smth
Rīgā uz tilta pār Mīlgrāvi koriģēta maiņvirziena satiksme 
5th-Jun-2009 04:25 pm
Publicēta: 15:59 05.06.2009.

Rīga, 5.jūn., LETA. Turpmāk arī svētdienu vakaros uz tilta pār Mīlgrāvi satiksme virzienā uz Rīgas centru tiks organizēta pa divām braukšanas joslām, bet no centra - pa vienu braukšanas joslu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.
Jaunā satiksmes organizācijas kārtība tiks ieviesta jau šo svētdien, 7.jūnijā.
Pēc Satiksmes departamenta Satiksmes organizēšanas un kustības drošības nodaļas novērojumiem, kā arī iedzīvotāju ierosinājumiem, svētdienu vakaros satiksmes plūsma uz tilta pār Mīlgrāvi kļūst izteikti asimetriska, Rīgas iedzīvotājiem pēc brīvdienu pavadīšanas ārpus pilsētas atgriežoties pilsētā. Tādējādi svētdienu vakaros lielākā daļa transportlīdzekļu dodas virzienā uz pilsētas centru.
Pieņemts lēmums, ka turpmāk katru svētdienu no plkst.16 līdz plkst.23 vakarā satiksmei virzienā uz pilsētas centru tiks nodrošinātas divas braukšanas joslas, bet virzienā no pilsētas centra - viena braukšanas josla. Līdzīgi kā iepriekš, svētdienās divas braukšanas joslas virzienā uz centru tiks atvēlētas arī no plkst.6 līdz plkst.11 rītā.
Maiņvirziena luksofora signālplāns pārējās nedēļas dienās šobrīd netiks koriģēts. Tātad no plkst.6 līdz plkst.11 rītā pa divām braukšanas joslām ir organizēta satiksme virzienā uz pilsētas centru, bet trešā braukšanas josla ir atvēlēta satiksmei virzienā no centra. Pārējā laikā divas braukšanas joslas ir veltītas satiksmei virzienā no pilsētas centra, bet viena - uz centru.
Kā ziņots, uz tilta pār Mīlgrāvi maiņvirziena satiksme ir pastāvīga, šādi satiksme ir organizēta pirmoreiz Latvijā. Šī iemesla dēļ tika pieļauta iespēja koriģēt luksofora signālplānu, kas nosaka laiku, kad transportlīdzekļi drīkst braukt pa maiņvirziena braukšanas joslu.
Satiksmes organizācijas izmaiņas uz tilta pār Mīlgrāvi ir nepieciešamas, lai samazinātu laiku šī tilta šķērsošanai virzienā uz pilsētas centru. Tilta brauktuves gabarīti nepieļauj izveidot četras braukšanas joslas, tāpēc tika pieņemts risinājums izveidot trīs braukšanas joslas, kur vidējā tiktu organizēta maiņvirziena satiksme.
Comments 
5th-Jun-2009 04:28 pm
es jau trešdien braucu pa šo tiltu...:P
5th-Jun-2009 04:30 pm
:D nu shis vairaak Tev informaacijai par satiksmes reguleeshanas pasaakumiem :D
This page was loaded Oct 12th 2024, 9:21 pm GMT.