smth
 
19th-Jun-2008 09:45 am
Laikraksts: Kastēns ielaižas sakaros ar jaunu sievieti
Publicēta: 08:10 19.06.2008.

Rīga, 19.jūn., LETA. Īpašu uzdevumu ministrs integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP/LC), flirtējot ar jaunu sievieti, iespējams, pārkāpis savas partijas statūtus, šodien raksta laikraksts "Diena".
Kā raksta "Diena", laikraksta žurnālisti veikuši eksperimentu ar nolūku pārbaudīt laikraksta rīcībā esošo informāciju, ka Kastēna rīcība ne vienmēr sakrīt ar paša partijas aktīvi uzsvērtajām ģimenes vērtībām. Tā laikā norisinājusies gan romantiska sarakste, gan trīs tikšanās, kuru laikā ministrs izteicis seksuāla satura piezīmes, kā arī pieskāries intīmām zonām.
Ministrs gan pēc eksperimenta notikušās intervijas laikā uzsvēris, ka jau no paša sākuma zinājis, ka satiekas ar laikraksta "Diena" žurnālisti, un viņa mērķis bijis pārbaudīt, cik tālu gatavi iet žurnālisti. "Tā kā "Dienas" mērķis bija spēle, un mans mērķis bija spēle, un tur nebija konkrētu tālejošāku nodomu, pavest "Dienas" žurnālisti, neuzskatu, ka tas būtu pretrunā ar partijas statūtiem."
Partijas LPP/LC statūtu 4.1.punkts nosaka, ka "partija LPP/LC ir politiska partija, kas apvieno Latvijas pilsoņus un nepilsoņus, kuri atzīst ģimeni par sabiedrības nozīmīgāko vērtību, personību veidojošu vidi, kurā tiek iedibinātas garīgās un morālās vērtības, turpinātas dzimtas un tradīcijas".
"Satiksmes ministrs [Ainārs Šlesers] kā LPP/LC līdzpriekšsēdētājs šādu, iespējamības formā izteiktu rīcību vērtē negatīvi un uzskata, ka viss laiks, kas nav jāvelta profesionālo pienākumu veikšanai, jāvelta ģimenei," LPP/LC līdzpriekšsēdētāja viedokli laikrakstam atklāja partijas preses sekretārs Edgars Vaikulis. "Diena" gan atzīst, ka ar precīziem lietas apstākļiem Šlesers netika iepazīstināts, līdz ar to viedoklis ir vispārīgs.

un iz dienas maajas lapas:
AUDIO: Kastēns ielaižas sakaros ar jaunu meiteni. Skaidro, ka tikai spēlējies
Aleksandra Jolkina
Ceturtdiena, 19. jūnijs (2008) 07:00

Ministrs uzķeras uz nejauši nosūtītas īsziņas un sāk flirtēt, satiekoties - glāsta meitenes ceļus, krūtis, skūpsta. Savu rīcību skaidro - visu zinājis un tikai pārbaudījis, cik tālu iet žurnālisti. Integrācijas lietu ministra partija LPP/LC iestājas par ģimenes vērtībām un Oskaram Kastēnam ir sieva un divi bērni.

"1200 skūpstu freidiskās literatūras cienītājai ;PPPP, pietiktu 7 dienām un naktīm. Bye, honey ;****" šādi skanēja viena no vairāk nekā 40 īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās Oskara Kastēna (LPP/LC) pusotra mēneša garumā man atsūtītajām īsziņām. Dienas eksperimenta laikā, kas veikts ar nolūku pārbaudīt laikraksta rīcībā esošo informāciju, ka O.Kastēna rīcība ne vienmēr sakrīt ar paša partijas aktīvi uzsvērtajām ģimenes vērtībām, norisinājās ne vien romantiska sarakste, bet arī trīs tikšanās. Ministrs, kurš ir precējies divu bērnu tēvs, kopā ar mani apmeklēja publiskas vietas, izteica seksuāla satura piezīmes, kā arī pieskārās intīmām zonām un pirmajā tikšanās noslēgumā rosināja pat dzert tēju manā dzīvoklī.

Lai arī O.Kastēns pēc trešdienas intervijas ar Dienu apgalvo, ka jau no paša sākuma zinājis, ka tiekas ar Dienas žurnālisti un apzināti iesaistījies "spēlē", vēl pirms pāris nedēļām par to nekas neliecināja. Stādījos priekšā kā starptautisko attiecību studente, vārdā Helēna, kura meklē darbu.

Sievām tāda karma

Eksperimentu maija sākumā sāku, šķietami kļūdaini aizsūtot īsziņu uz ministra numuru: "Hehe, mīļumiņ, Tu jau mani apber ar komplimentiem… Šodien bija ļoti jauki, kā jau vnm ? gribu Tevi pēc iespējas ātrāk satikt, ceru, ka neviens neko nenojauš;) saulainas bučiņas :*"

Atbilde nesekoja uzreiz - ministrs atbildēja nākamās dienas pēcpusdienā: "Hmm, izlasīju sms vakar vakarā un visu dienu domāju, vai biju pareizais adresāts :PPPP". Atvainojos par kļūdu un apvaicājos, vai neesmu iztraucējusi. Viņš atjokoja - nē, neesot vis - un stādījās priekšā kā Oskars, jurists ar plašu sakaru loku, un ierosināja palīdzēt darba meklējumos.

Pirmā tikšanās notika nākamās nedēļas sestdienā, kad O.Kastēns pārradies no Stambulas, kur piedalījies kādā konferencē. "Kā integrējamies?" apvaicājos, iekāpdama sudrabkrāsas Audi un izrādījusi pārsteigumu, ka otrajā klausules galā izrādījusies augsta amatpersona. "Labi integrējamies!" viņš iesmējās un piebilda, ka mana īsziņa bijusi labākā, ko viņš saņēmis pēdējo gadu laikā. Viņš ieminējās, ka sieva ar abām atvasēm patlaban atrodas laukos, tāpēc viņam viss vakars brīvs - jābrauc "uz Vecrīgas pusi, kaut kur pasēdēt" .

Vakaru baudīt izlēmām Alberta viesnīcas bārā. O.Kastēns pasūtīja alkoholiskos kokteiļus. Sarunājāmies par politiskajām tēmām - uz jautājumu, vai viņš netaisās piedalīties gaidāmajā praidā, viņš smiedamies atteica: "Ko tad man, pārģērbties zeķubiksēs?" Ministrs arī apstiprināja, ka garīdzniekiem ir liela ietekme uz valstij svarīgu dokumentu pieņemšanu - baznīcas vīru viedokli nevar ignorēt.

Sarunai ievirzoties ceļojumu gultnē, ministrs man rādīja mobilajā telefonā saglabātos foto no Gruzijas, kuru apmeklējis pavasarī. Kādā no tiem bija redzama sieviete gaišiem matiem - uz manu jautājumu, vai tā ir sieva, O.Kastēns noteica: "Nē, nav svarīgi. Aizšķīri par tālu." Savukārt LPP/LC sludināto ģimenes vērtību kontekstā apvaicājoties par laulāto draudzeni, sekoja smiekli un atbilde: "Sievām karma tāda."

Trešā reize - iegāza

Īsi pēc pusnakts, kad bijām izdzēruši pāris kokteiļu, O.Kastēns ierosināja iet dejot uz kādu Vecrīgas klubu, izvēloties Feeling pie Doma laukuma. Noejot lejā pa kāpnēm un iekārtojoties pie galdiņa, viņa pirksti ilgu laiku atradās uz manām kājām, neraugoties uz vairāku blakussēdētāju ciešajiem skatieniem. Pēc brīža ministrs ierosināja iet dejot.

Ap pustrijiem naktī izlēmām doties mājup - pieturējis pie kāda Pārdaugavas nama, ministrs izslēdza dzinēju un kļuva uzstājīgāks. Viņa rokas, sākumā lēni masējot manas kājas, drīz vien pārsviedās uz ķermeņa augšdaļu un muguru. "Tev skaistas krūtis," viņš noteica un mēģināja mani noskūpstīt uz lūpām. Vairākas reizes izvairījos, taču viņa uzstājība vainagojās ar panākumiem - sekoja skūpsti un ierosinājums "iet augšā dzert tēju". Saņēmis atteikumu, ministrs ap pieciem rītā aizbrauca, solīdams rīt piezvanīt.

Solījumu viņš pildīja, zvani un īsziņas turpinājās. Tikāmies pēc divām nedēļām, Dzirnavu ielas kafejnīcā Vairāk saules - O.Kastēns, ierakstījis man disku ar franču dziesmām un iedevis Mišela Velbeka grāmatu Platforma, sacīja: "Tavs kārdinošais dekoltē padara šo dienu vēl saulaināku." Vispārīgi aprunājušies par politiku, sekretariāta darbu un Helēnas nākotnes perspektīvām, atvadījāmies, norunājot sazvanīties.

Ministrs atklāja, ka zina - esmu Dienas žurnāliste, pēc vairākām nedēļām, kad vairākkārt pieminēju sarunā Jauno paaudzi un seksuālo minoritāšu gājienu. Tiesa, viņš neiebilda tikties arī turpmāk, gan izsakot nopietnas bažas, vai gadījumā netaisos mūsu kontaktus aprakstīt.

Trešajā tikšanās reizē, trešdien, Vecrīgas restorānā, pie galdiņa viņu gan gaidīja ne vien Helēna, bet arī manis pārstāvētās laikraksta nodaļas vadītājs. Uz jautājumu, vai pēc notikušā O.Kastēns arī turpmāk vēlas palikt ministra amatā un partijā, kurā pēc statūtiem "tiek iedibinātas garīgās un morālās vērtības", viņš noteica, ka par to jālemj valdei.
Comments 
19th-Jun-2008 10:39 am - ttt
Anonymous
Vispār jau normāla iepazīšanās un turpinājums. Nebūtu tēlojis sevi svētāku par pāvestu, tak nebūtu nevienam nekādu iebildumu un varētu turpināt kopā tusēt. A tagad... Lieka svētulība vienmēr ir kaitinājusi. Tā nu nedabūja meiteni, bet tik nepatikšanas politikā un droši vien arī ģimenē.
19th-Jun-2008 10:40 am - Re: ttt
:)) bet, partija???!!! :))
21st-Jun-2008 01:11 am - Re: ttt
Anonymous
Kas tad ir ar partiju? LPP svētuļi man nekad nav patikuši un vienmēr esmu uzskatījis, ka tā bija liela kļūda LC iet kopā ar būtībā visai pretējiem LPP.
This page was loaded Oct 13th 2024, 11:25 pm GMT.