smth
Replying To 
11th-Apr-2010 11:33 am
nee, nu staasts jau nav par braukaashanu turp atpakalj. tas toch neatmaksaajas. staasts ir par to, ka var paarcelties tuvaak kartupelju audzeeshanai.
man tante savulaik 14 gadu vecumaa ieradaas riigaa. straadaaja dazhaadaas ruupniicas. aizgaaja pensijaa. un tad kadu briidi katru pavasari liidz pat rudenim devaas prom pie radiem uz laukiem (pie vieniem, otriem, treshiem) vai pie vienas kundziites veucmniekos. visu vasaru straadaaja. paliidzeeja gan tiem, pie kuriem dziivoja, gan izaudzeeja sev nepiecieshamo. i ziemaa vareeja dziivot cepuri kuldama. vairaakus gadus atpakalj vinja vnk atrada nelielu dziivokliiti seelijas mazpilseetaa un paarceelaas no riigas uz turieni. ir savs mazs daarzinjsh, komunaalie nav nekaadi milziigi. dziivo visnotalja labi un nesuudzas par to, ka nav paeedusi.
es pati patiesiibaa arii vienmeer saku, ka gadiijumaa, ja palikshu bez darba, tad doshos atpakalj pie vecaakiem - saimniekot naturaalajaa saimnieciibaa. liidz ar to zinu, ka kameer kustinaashu rokas un kaajas, tikmeer buus ko eest. viegli tas nav, bet to var izdariit. i agri piecelties, i veelu iet guleet. var, ja grib!
varbut tik skarba esmu taapeec, ka kopsh beerniibas man periods no pavasara liidz rudenim tomeer bija darba periods (cik, nu beernu dazhaados darbos var iesaistiit). bet skatos tagad uz braalja pirmo sievu un beerniem.. vienam 16, otram 18.. un abus ir ljoti gruuti izbakstiit no pilseetas atbraukt uz laukiem kaut ko paliidzeet. pat, ja iipashi piezvani un atbrauc pakalj, parasti peekshnji uzrodas mega svariigi darbi, kaapeec nevar braukt paliidzeet vecvecaakiem. es jau saprotu, ka mana puksteeshana par sho situaaciju skumdina manus vecaakus, bet es kaut kaa nesaprotu, kaa taa var - tu pavasarii, vasaraa, rudenii nepakustini ne pirkstinju, bet gaidi, kad vecvecaaki tev ziemaa kaut ko atvediis. un ved - kraamee pilnu mashiinu un ved. taapeec, ka mazbeerni tachu..
ai. latvieshiem ar darba tikuminju kljuust aizvien chaabiigaak.
laikam.
Reply Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 11th 2024, 11:27 pm GMT.