zaļā buržuāzija - mēnesis bez gaļas [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

mēnesis bez gaļas [Feb. 27th, 2011|12:30 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]
[muz |jai alai - accidents]

vēl mazliet par kotletēm un balto mērci.
(starp citu, es gatavoju un ēdu kotletes ar milzīgu prieku un baudu, balto mērci pagatavot es nemaz nemāku, tā ka kurš te mums ir snobs.)
bet tātad par kotletēm.
es šitajā štellē gribēju atzīties tikai pēc tās beigām, lai karojošie veģetārieši nesāk trakot aiz laimes, bet šīsdienas tematika ienesa plānā korekcijas.
pēc dažu labu draudziņu parauga vienojāmies pamēģināt vienu mēnesi, kā tas ir - neēst gaļu. mēnesi ļoti ērti izvēlējāmies pašu īsāko :)
sabiedriskajā ēdināšanā ir diezgan grūti, pat tad, ja ēd zivis. ja neēstu zivis, būtu pavisam pavisam grūti. izskriet no kantora pusdienās ir vesela misija, īpaši, ja negribas vienmēr ēst vienu un to pašu. šodien vienās negaidītās businesu vakariņās iemīļotajā vīnogā vispār nonācu stuporā, pēkšņi apjēdzot, ka savu mīļāko zupu nevaru pasūtīt, jo viņā ir čikens.
a tā vispār kopumā: pirmās divas nedēļas ikdienā nekas baigi nemainījās, neko jaunu negatavojām, pietika ikdienas bezgaļas recepšu klāsta tipa dāls, tunča zupa utml. precīzi 14. datumā iestājās šausmīgs lauziens pēc gaļas garšas, bet pēc tam atkal visa dzīve aizgāja tādos amerikāņu kalniņos, ka tik pirms pāris dienām atcerējos, ka gaidītās mēneša beigas jau ir pavisam drīz, un visu šo laiku es pilnīgi nemanot esmu neēdusi gaļu. mēneša otrajā pusē pastiprināti ķērāmies pie zivīm un spinātiem, nedēļas laikā noēdot laikam kādu kilo spinātu. bija labs stimuls paprovēt arī visādas citādas receptes, kuras citkārt varbūt arī neiemēģinātu. zimbabves kariju gan iemēģinātu, iesaku arī visiem citiem, vienkāršs un ģeniāls. vēl viens ļoti kruts atklājums bija pupiņas ar spinātiem, zivs daļa te nav pats galvenais, bet tās pupiņas ar tiem spinātiem un to ķiplociņu ir brīnišķīgas un 10 minūtēs pagatavojamas, no sirds iesaku. un līdžona rīsi ar mīdijām. vēl gaidu, kad sanāks laika uzcept tomātu un pupiņu maizi.
jāpiezīmē, ka pārtikas klāsts šī mēneša laikā nekādā veidā netapa diētiskāks, kaut arī tas ir populārs mīts par bezgaļas dzīvi.
vēl dažas dienas, un šmorēsim cūķi. tāpat kā ejot pa ielu aizvērtām acīm, lai iejustos citu ādā, tās acis pēc laika atver.
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]magnolia
Date:February 27th, 2011 - 12:35 am
(Link)
jā jā, es jau arī te gandrīz tapu par veģetārieti, bet man tagad uzradās kačis un šodien vetaptiekā gudra meitene teica,ka kaķiem jādodot jēla svaiga gaļa (LIELLOPS, VISTA) no tirgus paviljona...es tur nekad neesm varējusi tā īsti ieiet un pabūt..bet ko tu kaķa labā neizdarīsi...
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:February 27th, 2011 - 12:36 am
(Link)
nuuuu es nez vai kaķim baigi vajag to svaigo gaļu, bet kā gardums tas noteikti der. kaķis forši, apsveicu! :)
From:[info]komeeta_naak
Date:February 27th, 2011 - 01:44 am
(Link)
ok, next step – pamēģini būt vegāns! :D
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:February 27th, 2011 - 01:44 am
(Link)
ņedažķoķes! :)
From:[info]komeeta_naak
Date:February 27th, 2011 - 01:45 am
(Link)
nu nedēļu, ne mēnesi?
es reiz piespiedu kārtā pamēģināju uz dienu būt vegāns un pārtikt no augļiem/dārzeņiem tikai – uj nu tas būtu viens furious vegāns.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:February 27th, 2011 - 01:48 am
(Link)
es noteikti ne vienu dienu vien esmu bijusi nejaušs vegāns - kad aizmirstas ēst vai nav laika ēst un apēd kaut kādu vienu ābolu vai ekvivalentu. dārgie karojošie, šo lūdzu pieskaitīt manai karmai.
From:[info]suic
Date:February 27th, 2011 - 02:34 am

februāra īsums

(Link)
Izklausās smagi. :)

Es testa nolūkos februāri (un vēl apmēram pusi janvāra) tēloju vegānu. Ja arī objektīvu apsvērumu dēļ ir drusku pagrūtāk noteiktās situācijās vai citās, nav tā, ka prasītos kaut ko tieši to un tā, ka psc ne atteikties.

Ir jau kaut kādas garšīgas lietas, man īpaši patīk zivju un citu akvamonstru pasaule, bet principā varu arī brīvi izlikties, ka šīs būtnes veikalu un ēstuvju piedāvājumā nefigurē. Piena produktus gan ērtības labad tomēr atgriezīšu ēdienkartē, taču ikdienā centīšos to īpatsvaru būtiski samazināt. Redzēs kā būs 2 nedēļas Marokā, kur veģetāriešiem tiek piedāvāts gaļas buljonā vārīts dārzeņu tadžiņš. Arābu dēļ jau gaļu nesākšu lietot. Dēļ kāda sunīša vai kaķīša kādā tālā zemē gan varētu. :D

Katrā ziņā, kad pirms dažiem gadiem izmetu gaļu, nebija un nav nekāda lauziena. Iemācīties kontekstus un ēdienkartes gan drusku vajadzēja.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:February 27th, 2011 - 11:08 am
(Link)
es savukārt uz mēneša beigām iedomājos - ka tik nebūšu šomēnes kā vegāns nodzīvojusi! bet tad atcerējos par visiem tiem siera kvantumiem Un divas reizes ēdām arī lasi.

bet vispār taktika "esmu pārāk aizņemta, lai ēstu" jebkādu atturēšanos, apzinātu vai neapzinātu, visnotaļ sekmē.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:February 27th, 2011 - 01:13 pm
(Link)
jā, šitajā tehnikā arī aizmirst iedzert un uzpīpāt ir pagalam viegli :)

hackers counter system