making sense - Vīzijas un frustrācijas kristāla lodē [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

Vīzijas un frustrācijas kristāla lodē [9. Jan 2018|23:48]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:10. Janvāris 2018 - 22:04
(Link)
...no kurām vismaz daļai (kā jau reliģiskajiem tekstiem mēdz būt) pastāvēs dažādi interpretāciju varianti. Citiem vārdiem sakot - atbilde uz manu jautājumu ir acīmredzami negatīva.
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Janvāris 2018 - 22:11
(Link)
Ja daudzviet ir rakstīts, ka kaķis ir dzīvnieks ar mīkstu spalvu, četrām kājām, asti un spēju murrāt, tad vari nešaubīties - tur "daudzām interpretācijām" (kam it kā vajadzētu atcelt spēju vispār kaut ko definēt) tiešām nav vietas, kaķis ir kaķis.
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:10. Janvāris 2018 - 22:42
(Link)
Pat redzot šīs radības vizuāli visu savu dzīvi savā priekšā Tu neesi īsti iemācījies nodefinēt kaķi, jo ja noliktu Tev priekšā tīģeri un kaķi ar trīs kājām un bez astes, par kaķi nāktos saukt pirmo. Ko tad vēl par "kristieti" runāt.
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:10. Janvāris 2018 - 22:46
(Link)
Nemaz nerunājot par to, ka ja viss būtu tik primitīvi vienkārši, tad jebkādiem teoloģiskiem disputiem (nemaz nerunājot par konfesijām) kristietībā nebūtu vietas. :)
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Janvāris 2018 - 23:04
(Link)
Teoloģiski disputi būs līdz laika galam, jo baznīcā herēzes (proti, cilvēku pašsagudrotas spekulācijas un miglas pūšana) sākas jau Jēzus dzīves laikā. Teoloģisku disputu uzdevums - kā senāk, tā arī tagad - gluži vienkārši ir skaidro vēsti attīrīt no herēzēm (lasi - cilvēku gudrībiņām). Vārdi un vēsts jau ir vienkārša, tikai cilvēksz - kā individuāli, tā arī kolektīvi - lai vai cik ticīgs, turpina šajos vārdos ieaugt visu dzīvi.
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:10. Janvāris 2018 - 23:14
(Link)
Paldies par klasisku reliģiskā fanātiķa totalitārās domāšanas ilustrāciju.
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Janvāris 2018 - 23:25
(Link)
Ak vai, kādu laikam aizskāra vārdiņš "herēzes", ak, tu nabadziņš. Atcerēšs to nākošreiz, kad cibā kaut kur sašutīsi, ka "x nemaz nav ĪSTS JURISTS" vai "tas ir nevis juridiski pamatots viedoklis, bet gan sūds" - tad tu arī tapsi par "klasisku reliģiskā fanātiķa totalitārās domāšanas ilustrāciju".
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:10. Janvāris 2018 - 23:34
(Link)
Kad man būs tik svarīgi internetos sludināt un cīnīties pret "herēzi","neīstajiem kristiešiem" un visu "nepareizo", tad varbūt varēsi man mēģināt ko tādu piedēvēt. Bet pagaidām nāksies tev vien palikt gribot. :)
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Janvāris 2018 - 23:09
(Link)
Tu saprati pointu, neizliecies.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:10. Janvāris 2018 - 23:58
(Link)
Izskatās, ka tu gan nesaprati. Pats visu laiku atkārto, ka "vārdi un vēsts" ir vienkāršas lietas, tikai cilvēki ne tā saprot. Kur tu rāvi, ka tieši tava izpratne par īsta kristieša definīciju ir pareiza?
From:[info]krishjaanis2
Date:11. Janvāris 2018 - 00:53
(Link)
Es jau nesaku, ka tā ir tikai "mana interpretācija", tā ir 2000 gadus vecas institūcijas sniegta definīcija, kura balstās Kristus un viņa mācekļu vārdos.