porcelāna lellīte [userpic]

atkal par šmorēšanu

23. Novembris 2017 (19:27)

kādi ir tie ēdieni, kurus ikdienā taisi? droši vien jau katram kkas cits. man: dārzeņu biezzupa (visbiežāk vegānā. garšvielas+dārzeņi kas mājās+tomāti savā sulā, šad tad lieku klāt buljonu, šad tad klāt gaļu), maltas gaļas mērce (gaļa+garšvielas+sīpoli, ļoti bieži arī ar dārzeņiem pašā mērcē), frikadeļu zupa (sen nav bijusi, jāizņem atkausēt gaļu), sautējums (šobrīd topā vista+paprika+baklažāns+sīpols+viss kas mājās dārzeņi), kapātie kāpostu tīteņi, diezgan bieži kaulu buljonā ievārīta dārzeņu vai makaronu zupa

Comments

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 24. Novembris 2017, 17:08

Zupas visparastākās: biešu (bietes+kartupeļi+gaļa), frikadeļu (frikadeles+kartupeļi), dārzeņu (burkāni+kartupeļi+kāposti vai puķkāposti).
Pēdējā laikā bieži bija kotletes, jo cepu pati sev darbam līdzi.
Maltās gaļas mērce, vai nu viena pati vai ar tomātu mērci kopā. Malto gaļu vispār daudz izmantoju, apsvēru pat pirkt pati mašīnu, bet mazgāšana galīgi nevilina.
Pica ar tunci: tomātu mērce, mocarella, olīves, tuncis, dažriez arī sīpols
Vasarā biežāk sautējumi bez paprikas - cepts sīpols, kāposts, burkāns, kartupelis, cukini/kabacis. Un klāt maltā gaļa.
Plovs ar cūkgaļu vai vistas gaļu (retu reizi jērs). Slinkie tīteņi (maltā gaļa + rīsi + kāposts).
Putras: ar ūdeni aplietas pārslas, zilā vai oranžā paka no Herkulesa (kā kura meitene izvēlas). Mannā putra ar kanēli, cukuru un sviestu.
Pavisam slinkām dienām: RGK Bērnu cīsiņi (vienīgie, ko lietojam) vai pelmeņi (arī tikai vienus konkrētus) vai vienkārši makaroni (tos cenšos ikdienā netaisīt, jo pašai negaršo, bet ja nekā nav, tad ideālas pusdineas)
Launagā ļoti bieži ir vienkārši svaigs sagriezts: ābols, hurma, burkāns, kāposts, kkāds cits auglis (dārzeņus diez ko citus ne)
Vakariņās olu kultenis viens pats vai ar desu vai ceptiem kartupeļiem, kas nu palicis. Pa laikam vienkārši vārīti griķi ar sviestu.
Vēl pa laikam vāru lēcas ar ķiploku un koriandru, mums garšo.
Vasarā vairāk sanāk taisīt zaļos salātus - lapas+olīves+tomāti+kāda mērce + bulgurs vai kvīnoja.

23 Lasīt komentārus piebilst