porcelāna lellīte [userpic]

atkal par šmorēšanu

23. Novembris 2017 (19:27)

kādi ir tie ēdieni, kurus ikdienā taisi? droši vien jau katram kkas cits. man: dārzeņu biezzupa (visbiežāk vegānā. garšvielas+dārzeņi kas mājās+tomāti savā sulā, šad tad lieku klāt buljonu, šad tad klāt gaļu), maltas gaļas mērce (gaļa+garšvielas+sīpoli, ļoti bieži arī ar dārzeņiem pašā mērcē), frikadeļu zupa (sen nav bijusi, jāizņem atkausēt gaļu), sautējums (šobrīd topā vista+paprika+baklažāns+sīpols+viss kas mājās dārzeņi), kapātie kāpostu tīteņi, diezgan bieži kaulu buljonā ievārīta dārzeņu vai makaronu zupa

Comments

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 24. Novembris 2017, 17:37

dārzeņi+tofu pastāsti sīkāk, es to tofu nemāku un man ik pa laikam patīk izmēģināt ko nebijušu

Posted by: A ([info]klusums)
Posted at: 25. Novembris 2017, 23:19

Tofu ir mans mīļēdiens, jo dod veg olbaltumvielas, vājprātā vienkārša sastāvdaļa, dod ēdienam gruntīgumu un nez kāpēc man arī vienkārši ļoti garšo. Kaut gan garša tam ir drīzāk nekāda. Lai garšu radītu - marinādes, garšvielas, mērces. Var ieskatīties te, kā lieto viens vegāns.

Kā daru es. Uz pannas eļļa, tofu gabaliņos (parastais, kas Rimi atrodams, pie sieriem), garšvielas un/vai mērces kādas ir pēc vēlmēm. Tofu ideāli iet kopā ar sojas mērci. Mazliet (pusminūti? minūti) apcepu, lieku dārzeņus pēc izvēles (kaut vai saldētos) un cepu līdz gatavs. Esmu slinka uz gatavošanu, šis ir ātri. :D Panna parastā, bet pieļauju ar wok varētu būt kruti. Var marinēt pirms tam (Dita esot teikusi, ka 20min esot pilnīgi gana), bet reti, kad to daru.

23 Lasīt komentārus piebilst