smth
 
17th-Jan-2009 09:02 am
riits gudraaks par vakaru. vakar nedaudz palasiiju ilustreeto veesturi un noliidu guleet - maz tomeer bija guleets ieprieksheejaa naktii + veel tas viss paareejais. shoriit vakardienas vakara nomaacoshaas domas ir nedaudz pabiidiijushaas malinjaa. no riita pamodos dungojot sho. nedaudz ironiski jau tas ir, iipashi vardu deelj. bet - taatad taa tam ir jaabuut.
galvaa atkal kaudze ar visaadaam idejaam. shoreiz gan saistiibaa ar cz braucienu. es taa negribeeju to vienu lieko dienu praagaa.. bet tagad buus vien jaasaak domat par to, kaa to dienu piepildiit. njemot veeraa to, ka jau paaris reizes ir buuts praagaa (haa, tikko iedomaajos, ka shis jau buus treshais gadalaiks, kuraa redzeeshu praagu - pirmaa reize bija pavasarii, kad kastanji un cerinji ziedeeja, otraa rudenii, kad lapas jau bija ieguvusahas rudo kraasu...tagad ziema... nu, ko - atliek vien vasara :D) pilseeta vairs iipashi nevilina. lai gan - jaapalasa graamatinja, varbuut ieraudziishu tajaa kaut ko taadu, kas tik ljoti vilina, ka uz pilseetu gribeeshu doties pa galvu, pa kaklu :)
buus galvaa jaapatin filma atpakalj arii par to, kaa tad tur iisti bija ar sab.transportu. ja pareizi atceros, tad uz un no lidostas nokljuushana ir ar busu+metro. hmmmz.... tikko iedomaajos, ka patiesiibaa, ir baigi labi, ka shoreiz man viesniica ir nobukota lidostaa. ielidojot no prerov, nav jaamokaas pa sab.transportu ar koferi. mierinjaa - ielido, iechekojies, izpakojies un doties viegliiteem uz pilseetu. un no riita arii ilgaak varees paguleet - vismaz celja no pilseetas uz lidostu laiku var ietaupiit ;)
veel piecas dienas ir manaa riiciibaa. laiks veel ir, lai izdomaatu, ko un kaa dariit brauciena laikaa. aizvien negantaaka doma saak rasties, ka vareetu meegjinaat izmantot visas spa pilseetinjas luhachovices priekshrociibas :)
Comments 
17th-Jan-2009 09:59 am
izlasīju un aizdomājos riktīgi.. man priekšā otrais lidojums un ceļojums ārpus LV drīzumā. te savukārt pretējs gadījums- redzēts vairākkārtīgi. es došos viena nezināmajā. ko tu man ieteiktu? es esmu ļoti bailīga, tāpēc līdz šim būs tikai otrais. esmu ar mieru pat atteikties no ceļošanas, lai tikai man nav jālido un nav jāatrodās svešas valodas, kultūras, pasaules ielenkumā. mani vēl sabiedēja darbā vecenes. laikam speciāli, jo kož kaulā, ka vinnēju ceļojumu tur, kur citi ne reizi, lai gan lielie ceļotāji.
17th-Jan-2009 10:53 am
nu, zini, man jau saakumaa arii bija bailiigi. baidiijos, ka apmaldiishos, ka pazudiishu, ka maajaas neatgrieziishos utt. viens pats lielajaa pasaulee.. bet laika gaitaa kaut kaa esmu nomierinaajusies. saprotu, ka man ir vajadziigas paaris lietas, lai izdziivotu sveshaa vietaa - pirmaam kaartaam - karte, otrkaart - mute (lai pajautaatu, kur un kaa nokljuut, ja karte vairs neliidz), treshkaart - nauda, lai vareetu samaksaat par taksi, lai nokljuutu uz savu viesniicu, ja nevar to atrast citos leetaakos veidos un ceturtkaart - telefons, lai piezvaniitu kaadam tuvam cilveekam izmisuma briidii :) es jau laikam esmu taads celjotaajs, kursh vienmeer kaartiigi censhas sagatavoties - izpeeta kaa nokljuut no lidostas liidz pilseetai, kaa nokljuut liidz viesniicai utt.
turklaat, jo vairaak celjots, jo vairaak visaadas lietas piedziivotas - zinu, kaa ir, kad koferis aizkaveejas citaa lidostaa, bet tev ir triis nedeeljas sveshaa valstii jaadziivo, zinu, kaa ir nakshnjot lidostaa, jo reiss ir atcelts, zinu, kaa ir skriet pa lidostu, lai paguutu no vienas lidmashiinas uz citu, turklaat neesi iechekots uz to naakamo reisu.. tiesa, nezinu, kaa ir tad, kad tevi saaak meetaat pa dazhaadiem reisiem, lai beidzot nokljuutu maajaas :)
bet kopumaa njemot, nav nemaz tik traki :) tieshaam man svariigaakais ir taas 4 lietas, ko mineeju, jo ar taam lielu dalju probleemu var atrisinaat.
un man laikam ir tieshi preteeji - es lielaakoties labpraat apkaart vazaajos pa pasauli :) galvu izveedinu un jaunas lietas redzu.. jaa, peec tam ir nogurums, bet tas tomeer ir patiikams nogurums :) laikam jau mani vecaaki pie vainas :) kad mani gaidija, mamma ar teeti ar auto bija aizdevushies uz moldaaviju celjojumaa... braukushi un domaajushi, vai es piedzimshu moldaavijaa, vai tomeer liidz latvijai sanaaks atpakalj atbraukt :) taapeec jau laikam taa blandiishanaas pa pasauli man ir tik tuva :)
17th-Jan-2009 10:54 am
kuraa virzienaa tad Tu dosies?
18th-Jan-2009 11:10 am
Brisele.
Mani vecāki ceļoja ar brāli plānojumā. Es tai laikā jau sēdēju mājās ar auklīti.
būs jāmēģina tās 4 lietas :)
18th-Jan-2009 11:14 am
nu, runaajot par briseli, tad buutu baigi labi, ja paliktu ne tikai pilseeta, bet izbrauktu aarpus, piemeeram, uz brigji :)
bet pirmajai reizei.. varbuut arii buus incanti ;) man laikam jau nedaudz taa brisele ir apnikusi ;) uztveru to jau kaa otro riigu :)
18th-Jan-2009 12:43 pm
kādā valodā tur runā?
18th-Jan-2009 12:46 pm
beljgjija ir bilingvaala - franchu + flaamu. visi uzraksti ir abaas valodaas. arii abas valodas var dzirdeet, tomeer briselee vairaak runaa franciski. tomeer ar anglju valodu arii visnotalj labi var tikt galaa :)
18th-Jan-2009 01:38 pm
hmm tad jau ar angļu mēģināšu tikt cauri :) par pārējo gan bija bail, ka varbūt viņi angļu negrib. tā kā piemēram dzirdēts, ka franči ne pārāk mīl angļu val.
18th-Jan-2009 07:30 pm
nu, tik traki kaa francijaa tieshaam nav ;) redz, briselee ir ljoti daudz eiroklerku, taapeec laikam viss ir nedaudz savaadaak tur ;)
This page was loaded Oct 13th 2024, 7:17 am GMT.