smth
Replying To 
9th-Jun-2009 05:47 pm - ttt
Anonymous
Plašs jautājums. Taču vairāk būtu jāuztraucas nevis par to, ka mums ir tik daudz miljonāru (būtu labāk, ja būtu vairāk), bet par to, ka mums tik maz 1) uzņēmēju (apm. 2x mazāk uz 1000 iedzīvotājiem kā vidēji Eiropā) un 2) vienkārši pārtikušu cilvēku.
Miljonāru skaits samazinājās par 300 kopš pagājušā gada. Palika labāk? :D
Reāli jau lielākā daļa no tiem miljonāriem ir tāda uz papīra. Ir viņiem miljoni, bet arī parādi miljonos mērāmi. Kaut vai tas pats advokāts Loze ar savu Jūrmalas projektu un Tango projektu - desmitiem miljonu vērts likās. Bet kad kaut kas neaiziet, tad...
Ir, protams, arī lielie, no kuriem daudzus drīzāk varētu nosaukt par politmiljonāriem (Šķēle, Šlesers, Lembergs utt.). Ar tiem gan vajadzētu cīnīties, jo reāli tā ir valsts nauda, kas nonākusi viņu kabatās.
Paldies dievam ir arī tādi, kuri par tādiem kļuvuši normāla biznesa ceļā. Tādu gan diemžēl no 700 varētu būt kādi 100 vai max. 200. No šiem, gan vajadzētu izdalīt tos, kas sākumkapitālu ir ieguvuši "veiksmīgi" kaut ko privatizējot, taču pēc tam normāli strādājot (piem. K. Lipmans). No vienas puses arī viņu sākumkapitāls ir miglā tīts, taču no otras puses, bez viņiem iespējams, ka nebūtu attīstījies Liepājas metalurgs un Grindekss, kas ir vieni no veiksmīgākajiem eksportētājiem, dod darbu dafiga cilvēkiem un maksā dafiga nodokļus. Tā ka šis ir strīdīgs jautājums.
Bet runāt par šo varētu daudz. :)
Reply Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 12th 2024, 7:34 pm GMT.