rūsganais sprakšķis

vēl par to pašu un par ko citu

rūsganais sprakšķis

vēl par to pašu un par ko citu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
nekad nebūtu domājusi,ka ar mani varētu gadīties kautkas tāds kā Vīrietis Kas Neēd Gaļu. nu, Veģetārietis. Paldies budam,vismaz nav vegāns. (no offence, bet tad es kapitulētu nesākusi)

un man jau sāk nolaisties roķeles, jo visu savu aBzinīgo mūžu esmu dzīvojusi pēc principa- galnais vīrišķim pastumt zem deguna kluci gaļas un ta varbūt var iemānīt arī kādu zaļbarību klāt.
bet te pēkšņi,kā gadījies kā ne,man nākas izdomāt viskautko BEZ gaļas.
mēģinu lasīt kautkādus veģetāriešu recepšus, bet tas viss samaļas vienā putrā, jo, būsim godīgi pret sevi - es bez gaļas savu dzīvi nespēju iedomāties, man garšo jebkādas gaļas,man garšo pat speķis.

pāris nedēļas visa šī iespaidā nebiju gaļu ēdusi,kas rezultējās nekontrolētā rīšanā un nelāgā omā.

betbetbet, ar ko lai es to vīrieti baroju, man vajag tā,lai ir interesanti, lai neatkārtojas, bet viss,ko esmu mācējusi taisīt bez gaļas laikam jau ir tapis uztaisīts.

pagāšnedēļ,kad šis tur slimoja, mēģināju uzvārīt dārzeņu ta ne zupu, ta ne buljonu - tas bbija kautkas atbaidošs.

vārdsakot,man gribas iet pienagloties pie dārzeņu stenda.
  • oij, vot tādu es ņemtu gan:)DDDDD
    / bet es jau dresēta - man bračka tāds
    • khm, tas nebija tā kā piedāvājums atdot vienu veģetārieti :D

      bet , lūk, no padoma,kā labāk izdresēties , nepagalam neatteiktos
      • nē nē- ņemt jau neņemšu:) man nav kur likt

        bāc- ir jau miljons portālu ar receptēm un ēdieniem
        ( fiška ir garšvielās, es kolēģēm nesu pliku ķirbju biezzupu, tak ēd aiz abiem vaigiem, un netic ka nav gaļas vai kkā
        • redz, es galīgi nedraudzējos ar receptēm, man patīk improvizēt un parasti,es janu vienīgi kādas general guidelines paņemu un tad tikuntā eksperimentēju, bet itkā skaitās,ka gatavoju garšīgi. bet, šis koncepts mani pēkšņi ierobežo, man tas ir kas pavisam jauns.
          un es nemāku nekādā jēgā brouzēt pa recepšlu portāliem,jo neuztveru to fišku.

          un tad nāc Tu un saki,ka fiška ir garšvielās un tad nu es sāku leķāt un sist plaukstiņas un lūgties,lai netur sveci zem pūra.
          • ko pats saka? ko gatavo?
            • saka jau,ka viss,ko gatavoju (izņemot to dārzeņu buljonu) ir ļoti garšīgi, tas jau ganjau primārais iemesls,kāpēc gribas ko jaunu,lai nebeigtos komplimenti :)

              pašam ar gatavošanu nu tā, slinkums
          • dārzeņu sautējums- variāciju 3*vairāk kā stendu veikalā:)
            / a pa vienkāršo - rīsi ar turku ziŗniem:)
            • dārzeņu sautējumi man sāk apnikt :D

              a vot šitie varianti rīsi ar lēcām un zirņiem - tie mani mulsina. nekad neesmu pati tādu ēdusi un man tas šķiet dīvaini.
              bet es tač nevaru vazāties pa visām rīgas krišnām un izmēģināt visu pēc kārtas...

              jeb tomēr varu>? :)
      • http://www.eatingwell.com/search/apachesolr_search/vegetarian
  • jesusmarija, tak lai taisa pats sev rijamo, kāds iet pie sirds...kam tev jāmocās ar viņa barošanu? Veģetārisms ir nespēja nomizot pašam savu burkānu?
    • + daudz, veģetāriešiem un citiem cilvēkiem ar ļoti īpatnējiem ēšanas paradumiem jau nu gan būtu jāmāk sev gatavot, lai nenāktos pārkāpt savas reliģiskās tēzes.
      • nēnu ja nav reliģiozs, bet tikai līdzi jūtošs, tad var izlīdzēties ar to, ka no kopējā katla pasmeļ bez tiem gaļas pikučiem - tak ja ticība neļauj!
      • man,piemēram,ļoti īpatnēji šķiet Tavi ēšanas paradumi, bet tāpēc vien,ja Tu nāktu pie manis ciemos, es neliktu Tev pašam gatavot ēst.

        veģetārismam nav obligāti jābūt saistītam ar reliģiskām vai kādām citām tēzēm, ja kas.
        • Es jau biju sapratis, ka jums ir sākusies gruntīga kopdzīve, ja tā ir iešana vienam pie otra ciemos, tad tas, protams, ir savādāk.
          • interasni, no kā Tu to biji sapratis ? :D

            un,arī kopdzīvē, es neuzskatu par pieņemamu katram gatavot savu.
            nedomāju,ka sieviete ir ķēkša, bet manuprāt, katram jādara tās lietas,kas labāk padodas un ēst gatavošana man padodas labāk, vnk sīka radošā krīze :)
            • No "pāris nedēļas visa šī iespaidā nebiju gaļu ēdusi":))

              Visādi citādi - ja ir veģetāries, kurš ēd zivis, nekādiem sarežģījumiem gan ar variācijām nevajadzētu būt.

              • nu,pag, tas vien,ka gandrīz visu laiku pavada kopā nekādi nav saistīts ar gruntīgu kopdzīvi :D

                un,jā,protams, man dārzā ir dīķis, kurā pasmelties zivis, mhm.

                • nu, tīrums, kur sapļaut turku zirņus tak tev atradās.
    • Ja mēs ēdam pie viņa,tad protams, gatavo viņš.
      Bet es nelikšu savā mājā pašam meklēt sev ēst. Ēdienreize pēc manas saprašanas ir kopīga apsēšanās pie saklāta galda .

      es "nemokos ar viņa barošanu". es prasu padomu ēdienkartes dažādošanai.

      esmu gatavojusi ēst visiem saviem vīriešiem, jo tāds ir man pierastais ģimenes modelis, gatavojot ēst es izrādu rūpes. un tas mani neapgrūtina.
      • Vot, nevarēšu palīdzēt, mani priekšstati par ēšanu ir pārlieku atšķirīgi.

        tak pamēģināšu, tāda ir mana palīdzīgā iedaba, nosprāgšu, bet palīdzēšu.

        Ēdienkartes dažādošana, imho, būtu kartupeļu gatavošana. Viendien cepti uz pannas, otrdien cepti cepeškrāsnī, trešdien vārīti bez mizas, ceturtdien vārīti ar mizu, piektdien fritēti, sestdien kartupeļu biezenis, svētdien kartupeļu pankūkas. Lūgtum, totāla dažādība un abzolūts veģetariānisms.
        • hahhahah, jānudien, kā es tā neiedomājos.
          • Redzi, te iestājas mūsu nesamierināmais pasaules uzskatu kontrasta konflikts.

            Es esmu par nemainību un stabilitāti visās dzīves jomās, un pāris mēnešus no vietas ēst, sacīsim, prosas biezputru, manī neizraisas tieksmi pienagloties pie dajebkā. Minētā kartupeļu dažādība man liktos kā pilnīgs trakums un eksotika.
  • jamie oliver un bbcgoodfood nepalīdz?
    • es pat nezinu,kas tas ir
      vot nekad neesmu pievērsusi ne mazāko uzmanību nekādiem ēdiengatavotājiem,jo parasti vnk kautkur kautko agršīgu apēdu un tad mēģinu atkārtot. nekādus smalkumus ar 4 stundu gatavošanu nekad neesmu izveikusi.

      nu,labi, es laikam vnk gribu,lai man te kautko ar karoti mutē ielej viedu :)
      • nez, me like abi resursi, jo nekad nevaru izdomāt, ko gatavot, un tur vienmēr kko var atrast. ikdienai īpaši bbcgoodfood imho. bet jā, nu, ar veģetārieti es ar' pēc nedēļas vairs nezinātu, ko iesākt ;)
        • vot vot.
          a es te jau pāris mēnešus cīnos.
  • Priekš nobarošanas jau labāk gan būtu ņemusi sivēnu!
    • word! ņemot vērā,ka šitam arī labumā neiet :D
  • es pats esu nestabils veģetārietis, tb, izvēlos gaļu neēst, bet mammas kotletes sunim neizbaroju.. :)

    ja tev tas radījums nav vegāns tad jau sāpei nevajadzētu būt lielai. pārtiku sātīgu padarīt vieglāk kā (dzejisks epitets)!!

    pielikamais pārtikai jāpapildina ar pārtikas sātinātājiem:
    pupas, zirņi, rieksti, sēklas, krējums, saldais krējums, siers, biezpiens, kokosriekstu sviests, soja - visādos agregātstāvokļos.

    GRAUDI - tas ēdienu pamatam - nu tur grūbas, griķi, rīsi, prosa, kuskus, kukurūza, lēcas un ko tik vēl rimi plaukti piedāva..

    jāatceras ka dārzeņi nebeidzas ar kartupeļi, burkāni un kāposti.

    nāksies apgūt garšvielas. tās nejēgā daudz izceļ.

    man pašam bij' tas prieks pastrādāt indiešu virtuvē. pirmo nedēļu mācījos orientēties garšvielu plauktos..
  • pankūkas dažādos veidos? vienkārši auzu pārslu putra? pupu salāti - vaŗītas pupas, sīpoli, marinēti gurķi un tad ar skābu krējumu samaisa. galu galā - makaroni ar rīvētu sieru :D
    • ar sieriem nav tik vienkārši , ja kas:))))
      un sarkanvīnu arī:)
    • (pankūkas nemāku nemāku nemāku cept, par ko man baiss kauns. bet man ir kautkāds iestrēdziens, sen kaukad mēģināju, nesanāca, vot vairs nemēģinu. bet arī- tasjau dikti neveselīgi,manuprāt, tie milti ar eļļu.

      putras mēģinu atklāt, bet man īsti negaršo pašai.

      pupas salātos,jā, un sacepumos un tortiljās, un makaroni viskādos veidos - tas viss jau izmēģināts :(
      • un pankūkas- tās jau ar- bez olām:)D
      • tad paprovē pankūkas vēlreiz. nav jau katru rezi jāēd, bet kā variants ir okei - tur plānās lielās, rauga, ar sakultu olas baltumu, ar biezpiena pildījumu utt. tagad viss ir neveselīgi - svaigie lapu salāti tāpat vienos nitrātos.
        • tas jau gan, tomeŗ es tiepīgi riju tos nitrātus ar domu,ka vismaz labumā tā neiet :)

          bet jāpamēģina jau būs, redz,man pašai dikti plānās garšo, vispār pankūkas garšo, līdz ar to man izdevīgi nemācēt cept , jo tad es sāļajās mēdzu visko satīt un saēsties smagu kunģi...
      • Makaroni ar lasi un garnelēm un saldo krējumu, ja nu nav mēģināti.
        Rīsi ar dārzeņiem sacepti- da jebkādiem. Vai ar olu. Vai ar zivi.
        Saldēto zivju piedāvājums.
        Salāti visādi.

        • šitas viss jau izmēģināts.
          a vot ar tām saldētajām zivīm esmu ņibumbum,man kautkā liekas,ka rimi saldētavās vienas kanalizācijas pangasijas peld.
          • O, zivis ēd, tas labi. Es te vēl iedomājos - tīri priekš proteīna vari likt daudziem ēdieniem klāt garneles.
      • tupeņu pankūkās miltus vajag maz un olas nemaz (kas saka, ka olas vajag, kļūdās jo drausmīgi)
  • Ko es dodu savām veģetāriešu draudzenēm (šāda formāta vīrieši nav ieviesušies):
    1) grilēta paprika ar sieru. Papriku gareniski sagriež, ieliek krāsnī uz restītēm, var arī pannā, nelielā eļļas daudzumā, kad apcepts, apslaka ar citrona sulu un saliek pa virsu fetas vai brinzas tipa siera pikučus (ļoti labi der Trikātas bumbiņas);
    2) baklažānu rullīši. Baklažānus sagriež puscm biezās ripiņās, apcep (līdzīgi kā Nr.1), sapilda ar ķēpu, ko gatavo no saberztiem valriekstiem, kinzas, pētersīļiem, ķipllokiem +mazliet balzametiķa vai vīna etiķa, sāls un piparu. Pa virsu uzber granātu sēkliņas. Aizsprauž.
    3) vienkāršākie baklažānu rullīši - ķēpai izmanto biezpienu, ko sablenderē ar nedaudz maskarpones+ ķiploki+ pētersīļi; esmu taisījusi arī pavisam slinko variantu, kad baklažānus sacep krāsnī gareniski sagrieztus, pēc tam nomizo un saliek ķēpu pa virsu kā laiviņai;
    4) "uzlabotais kičari" . Nopērk krišniešu veikaliņā asos dārzeņu pikļus. Uzvāra rīsus (vārot pieliek mazliet karija vai garam-masalas, uzreiz var pretendēt uz eksotiku un sanāk smuki dzeltens), saber bļodā, pieliek krietnu pikuci sviesta, pieber no burkas zaļos zirnīšus, pieliek mazdrusciņ aso pikļu, visu samaisa. Elementāri un efektīgi, garšo visiem.
    Nu, vēl, protams, visādi salāti uz dārzeņu&siera bāzes.
    • pie tiem baklažāniem atcerējos savu vasaras hītu- sagriež baklažānu, sagriež kabaci, nu tur apsāla, patur, noskalo, apcep. tad liek slīpi cepešpannā baklažāns, kabacis, siera šķēlīte , tomāta šķēlīte, bakl., kab., sier., tom. utt., līdz panna pilna. apslaka eļļū, ja gribās, garšvielas, fetas sieru vai dajebko uzbirdina pa virsu un cep un ēd ar bageti :)

      āāāāā, kā sagribējās!!!!
      • Jāāāaaaaa, ak, bet tad vajag vasaru un normālus kabačus & tomātus!
  • lai arī tu negribi receptes, es tev viņas iedošu :)
    http://klab.lv/users/rasbainieks/1377630.html tur ir dažas
    • paldies :)
    • He, es taisījos tieši dot veģetārā karija recepti, arī tas pupiņu ēdiens ir regulārajā ēdienkartē, vienīgi lietoju turku zirņus, nevis pupas. Vēl reizi nedēļā top kartupeļu/cukini sacepums: http://klab.lv/users/zimbabve/752948.html
      Sākotnējai receptei gan pa šo laiku divkāršojušies daudzumi, lieku daudzas kārtas, jo šaušalīgi garšo.
  • Revolūcijas nebūs un apgaismības arī nē, taču vienu komponentu un recepti gan cieši iesaku: kuskuss ir manta, jānudien.
    Mana mīļākā recepte kuskusam ir tāda, ka mazuliet sacep kopā sīpolus, ķiploku, papriku, atsevišķi sataisa kuskusu, kas ir gatavs max piecās minūtēs, sakombinē kopā, pieliek rozīnes, mazliet kukurūzu, apber ar mandeļu skaidiņām un granātābola sēkliņām. Man ļoti garšo - kaut arī manā versijā neatņemama sastāvdaļa ir vistas fileja. Šito tad var kombinēt, kā vien tīk - es pie kuskusa vienmēr pielieku piparmētru, vistas fileju apcepu dažādās garšvielās, rozīnes un mandeles, protams, var nelikt. Galvenās sastāvdaļas tomēr ir dažādi dārzeņi (piemēram, sīpoli, puķkāposti, paprika, kukurūza, cukīni) vai kaut vai sēnes + kuskuss.
    Ak, jā, un dažādu dārzeņu krēmzupas taču var ēst vismaz katrā trešājā ēdienreizē, man domāt. Pat es, kas neesmu īpaši ļoti ķēķīga, protu uztaisīt tādas vismaz četrās dažādās krāsās.
    • klāj vaļā krēmzupas. es tik māku no ķirbja. no šampinjoniem man ne visai - šampinjonu garša traucē.
      • No visa, ko var izvārīt vai apcept un pēc tam sablenderēt.:) Brokoļi, puķkāposti, burkāni, cukīni, paprika...
        • it kā jau jā, bet tomēr ir varianti - kad liek saldo kējumu, kad liek kausēto sieru klāt, kad to kokosa pienu lej klāt. tā es pagaidām tālāk par ķirbju krēmmzupu neesmu tikusi, jo vispār cenšos pieturēties pie citu pārbaudītām receptēm. pēdējā ķirbju krēmzupa sanāca dievīga, jo neliku kartupeli tomēr - sapratu, ka bez kartupeļa labāk. man no svara ir arī krēmzupām struktūra - lai nav tāda kā žmačka beigās.
          • man ir saimniecībā tāda blenderējamā zupa (kopš ir blenderis) - katlā vāra drusku buljona, kāds nu kuram saimniecībā ir, tikmēr uz pannas sviestā apcep zupas bāzi - sīpols, ķiploks, burkāns, tad to ber iekšā buljonā, klāt divas lielās bundžas tomātu un divas mazās bundžas pupiņu, pavāra un sablenderē, un tad vienu paciņu svaigā siera un vēl maķenīt pavāra, līdz uzmet burbuli. (es vēl pieberu sauju čili pārslu un pielieku pāris karotes sambal oelek vai jebkādas citas asas pastas, bet tie, kuri nav ugunsrijēju bērni, šito var izlaist)
            pluss ir tāds, ka šo var ēst tādu, kāds ir, var piemest garneles, var apcept kādu sadriskātu gaļas šķēli un iebērt šķīvī zem zupas (mans personīgais favorīts), tātad der visādiem ēdājiem vienlaicīgi. nu vienīgi vegāniem neder.
      • Mūsu mājās top favorīts pilnīgi noteikti ir tomātu krēmzupa - sarkans tātad. Pagatavošana var būt gan elementāra, gan mazliet labprātīgi sarežģītāka, bet manā receptē vispār galvenais ir aizmirst par īstajiem tomātiem un tikai no bundžas ņemt. Apcep sīpolu, ķiploku, reizēm seleriju, met klāt tomātus, var pieliet klāt buljonu (man saldēts, vai ūdeni) un tur uz uguns pēc iespējas ilgāk (nu, vismaz 15 min, bet forši, ja kādas 35 min). Tad pēc patikas pievieno saldo krējumu vai kausēto sieru, vai abus, vai neko. Servē ar [izvēlas tīkamāko]: pesto, zilo sieru, cieto sieru, grauzdiņiem, svaigiem zaļumiem, apceptu bekonu, baziliku, da jebko, kas patīk. Ar garšvielām arī var ļoti variēt - es parasti gan lieku čili, siltuma efektam, reizēm arī kanēli eksotiskākaj notij, tomēr pamatā sāls, pipari, lieliski, protams, ja baziliks ir.

        Ķirbju es taisu - oranžs, puķkāpostu - balts, dažādu dārzeņu - tad krāsa ir nenosakāma, bet skaitās, ne? :] Gatavošana visām vienāda - uzvāra dārzeņus, tad uzbrūk ar blenderi. Pārējais viss ir variācijas.

        Šampinjonu es arī vairs netaisu, krāsu nemāku nokontrolēt. Reiz taisīju gaileņu, ļoti garda arī.
        • paldies, to tomātu noteikti paprovēšu- tavs variants lasās man pavelkams un reāli pagatavojams bez vipendroniem. :))
  • būsim godīgi pret SEVI

    Nevajag buut par cukuru - apeediis. Uzdaavini pinceti.
  • Tev jau te visādas pērles sarakstītas, es tikai zupām ieteiktu iegādaties bio darzeņu buljona kubikus, labs sastāvs un reāli uzlabo garšu.
    Ja gribas lēcas izmēģināt var iegūglēt kičari receptes.
    un lūdzu ļauj ieteikt šito zila siera zupu (auksto vakaru must do )- http://www.amateurgourmet.com/2009/11/michael_symons.html

    P.S, Visi vīrieši veģetārieši, ko esmu satikus paši ļoti labi gatavo
  • sviesta ķirbis krāsnī. ajūrvēdas recepte

    slinkums lasīt visus komentārus, varbūt kāds jau ir ieteicis. sev vari to pašu papildināt ar nelieliem gaļas gabaliņiem

    vagag sviesta ķirbi, burkānu, papriku, makaronus, garšvielas, svaigus garšaugus, eļļu, cepeškrāsni

    sviesta ķirbi sagriež ripās, izņem sēklas, ja nepatīk ķirbja garša, ieziež ar citrona sulu, apsmērē ar eļļu. vidiņā liek vārītus makaronus, kas apcepti kopā ar papriku, rīvētiem burkāniem, (var likt vēl kādus garšīgus dārzeņus), svaigiem garšaugiem (pētersīļi ļoti labi garšo. svaigos liek daudz) un garšvielām, cep kādas 25 minūtes (atkarībā no plīts). ļoti garšīgi. var sviesta ķirbja vietā ņemt parasto, bet tad jāmizo, garša ķirbīgāka
Powered by Sviesta Ciba