atkal par šmorēšanu
23. Novembris 2017 (19:27)
kādi ir tie ēdieni, kurus ikdienā taisi? droši vien jau katram kkas cits. man: dārzeņu biezzupa (visbiežāk vegānā. garšvielas+dārzeņi kas mājās+tomāti savā sulā, šad tad lieku klāt buljonu, šad tad klāt gaļu), maltas gaļas mērce (gaļa+garšvielas+sīpoli, ļoti bieži arī ar dārzeņiem pašā mērcē), frikadeļu zupa (sen nav bijusi, jāizņem atkausēt gaļu), sautējums (šobrīd topā vista+paprika+baklažāns+sīpols+viss kas mājās dārzeņi), kapātie kāpostu tīteņi, diezgan bieži kaulu buljonā ievārīta dārzeņu vai makaronu zupa
bundža lēcu, bundža tomātu gabaliņos, bundža kokospiena, pāris ēdamkarotes sojas mērces, daiviņa ķiploka un gatavs kādās 10 minūtēs.
pārējais improvizējams - var sākumā apcept sīpolus vai puravus utt apgreidot mūžīgi. tā ir Līvas Kļaviņas pavārgrāmatā, tur ir kaut kas arī par versiju bez kokospiena. ja vēlies pamēģināt, varu nofočēt recepti.