smth
Replying To 
3rd-Feb-2009 04:41 pm - re kur arii zinja par naudaam:
papildināta - Valdība lauksaimnieku atbalstam novirza 27 miljonus latu
Publicēta: 16:33 03.02.2009.
(Papildināta 2.rindkopa.)

Rīga, 3.febr., LETA. Valdība šodien lauksaimnieku atbalstam nolēma novirzīt 27 miljonus latu.
No šīs summas 15 miljoni latu tiks ņemti no "Latvijas Valsts mežiem", bet 7 miljoni latu - no privatizācijas fonda līdzekļiem. Vēl pieci miljoni latu tika atrasti, pārdalot Zemkopības ministrijai (ZM) atvēlētos budžeta līdzekļus.
Valdība lēmumu pieņēma pēc apmēram stundu garām diskusijām, lai gan sākotnēji premjers aicināja neieslīgt plašās debatēs.
Vērtējot izveidojušos situāciju, Godmanis gan norādīja uz valdības atbildību, tomēr īpašu uzmanību vērsa tieši uz nozares atbildīgā ministra Mārtiņa Rozes (ZZS) atbildību, kurš ZM vada "jau salīdzinoši ilgu laiku", un "vairākos ministrijas lēmumos pieļautas kļūdas".
Godmanis uzsvēra, ka, pieņemot šo lēmumu par atbalstu, "mēs varam paņemt atelpu", tomēr, kā rīkoties un kas par to būs atbildīgs, nav zināms, jo problēmas var skart arī citas nozares, piemēram, graudu audzētājus.
Pēc Godmaņa domām, lauksaimniecībā pieļautas kļūdas arī no biznesa viedokļa, jo saimniekošanas shēmas būvētas, balstoties uz "sapņiem, ka iepirkuma cenas turpinās augt, kas praksē nenotiek".
Savukārt iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) uzsvēra, ka šis jautājums tiek risināts uz citu nozaru rēķina, jo tagad jebkuram ministram būs tiesības savu problēmu risināšanu novelt uz valdību un prasīt līdzekļus no Privatizācijas fonda.
Līdzīgu pozīciju pauda arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), kurš lūdza ieprotokolēt, ka viņš ir pret līdzekļu piešķiršanu no Privatizācijas fonda.
Valdība nolēma palielināt "Latvijas Valsts mežu" maksājumu par valsts kapitāla izmantošanu par 15 miljoniem latu, vienlaikus līdzekļus piecu miljonu latu apmērā novirzīt atbalstam piensaimniecības ciltsdarba maksājumiem un desmit miljonu latu apmērā - Zemkopības ministrijas (ZM) maksājumam Lauku attīstības fondam pamatkapitāla palielināšanai, lai nodrošinātu garantijas apjoma palielināšanu investīciju un citu attīstības pasākumu ieviešanai lauksaimniecības produktu ražošanā un pārstrādē.
Reply Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 13th 2024, 3:22 am GMT.