making sense - Vīzijas un frustrācijas kristāla lodē [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

Vīzijas un frustrācijas kristāla lodē [9. Jan 2018|23:48]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Manas likmes šajā gadā ir uz tehniskajiem, tāpat kā arvien vairāk vispār. Lai kā tie humanitārie mēģina būt vairāk humāni un pārāki dažādos veidos (pārsvarā pašu definētos), viņu skatiens ir pagātnē. Cik var tēlot upurus, vainot un baidīties no čekas aģentiem, padomju savienības vai bēgļiem? Kur tie morāli pārākie humanitārie bija bēgļu krīzes laikā, kāpēc nebija tādu, kas vairāk un skaļāk aizstāvēja nepopulārus viedokļus?

Tikmēr viņi palaiž garām, ka šī gadsimta episkā cīņa būs organiskais visums pret tehnisko. Pašbraucošās, pašpiederošās mašīnas, autonomās organizācijas un homeostatiski / autonomi interneta izspiedējvīrusi un kriptovalūtas racēji vienā programmā ar AI balstītām prāta kontroles metodēm mēģinās pakļaut to humāno un garīgo, kas radīsies jaunās formās. Beigās abas karojošās idejas saplūdīs sintēzē, kurā to labākie aspekti evolucionēs par jaunu, vienotu sistēmu, pārāku par abām daļām atsevišķi. Pienāks arī laiks, kad skolās mazāk mācīs zinātni un vairāk tikumības un Eiropas vērtību, un neviens nesmiesies par to, ka dažādas seksuālās orientācijas māca jau bērnudārzā.
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:10. Janvāris 2018 - 02:09
(Link)
> "Tikmēr viņi palaiž garām, ka šī gadsimta episkā cīņa būs organiskais visums pret tehnisko."

> "Pienāks arī laiks, kad skolās mazāk mācīs zinātni un vairāk tikumības un Eiropas vērtību, un neviens nesmiesies par to, ka dažādas seksuālās orientācijas māca jau bērnudārzā."

Nevajag čenelēt [info]sickboy. Tas ir uzjautrinoši tikai mazās devās, pēc tam pārāk stipri sāk darboties Po likums.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:10. Janvāris 2018 - 12:25
(Link)
Attiecībā uz ezotēriku sickbojam ir interesanti uzskati un bieži vien points. Here, I said it.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:10. Janvāris 2018 - 13:38
(Link)
Pasveicini no manis reptiloīdus-sātanistus.
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:10. Janvāris 2018 - 13:42
(Link)
Interesanti. Jā.
Points. Hahaha.

Mans mīļākais no pēdējiem viņa postiem ir sekojošais = http://klab.lv/users/sickboy/1257805.html.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:10. Janvāris 2018 - 13:52
(Link)
Jā, nu pie politikas / konkrētām detaļām viņam vēl jāpiestrādā. Bet tas nenozīmē, ka viss cits, ko viņš saka ir nepareizs, pa ja ne stingri zinātniski patiess.
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:10. Janvāris 2018 - 15:13
(Link)
Ja kādreiz viņš ko labu pasaka droši padalies.
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Janvāris 2018 - 12:16
(Link)
Es kristāla bumbā savukārt redzu, ka pienāks laiks, kad tautas masas beidzot padzīs tehnokrātus un visādus eiro-šmeiro, dzimum bla bla uzkundzējušos neomarksistu sekspertus par labu īstai un autentiskai demokrātijai. Tiesa, mazāk redzu laiku, kad rietumnieki beidzot pārstās uz TEHNOLOĢIJU skatīties kā uz kaut ko maģisku, kā burvju nūjiņu, Hariju Poteru 4D. Šeit, man šķiet, rietumniekiem vēl daudz ko mācīties no japāņiem vai citiem aziātiem - viņiem ir kruta tehnoloģija, viņi to novērtē, bet viņi uz to pārāk neiespringst un nemitoloģizē. Rietumnieku apsēstību ar tehnoloģijas dievišķošanu (proti, piedēvēt tehnoloģijai tādas īpašības, kādas tai pēc definīcijas nevar būt) varētu norakstīt uz postkristīgiem mazvērtības sindromiem. Ilgtermiņā, tieši šīs neveselīgās attieksmes pret tehnoloģiju dēļ Āzija turpmākā gadsimta laikā izkonkurēs rietumus, jo rietumi sabruks vai implodēs, vai ieslīgs kaosā no savām iekšējām pretrunām un skaudības, resentimenta pret kristietību, savu pagātni, metafiziskajām aporijām etc.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:10. Janvāris 2018 - 12:30
(Link)
Eiropa netiks līdz tehnoloģijās, bet tās loma būs kalpot par pasaules morālo vadoni.
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Janvāris 2018 - 16:16
(Link)
Par pasaules morālo vadoni ar vismaz 30+% islāmistu un kultūrradikāļu (blank slate nihilistu) neproporcionālu pārstāvniecību elitē. Ja vien, protams, tu šo pasaules morālo vadonību nevēlies pabalstīt ar arvien stingrākiem dažādu tiesību ierobežojumiem internetā un irl'ā un valsts kontroles aparātu eksponenciālu palielināšanu.
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Janvāris 2018 - 16:17
(Link)
Bet tas nekas - viss morālās vadonības vārdā, galvenais masām nodrošināt tiešo smadzeņu pieslēgumu Guardian redakcijai.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:10. Janvāris 2018 - 12:28
(Link)
> Nevaru sagaidīt kad AI apēdīs gan tikumību gan vērtības gan orientācijas

Arvien vairāk piekrītu, ka cilvēks ir tikai ēdoša, dzeroša, savu utilītfunkciju optimizējoša atomu masa. Tas, ka tā domājošie ir more decent people, mani pārliecina.


Bet mēs būsim arī dievi (vai varētu būt dievi), kaut arī salūzuši dievi.

Alternatīva ir dzīvot AI zoodārzā.
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Janvāris 2018 - 16:12
(Link)
"Tas, ka tā domājošie ir more decent people" - lūdzu, kaut mazumiņu evidences, citādā ļaunu vēlošs populisms. Citas evidences rāda tieši pretējo.
[User Picture]
From:[info]217
Date:10. Janvāris 2018 - 18:20
(Link)
zinu, ka komentārs nebija domāts man, un viens gadījums nepierāda vispārēju patiesību, bet es točna esmu daudz jēdzīgāks, līdzcietīgāks, neegoistiskāks un kopumā labāks un mentāli veselāks cilvēks kopš vairs “nedzīvoju no kristus žēlastības”, grēku uzskatu par cilvēku izdomātu slimu jēdzienu žēlastības panacejas iebarošanai, un kopumā domāju, ka esam staigājoši gaļas blāķi, un visticamāk pēc nāves nekā nav...

[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:10. Janvāris 2018 - 18:29
(Link)
paldies
[User Picture]
From:[info]217
Date:10. Janvāris 2018 - 21:52
(Link)
piedod, izskatās, ka tas aizsāka garu komentāru spamu Tavā žurnālā :D man vajadzēja aizskaitīt līdz 10 un paklusēt :D
[User Picture]
From:[info]summoned
Date:10. Janvāris 2018 - 20:08
(Link)
Gribēju rakstīt apmēram to pašu, bet re kur Tu jau pasteidzies :D
[User Picture]
From:[info]217
Date:10. Janvāris 2018 - 20:17
(Link)
:)
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Janvāris 2018 - 20:46
(Link)
Ach, personīgais piemērs kā EVIDENCE. Vai tu vispār tici kaut vienam cilvēkam, kurš runā, komentāra uzreiz bliež, ka "ir labs, jēdzīgs, līdzcietīgs cilvēks" (nākamajā vārdkopā demonstrējot savu jēdzīgumu un līdzcietību ar mazinformētiem un vispārinātiem spriedumiem par pasaules lielāko reliģiju un tās sekotājiem)? Cik viedi, cik racionāli. Tikpat labi vesela kaudze tieši teiks, ka dzīvoja nožēlojami līdz viņus pārņēma Kristus žēlastība.
[User Picture]
From:[info]217
Date:10. Janvāris 2018 - 20:53
(Link)
tieši tāpēc rakstītā sākumā minēju to, ka zinu, ka viens piemērs nevar kalpot par pierādījumu...

diemžēl mani spriedumi par kristietību nav mazinformēti :/ es kristum atdevu 10 gadus no savas dzīves, bet gan jau tu tūlīt vilksi strawman āra un teiksi, ka tad es nebiju īsta kristiete, jo beigās atkāpos no ticības :)
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:10. Janvāris 2018 - 20:49
(Link)
Nav ne mazāko šaubu par to, ka esi labāks cilvēks par tādiem ticīgajiem kā krišjānis, kuri sevī iemieso klasiskākās reliģijas apmātu cilvēku īpašības - svētulīgs paštaisnums (t.sk. acīmredzama nespēja paskatīties uz sevi no malas un maniakāla tieksme sludināt savu "vienīgo patiesību") un liekulība (izpaužas gan hotentotu ētikā, gan nereti arī acīmredzamos melos).
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Janvāris 2018 - 20:49
(Link)
Piemēram, pēc taviem cibas ierakstiem es mierīgi varētu izdarīt vispārinātu spriedumu, ka neesi diez ko jēdzīga, līdzcietīga, mentāli veselāka, neegoistiskāka etc, taču, nu un, tas tikai tāds mans mazais, subjektīvais, ar lielu evidenci pielādētais viedoklis.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:10. Janvāris 2018 - 20:59
(Link)
"bet es točna esmu daudz jēdzīgāks, līdzcietīgāks, neegoistiskāks un kopumā labāks un mentāli veselāks cilvēks kopš vairs “nedzīvoju no kristus žēlastības”

Tas ir kā implicē, ka esi eks-kristietis. Vai melošana par savu personu ir viens no "jēdzīgo" cilvēku atribūtiem?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:10. Janvāris 2018 - 18:33
(Link)
Es netaisījos uz šo atbildēt (pirms 217 uzrakstīja atbildi), jo tavi kritēriji acīmredzot ir gluži citādi nekā manējie, un negribu izvērst, tiesājot konkrētas personas, ne arī piesaukt statistiku, jo tā galīgi nav šī ieraksta tēma. Kas tev liek domāt, ka tieši konkrēti TU vari būt soģis tam, ko citi domā par decent vai not decent?
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Janvāris 2018 - 20:47
(Link)
Kas tev liek domāt, ka tieši konkrēti TU vari būt soģis tam, ko citi domā par decent vai not decent?
Tu taču dārziņa vidū iemeti šo panaceju, ne?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:10. Janvāris 2018 - 20:45
(Link)
Kuras narkōtikas tu pēdējā laikā lieto visbiežāk? Btw, tavi posti nedaudz sāk atgādināt sickboy tirādes, tikai tu esi tāds kā anti-sickboy.:) Priekš tevis labais un vēlamais iznākums ir cilvēcības iznīcība un kaut kādu abstraktu robotu uzvara. Mb te ir tādu pašu cerību apmākts, bet savu iekšēju drāmu maskē zem pseidozinātnieciskas valodas.

Mana pozīcija - cilvēks ir grēcīgs, jā, bet cilvēks > everything ('cept God), takšo pašļi nahuj, roboti u.c. zaraza.