz kapātu ķiploku, ļauj apcepties uz mazākas uguns, pēc tam pa virsu uzgāž lielu maisu svaigu spinātu un uzliek vāku, lai saplok, iemaisa. Man gan vienmēr mājās ir arī saldētie spināti, ja izmanto tos, iepriekš atlaidina un vienkārši iemaisa un ļauj savilkties. Sāls + pipari + pa virsu porcijai parmezāns. Var arī pielikt ķirštomātus vai kādus citus dārzeņus, bet man vislabāk patīk vienkāršā versija. Baigi labi sader arī ar vienkārši ceptu baltās zivs fileju.

Vai ne, man tagad gribas aizjozt pēc selerijas un gailenēm. Bet labi pašpikot idejas, citādi regulārā rotācija mēdz apnikt.

23 Lasīt komentārus piebilst