nekad nebūtu domājusi,ka ar mani varētu gadīties kautkas tāds kā Vīrietis Kas Neēd Gaļu. nu, Veģetārietis. Paldies budam,vismaz nav vegāns. (no offence, bet tad es kapitulētu nesākusi)
un man jau sāk nolaisties roķeles, jo visu savu aBzinīgo mūžu esmu dzīvojusi pēc principa- galnais vīrišķim pastumt zem deguna kluci gaļas un ta varbūt var iemānīt arī kādu zaļbarību klāt.
bet te pēkšņi,kā gadījies kā ne,man nākas izdomāt viskautko BEZ gaļas.
mēģinu lasīt kautkādus veģetāriešu recepšus, bet tas viss samaļas vienā putrā, jo, būsim godīgi pret sevi - es bez gaļas savu dzīvi nespēju iedomāties, man garšo jebkādas gaļas,man garšo pat speķis.
pāris nedēļas visa šī iespaidā nebiju gaļu ēdusi,kas rezultējās nekontrolētā rīšanā un nelāgā omā.
betbetbet, ar ko lai es to vīrieti baroju, man vajag tā,lai ir interesanti, lai neatkārtojas, bet viss,ko esmu mācējusi taisīt bez gaļas laikam jau ir tapis uztaisīts.
pagāšnedēļ,kad šis tur slimoja, mēģināju uzvārīt dārzeņu ta ne zupu, ta ne buljonu - tas bbija kautkas atbaidošs.
vārdsakot,man gribas iet pienagloties pie dārzeņu stenda.
un man jau sāk nolaisties roķeles, jo visu savu aBzinīgo mūžu esmu dzīvojusi pēc principa- galnais vīrišķim pastumt zem deguna kluci gaļas un ta varbūt var iemānīt arī kādu zaļbarību klāt.
bet te pēkšņi,kā gadījies kā ne,man nākas izdomāt viskautko BEZ gaļas.
mēģinu lasīt kautkādus veģetāriešu recepšus, bet tas viss samaļas vienā putrā, jo, būsim godīgi pret sevi - es bez gaļas savu dzīvi nespēju iedomāties, man garšo jebkādas gaļas,man garšo pat speķis.
pāris nedēļas visa šī iespaidā nebiju gaļu ēdusi,kas rezultējās nekontrolētā rīšanā un nelāgā omā.
betbetbet, ar ko lai es to vīrieti baroju, man vajag tā,lai ir interesanti, lai neatkārtojas, bet viss,ko esmu mācējusi taisīt bez gaļas laikam jau ir tapis uztaisīts.
pagāšnedēļ,kad šis tur slimoja, mēģināju uzvārīt dārzeņu ta ne zupu, ta ne buljonu - tas bbija kautkas atbaidošs.
vārdsakot,man gribas iet pienagloties pie dārzeņu stenda.
Mana mīļākā recepte kuskusam ir tāda, ka mazuliet sacep kopā sīpolus, ķiploku, papriku, atsevišķi sataisa kuskusu, kas ir gatavs max piecās minūtēs, sakombinē kopā, pieliek rozīnes, mazliet kukurūzu, apber ar mandeļu skaidiņām un granātābola sēkliņām. Man ļoti garšo - kaut arī manā versijā neatņemama sastāvdaļa ir vistas fileja. Šito tad var kombinēt, kā vien tīk - es pie kuskusa vienmēr pielieku piparmētru, vistas fileju apcepu dažādās garšvielās, rozīnes un mandeles, protams, var nelikt. Galvenās sastāvdaļas tomēr ir dažādi dārzeņi (piemēram, sīpoli, puķkāposti, paprika, kukurūza, cukīni) vai kaut vai sēnes + kuskuss.
Ak, jā, un dažādu dārzeņu krēmzupas taču var ēst vismaz katrā trešājā ēdienreizē, man domāt. Pat es, kas neesmu īpaši ļoti ķēķīga, protu uztaisīt tādas vismaz četrās dažādās krāsās.
pluss ir tāds, ka šo var ēst tādu, kāds ir, var piemest garneles, var apcept kādu sadriskātu gaļas šķēli un iebērt šķīvī zem zupas (mans personīgais favorīts), tātad der visādiem ēdājiem vienlaicīgi. nu vienīgi vegāniem neder.
Ķirbju es taisu - oranžs, puķkāpostu - balts, dažādu dārzeņu - tad krāsa ir nenosakāma, bet skaitās, ne? :] Gatavošana visām vienāda - uzvāra dārzeņus, tad uzbrūk ar blenderi. Pārējais viss ir variācijas.
Šampinjonu es arī vairs netaisu, krāsu nemāku nokontrolēt. Reiz taisīju gaileņu, ļoti garda arī.