porcelāna lellīte [userpic]

atkal par šmorēšanu

23. Novembris 2017 (19:27)

kādi ir tie ēdieni, kurus ikdienā taisi? droši vien jau katram kkas cits. man: dārzeņu biezzupa (visbiežāk vegānā. garšvielas+dārzeņi kas mājās+tomāti savā sulā, šad tad lieku klāt buljonu, šad tad klāt gaļu), maltas gaļas mērce (gaļa+garšvielas+sīpoli, ļoti bieži arī ar dārzeņiem pašā mērcē), frikadeļu zupa (sen nav bijusi, jāizņem atkausēt gaļu), sautējums (šobrīd topā vista+paprika+baklažāns+sīpols+viss kas mājās dārzeņi), kapātie kāpostu tīteņi, diezgan bieži kaulu buljonā ievārīta dārzeņu vai makaronu zupa

Comments

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Novembris 2017, 23:45

selerija+gailenes un franču sīpolzupai recepti studijā! pirmais zinu, ka tiešām garšotu, otro nekad neesmu taisījusi un ārpus mājas ēdot arī nekad nav gadījies ēdienkartē kā opcija

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 23. Novembris 2017, 23:53

O, seleriju un gailenes es ar gribu :) Nebūtu ienācis prātā, bet izklausās lieliski.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 24. Novembris 2017, 10:31
taisni kā es

ir dievīgi - selerija saldums un gaileņu mērces treknais sēņainums osam komplektiņš :)

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 24. Novembris 2017, 10:44
taisni kā es

Seleriju sašķēlē pēc iespējas plāni, krāmē ripiņas tā kā mēdz krāmēt sacepumus pannā ar vāku, salaista ar garšvielotu eļļu un pārkaisa ar kādu cieto sieru, krāsnī cep minūtes 30. Gaileņu mērce parastā ar sīpoliņu un treknu lauku krējumu. Mums tās gaileņu sagataves stāv saldētavā, aiz kam ātri un ērti pagatavojams ēdiens. Man ne pārāk garšo kartupeļi aiz tam meklēju alternatīvas.
Sīpolzupā galvenais ir karamelizētie sīpoli un tas ir centrālais čakars, tālab tiek sagatavots vasarā un tad tik atliek ķeksēt no burkas, izkarsēt buljonā, aizdarīt ar cieto sieru un krutoniem. Ēd laizīdamies :)
Par cepeni - varbūt ir vērts paskatīties Vernerā kādu lietoto mazvariantu, tad kad tikko te ievācāmies mums tāda bija, pa lēto un ļoti ērti.

23 Lasīt komentārus piebilst