porcelāna lellīte [userpic]

atkal par šmorēšanu

23. Novembris 2017 (19:27)

kādi ir tie ēdieni, kurus ikdienā taisi? droši vien jau katram kkas cits. man: dārzeņu biezzupa (visbiežāk vegānā. garšvielas+dārzeņi kas mājās+tomāti savā sulā, šad tad lieku klāt buljonu, šad tad klāt gaļu), maltas gaļas mērce (gaļa+garšvielas+sīpoli, ļoti bieži arī ar dārzeņiem pašā mērcē), frikadeļu zupa (sen nav bijusi, jāizņem atkausēt gaļu), sautējums (šobrīd topā vista+paprika+baklažāns+sīpols+viss kas mājās dārzeņi), kapātie kāpostu tīteņi, diezgan bieži kaulu buljonā ievārīta dārzeņu vai makaronu zupa

Comments

Posted by: karmena ([info]karmena)
Posted at: 23. Novembris 2017, 21:15

biezzupas parasti, dārzeņi atkarībā no sezonas. šobrīd topā ķirbis+burkāns, saldais kartupelis+burkāns kopā ar muskatriekstu, kanēli, maltu ingveru u.c. garšvielām. pēdējā laikā esmu arī iecienījusi smūtijus brokastīs un vakariņās, jo tas nu reiz ir veids, kā sev iemānīt veseli kaudzi ar veselīgām lietām (piem., spinātus, dīgstus, brokoļus zaļajiem smūtijiem, saldētās ogas saldajiem smūtijiem). forši ir izcept veselīgos mafinus (no pilngraudiem un dārzeņiem) brokastīm vairākām dienām. ar ķirbju ražu šogad gan ir bēdīgi, bet parasti man patīk arī vienkārši cepeškrāsnī izcept muskatķirbja šķēles ar garšvielām (papriku, kajēnas pipariem, kaltētiem ķiplokiem), gurmānīgs paēdiens, kuru ir ekstremāli viegli pagatavot. kaut kā tā.

23 Lasīt komentārus piebilst