smth
Replying To 
3rd-Feb-2009 04:42 pm - + veel viens turpinaajums (besii aaraa tas maximaalais ziimju ierobezhojums
"Šajos saspringtajos budžeta apstākļos, kad naudas trūkst daudzu nozaru atbalstam, mēs atrodam iespēju sniegt atbalstu piensaimniecībai, jo tā ir atšķirīga ar to, ka govis, kas dod pienu, nevar uz brīdi izslēgt, aizslēgt vai apturēt, gaidot, kad būs izdevīgāka tirgus konjunktūra," iepriekš sacīja Godmanis.
"Pēc būtības, valdības lēmums nozīmē, ka atņemam naudu citām nozarēm, lai atbalstītu piensaimniecības nozari. Tāpēc mani šokē bezatbildīgie un klaji melīgie apgalvojumi, ka valdības lēmums ir bijis pret zemniekiem noraidošs," akcentēja premjers.
Lauksaimnieku organizācijas sadarbības padomes (LOSP) pārstāvji valdības sēdes laikā atzina, ka pieņemtais lēmums esošajā redakcijā viņus apmierina, tikai nepieciešams, lai tas tiktu realizēts.
LOSP priekšsēdētāja vietniece Ārija Jerumane žurnālistiem pēc valdības sēdes sacīja, ka atbildība par situāciju nozarē nav jānoveļ tikai uz zemkopības ministru Rozi, jo viņš pārņēmis ministrijas vadību laikā, kad nozarē jau bija jūtamas problēmas.
Atbildība jāuzņemas arī iepriekšējiem ministriem, sacīja Jerumane.
Viņa arī pauda sašutumu, ka ap lauksaimnieku problēmu risināšanu sacelta liela ažiotāža, bet tāda neesot bijusi valdībai, pieņemot lēmumu par AS "Parex banka" glābšanu.
Kopumā lauksaimnieki atzina, ka pieņemtais lēmums ir īstermiņa risinājums, proti, ugunsgrēks ir nodzēsts, taču ilgtermiņā tirgū būs nepieciešamas pārmaiņas. Valdības lēmums mēģināt sakārtot situāciju nozares tirgū lauksaimnieki vērtēja ļoti atzinīgi.
Savukārt premjers izteica kritiku lauksaimnieku organizāciju pārstāvjiem, uzsverot, vai ir godīgi pēc vakar četru stundu ilgām diskusijām iznākt ārā no valdības sēžu zāles un pateikt, ka nav pieņemts nekāds lēmums.
"Tas lai paliek uz jūsu sirdsapziņas," sacīja Godmanis.
Kā ziņots, vakar notikušās valdības sarunās ar zemniekiem nekādi lēmumi netika pieņemti. Pēc aptuveni trīs stundu ilgās Ministru kabineta ārkārtas sēdes zemnieki ļoti neapmierināti pameta valdības sēdes telpas, paužot savu neapmierinātību ar ZM sagatavoto dokumentu un izniekoto laiku.
Kāds sanāksmes dalībnieks skaļi izkliedza savu protestu, paziņojot, ka šai valdībai rūp tikai bankas, vairāku lauksaimnieču acīs bija redzamas asaras.
Saistībā ar nespēju risināt lauksaimnieku problēmas "Zemnieku saeima" pieprasa arī zemkopības ministra Mārtiņa Rozes (ZZS) demisiju.
Reply Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 13th 2024, 3:20 am GMT.